//Aflați cum a fost descoperit de către SM fiecare membru al trupei EXO

Aflați cum a fost descoperit de către SM fiecare membru al trupei EXO

Membrii trupei EXO nu provin, de fapt, de pe „Planeta EXO”, ci iată povestea fiecăruia dintre ei.

În luna ianuarie 2011, agenția SM Entertainment anunța că intenționează să lanseze o nouă trupă K-Pop de băieți.În luna decembrie a aceluiași an, SM a început să dezvăluie câte puțin despre viitoarea trupă, iar în aprilie 2012, trupa EXO și-a făcut oficial debutul.
Deși prin talentul și înfățișarea lor, se poate crede că membrii trupei EXO provin de pe o altă planetă, iată povestea fiecăruia dintre membrii acestei trupe:

Xiumin

Xiumin a fost descoperit prin intermediul unui concurs muzical, concurs la care a participat datorită unui prieten, după cum a dezvăluit acesta mai târziu.

În anul 2008, el a interpretat piesa „Footsteps” a lui Emerald Castle, în cadrul concursului „Every-sing Contest”, concurs organizat de către o companie de karaoke care era afiliată agenției SM. El a câștigat atunci locul doi, un cec de 1.000 de dolari și un contract de trainee la SM Entertainment.


Xiumin nu și-a dorit dintotdeauna să devină cântăreț. El și-a dorit să urmeze o universitate de sport, cântatul fiind pentru el doar un hobby. Talentul pentru acest hobby, însă, a fost testat prin intermediul acelui concurs, astfel deschizându-i-se interesul pentru muzică.
Tot în 2008, Xiumin a dat o audiție și la compania JYP, dar nu a trecut.


Pe perioada de pregătire la SM, Xiumin a pierdut multe kilograme, pregătindu-se astfel să devină un idol K-Pop. În cadrul unui interviu, Xiumin a declarat: „Pregătirea în sine nu a fost grea. Însă îmi place să mănânc, așa că pierderea kilogramelor a fost o luptă”.
După trei ani de pregătire, Xiumin a debutat ca membru al trupei EXO și de atunci și până acum, a reușit să încânte pe toată lumea cu prezența sa scenică.Suho

Suho a dorit dintotdeauna să devină cântăreț, chiar de când era elev de școală generală. Din păcate, părinții lui s-au opus vehement, așa că acesta nu a putut să își împlinească visul decât abia după ce a intrat la liceu.


Din fericire pentru el, pe când era elev de liceu și era implicat în diverse activități comunitare, a fost descoperit de către un manager de casting al companiei SM, care verifica un concurs al unui club.
După ce a trecut de audiția dată la agenție, acesta a reușit să își convingă părinții să îl lase să se pregătească la această companie. Așa că, la sfârșitul anului 2005, Suho a semnat un contract cu SM, el fiind cel mai longeviv trainee dintre toți membrii trupei EXO.

În timpul unei emisiuni TV, Suho a declarat: „Înainte de a intra în SM Entertainment, am avut șansa să vorbesc cu Yoo Jong Shin (un celebru cântăreț și compozitor sud-coreean). El mi-a spus să merg înainte dacă asta este ceea ce vreau cu adevărat să fac. Așa că m-am decis cel puțin să încerc și m-am dus la audiție”.
Pe perioada de pregătire, Suho nu a putut dansa timp de un an din cauza unei accidentări la picior, necesitând o lungă perioadă de recuperare. Acest lucru l-a îngrijorat mult, deoarece îi era teamă că nu va putea debuta, așa că a început să învețe pentru a intra la facultate. El a fost acceptat la Universitatea Națională din Coreea, dar a renunțat la studii după debut.


Încă de la începuturi, Suho a fost un bun lider al trupei și este considerat ca o mamă de către ceilați membri.Lay

Lay a știut încă de mic că își dorește să urce pe scenă. El a cântat, a dansat și a jucat încă de când era mic. A apărut la televizor de foarte multe ori în copilăria sa, așa că publlicul îi cunoștea deja potențialul încă de când era mic. El a știut întotdeauna cum să își farmece auditoriul, iar talentul și inima sa generoasă l-a ajutat mult.

