//10 reguli stricte pe care trebuie să le respecte orice artist din industria de entertainment sud-coreeană!

10 reguli stricte pe care trebuie să le respecte orice artist din industria de entertainment sud-coreeană!

Artista K-Pop, Grazy Grace, care este și YouTuber, a dezvăluit care sunt regulile pe care orice sud-coreean din industria de entertainment trebuie să le respecte.

Deși cele mai multe din aceste reguli se aplică în special trupelor feminine sau trupelor de idoli fete, din propria sa experiență, ea a declarat că sunt valabile pentru toți artiștii din întreaga industrie de entertainment și majoritatea dintre ei (dar nu chiar toți) trebuie să le respecte.Regula #1: Nu este permis să ai un iubit!

Locuințele fetelor idoli K-Pop sunt, în cele mai multe cazuri, asigurate de agențiile lor. Ele sunt mult mai protejate decât idolii băieți, pentru a le putea păstra imaginea curată și pentru a preveni să nu se îndrăgostească și astfel să renunțe la cariera lor și să părăsească trupa. Grace a povestit că o prietenă din aceeași agenție cu ea a fost dată afară după ce a fost prinsă că se întâlnește cu un băiat.

Regula #2: Nu vorbești cu sexul opus din agenția ta

Deși poți saluta politicos pe ceilalți, nu ai voie să ai un comportament prietenos cu cei din sexul opus. Grace a spus că cei din agenția sa aranjează în așa fel programul trupelor, încât să nu fie în același timp și în același loc și trupe feminine și de băieți.Regula #3: Trebuie oricând să fie pregătite de verificarea telefonului lor mobil de către agenție

Agenția poate să le verifice oricând și la orice oră telefonul mobil, așa că trebuie să aibă grijă ce informații stochează în el. Dacă sunt găsite mesaje de la vreun bărbat, chiar dacă îți este rudă, ești luată la întrebări despre legătura pe care o ai cu acesta și ce anume ați vorbit.

Grace a povestit că mai există „regula celor trei ani”, adică dacă ai debutat deja ca membră a unei trupe și nu ai cauzat nicio problemă agenției până atunci, compania se mai „relaxează” în privința ta și îți permite să ai un iubit.

Regula #4: Nu este permis să mănânci orice fel de mâncare

Compania te poate cântări. Dacă te îngrași cu un kg sau două, managerul tău te poate persecuta și obliga să slăbești.

Regula #5: Absolut întotdeauna trebuie să fii în legătură cu managerul tău!

Indiferent de oră, managerul te poate suna ca să te verifice. Dacă nu răspunzi la telefon, indiferent de motiv, ești certat.Regula #6: Nu ieși în oraș

Grace a spus că nu este permis să ieși în oraș și nu ai voie să faci nimic. După antrenamente, trebuie să te duci acasă și să dormi. Pe vremea când era artistă solo, dormitorul ei se afla în clădirea companiei și, la început, s-a bucurat, căci așa putea economisi banii pentru chirie și transport, dar acest lucru a devenit destul de repede stresant, pentru că agenția sa era implicată în toate aspectele vieții ei.

Regula #7: Fără conturi pe rețelele de socializare

Nu îți permis să ai un cont pe o rețea de socializare dar, mulți artiști au un cont privat, despre care agenția lor nu are habar. Unele companii, însă, permit însă acest lucru, dar țin le țin sub un control strict, pentru a se asigura că nu folosesc o fotografie urâtă sau transmit un mesaj greșit fanilor.Regula #8: Nu te atingi de părul tău!

Niciun artist nu are voie să se tundă sau să se vopsească fără o aprobare prealabilă a agenției sale.

Regula #9: Fără alte slujbe part-time

Majoritatea companiilor din industria de entertainment nu permit ca artiștii sau cei care se pregătesc să devină artiști să mai aibă o altă slujbă, chiar și cu jumătate de normă, deși un trainee sau un artist debutant nu câștigă foarte mulți bani.

Regula #10: Trebuie să faci plecăciuni și să fii respectuos în fața celor mai în vârstă decât tine

În fața celor mai în vârstă, trebuie să faci o plecăciune de 90 de grade și nu trebuie să te grăbești când faci asta. Grace își amintește că odată, a făcut o plecăciune cu mâinile în buzunar deoarece era iarna și foarte frig, și a fost aspru certată pentru lipsă de respect.

 


Sursa: koreaboo.com