//10 gesturi prin care poți comunica prin limbajul corpului în Coreea de Sud

10 gesturi prin care poți comunica prin limbajul corpului în Coreea de Sud

Dacă nu știi cum se spune, poți arăta!

Vedeta Youtuber Rachel Kim a făcut câteva demonstrații pe canalul său de Youtube, arătând tuturor cum poți comunica perfect folosind limbajul corpului în Coreea de Sud.Unele din gesturi s-ar putea să vi se pară familiare datorită dramelor sau dacă sunteți fani K-Pop, altele, însă, ar putea fi o surpriză.

 1.A promite ceva solemn (un fel de „jur pe roșu” autohton sau „pinky promise”, varianta americană)

Când faci o promisiune în Coreea de Sud, la sfârșit trebuie să o „ștampilezi”.

Unii oameni, însă, merg și mai departe pentru a da greutate promisiunii: „copie și semnează”, la fel ca în demonstrația de mai jos:

2. „Vrei să bei?”

Acest gest exprimă faptul că vrei să mergi să bei și inviți acea persoană să ți se alăture:

 3. „Vino aici.”

Acest gest este un pic diferit de gestul tipic de chemare a cuiva, în Coreea de Sud făcându-se cu palma în jos:4. „Adu-l aici!”

Când faci gestul de mai sus, dar cu palma în sus, înseamnă că ești hotărât pentru o confruntare și îi spui să „îl aducă aici”, indiferent dacă e vorba de persoane sau de lucruri.

5. „Pleacă!”

Gestul este foarte asemănător cu cel pentru „vino aici”, dar este făcut cu gesturi mai largi, așa că trebuie mare atenție pentru ca cealaltă persoană să nu înțeleagă greșit mesajul transmis!

6. „Pace”

Acest gest este cunoscut și ca „poza kimchi”, pentru că în Coreea de Sud, trebuie să zâmbești de fiecare dată când spui „kimchi”!

7. Gestul înțelegerii la bani

Gestul este asemănător cu gestul pentru „Ok” al americanilor. Dacă discuți despre bani și ați ajuns la o înțelegere, atunci totul este bine:8. „Poziția inimii” („Big Heart”)

Poziția inimii este o modalitate prin care poți transmite cuiva că îl iubești. Este un gest foarte, foarte drăguț.

9. „Degete inimioară” („Finger heart”)

La fel ca și poziția inimii, degetele inimioară este un gest drăguț, prin care îi spui cuiva că îl iubești, fără să o exprimi în cuvinte.

10. „Gloanțele dragostei” („Love bullets”)

Îl știți pe Cupidon, nu-i așa? Acum imaginați-vă că ar avea un pistol… acestea sunt „gloanțele dragostei”.


Sursa: koreaboo.com