Lay a fost descoperit în China de către SM, în timpul unui concurs, iar din octombrie 2008, Lay s-a mutat în Coreea de Sud și a început să se pregătească să devină un idol K-Pop.


Înainte de debut, în anul 2011, în timpul unui concert al trupei SHINee, Lay l-a înlocuit pe scenă pe regretatul Jonghyun, care era accidentat la picior.

Lay a debutat cu EXO în 2012 și a fost și membrul sub-unitului chinez EXO-M, dar cum mulți dintre membrii chinezi din EXO au părăsit trupa, din anul 2015, Lay a rămas singurul membru de origine chineză din EXO-M.Baekhyun

Baekhyun s-a născut cu efervescența scenei. I-a luat doar patru luni să intre în rândul celor care se pregăteau de pre-debut și doar șapte luni să se pregătească alături de ceilalți membri ai trupei pentru debut, asta însemnând că toată perioada lui de trainee a fost doar de 11 luni.


Baekhyun a visat să devină o celebritate încă de când era mic. În timpul anilor de școală, Baekhyun a fost filmat adeseori cântând pe scenă. Numeroase înregistrări cu acesta din perioada de pre-debut demonstrează potențialul și talentul acestuia.

Baekhyun a participat la multe audiții, dar nu a primit nicio ofertă până când a fost descoperit de un reprezentant al agenției SM. La șase luni după audiție, SM l-a chemat pe Baekhyun și a semnat un contract de trainee cu acesta.

După doar câteva luni, Baekhyun și-a găsit deja locul în viitoarea trupă ce urma să debuteze și, prin firea dinamică și personalitatea sa prietenoasă, acesta s-a integrat rapid în noul colectiv ce avea să devină trupa EXO.Chen

Chen s-a pregătit timp de 11 luni înainte de a debuta cu EXO și EXO-M. Aceasta este o perioadă relativ scurtă în comparație cu alți membri, dar Chen este înzestrat cu o voce uimitoare, fiind imediat desemnat ca vocalistul principal al trupei.

Pe vremea când era elev de liceu, Chen a luat lecții de muzică la o academie muzicală. Când profesorul său i-a sugerat să se înscrie pentru o audiție la o agenție, Chen s-a hotărât să încerce. Astfel, în anii terminali de liceu, Chen s-a înscris pentru o audiție a companiei SM, audiție la care a fost prezent și Baekhyun, iar în mai 2011, Chen a devenit oficial trainee al acestei companii.


În această perioadă, Chen a fost foarte apropiat de membrii din China, așa că s-a înscris voluntar în EXO-M. Fanii încă mai adoră fotografiile lui Chen cu prietenii lui chinezi din EXO-M.

Cu patru luni înainte de debut, Chen a uimit publicul cu o prestație live la SBS Song Festival 2011.

Încă de la debut, Chen este vocalistul principal atât al trupei EXO, cât și a sub-uniturilor EXO-M și EXO-CBX.Chanyeol

Chanyeol nu și-a dorit inițial să devină idol, ci a sperat să devină model.

De fapt, după ce a terminat școala gimnazială, el a participat la Smart Model Contest, o competiție de modele pentru uniformele școlare și a câștigat locul doi. La o emisiune TV, acesta a declarat că acela a fost momentul în care i s-au deschis ușile pentru a începe să lucreze în industria de entertainment.


În anul 2008, a fost remarcat de către un reprezentant al agenției SM, Chanyeol declarând că a semnat un contract de trainee cu această agenție, gândindu-se că ar putea debuta într-o trupă de genul TRAX, dar și-a dat seama că SM nu lansează trupe rock. În același an, Chanyeol a apărut într-un rol minor din drama „Things We Do Anyway When We Know We Will Regret”, fiind unul dintre cei trei elevi de liceu care fumau pe stradă.

Din 2010 până în 2012, perioada de pregătire, Chanyeol a mai apărut și în două videoclipuri ale trupei Girls’ Generation („Genie” și „Twinkle”), făcând o impresie puternică publicului, datorită trăsăturilor sale faciale.

După debutul cu EXO, fanii au fost de-a dreptul fermecați de vocea și înfățișarea lui.D.O.

D.O. nu a spus nimănui când a devenit trainee la SM Entertainment. El și-a dorit întotdeauna să cânte și a crescut perfecționându-și vocea și încercând și, evident, reușind să-și împlinească visul.

Pasiunea lui din liceu a fost beatboxing-ul și a făcut rapp la diverse spectacole școlare. El s-a înscris într-un club muzical al școlii unde, împreună cu colegul său de liceu Hyunsik, membrul trupei BTOB, a continuat să-și clădească drumul spre împlinirea visului său de a deveni cântăreț.

Așa că, în anul 2010, s-a înscris și a și câștigat un concurs muzical stradal, iar în drumul spre casă a fost abordat de un reprezentant al agenției SM care i-a oferit șansa unei audiții. După ce a trecut audiția și a semnat cu SM un contract de trainee, D.O. și-a continuat liceul fără să le spună prietenilor lui despre asta.


Perioada de pregătire de dinainte de debut a durat doi ani. Pe lângă faptul că este unul din cei mai apreciat și iubit membru al trupei EXO, D.O. a dovedit că este și un actor extrem de talentat.Kai

Dintotdeauna, pasiunea lui Kai a fost dansul. Încă din clasele mici, tatăl lui Kai l-a înscris la diverse activități extrașcolare, dar cel mai mult interes l-a avut pentru dans. Așa că, din clasa a doua, Kai a început să ia lecții de dans. În clasa a patra, după ce a văzut spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci”, și-a dorit să poată dansa ca cei de pe scenă, așa că a început lecțiile de balet.


Păcălit de tatăl său că îi va cumpăra jocul Nintendo dacă va trece audiția, Kai a accepta să participe și a luat primul loc la audiția organizată de SM Entertainment. Cu toate acestea, SM a considerat că este prea mic pentru a deveni trainee și i-a spus să revină după un an sau doi, dacă își va mai dori să devină cântăreț. Din acel moment, Kai a început să învețe street dance și urban dance și a depus tot efortul, inspirat fiind și de trupa Shinhwa, să devină un idol K-Pop.

În anul 2007, când era în clasa a VIII-a, după ce a câștigat premiul „Cel Mai Bun Dansator” al competiției organizate de SM „SM Best Teen Contest”, Kai a devenit, într-un final, trainee la SM.

El s-a pregătit timp de cinci ani înainte de a debuta cu EXO. Fanii îl iubesc pe Kai atât pentru vocea lui frumoasă dar, în special, pentru mișcările grațioase din timpul dansului.Sehun

Sehun a fost efectiv racolat de pe stradă. Povestea descoperirii lui este foarte interesantă și acesta a împărtășit-o de multe ori la diverse emisiuni de televiziune. Sehun era elev de școală generală când, într-o zi, pe când mânca un „Tteokbokki” (prăjitură picantă de orez), un reprezentant al agenției SM s-a apropiat de el și i-a înmânat o carte de vizită: „Eram mic pe atunci. Părinții mi-au spus că ar trebui să evit interacțiunea cu persoanele pe care nu le cunosc și să fug dacă se apropie de mine vreun străin. Așa că am fugit de acel manager timp de 30 de minute”, a declarat Sehun.

 

Într-un final, el a intrat ca trainee la SM, pregătindu-se timp de patru ani până la momentul debutului cu EXO, el fiind cel mai tânăr („maknae”) al trupei.

De-a lungul anilor, Sehun s-a transformat într-un adevărat bărbat, fanii iubindu-l atât pentru vocea sa frumoasă, cât și pentru înfățișarea lui uimitoare.La debut, EXO a avut 12 membri dar trei dintre ei, Luhan, Kris și Tao, care sunt chinezi și făceau parte și EXO-M, au părăsit pe rând trupa.

Luhan (fost membru EXO)

Kris (fost membru EXO)

Tao (fost membru EXO)

Luhan și Kris au plecat în 2014, iar în 2015, fanii au fost șocați să afle că și Tao a părăsit trupa. Toți trei au dat în judecată compania SM Entertainment pentru rezilierea contractului, dar nu au câștigat în instanță, ei rămânând în continuare sub agenția SM, dar nu s-au mai întors în trupa EXO.
Sursa: koreaboo.com

Vedeți și: Povestea băiețelului sud-coreean care visa să devină balerin, dar a devenit un idol K-Pop