//Big Hit dă în judecată o companie de cosmetice care deține dreptul de proprietate asupra mărcii „B.T.S.”

Big Hit dă în judecată o companie de cosmetice care deține dreptul de proprietate asupra mărcii „B.T.S.”

Compania trupei BTS, Big Hit Entertainment, este într-o dispută legală cu o companie sud-coreeană de cosmetice din cauza unor probleme legate de marca înregistrată BTS.

Astăzi, 20 noiembrie 2019, Biz Enter a anunțat că Big Hit a dat în judecată compania de cosmetice Dreams Korea, cerând invalidarea dreptului asupra mărcii lor înregistrate „B.T.S.”.Dreams Korea este proprietara brandului „Back To Sixteen”, care include parfumuri și alte produse cosmetice. Marca „B.T.S.” a fost înregistrată în august 2015 și expiră în septembrie 2025. Cererea pentru această marcă a fost depusă în octombrie 2014, deci după debutul trupei BTS. Problema este că pe eticheta produselor acestei companii, apare scris „BTS”, fără puncte.

În anul 2018, Big Hit Entertainment a cerut înregistrarea mărcii „BTS”, dar cererea a fost respinsă în luna aprilie, deoarece există deja marca „B.T.S.” asupra căreia are dreptul de proprietate compania Dreams Korea. În aceeași lună, Big Hit a cerut în tribunal anularea mărcii înregistrate de Dreams Korea.

Cum trupa BTS este modelul pentru brandul Mediheal, brand deținut de L&P Cosmetic, pe 17 octombrie, cele două companii au dat în judecată Dreams Korea, cerând din nou invalidarea acestei mărci.O sursă din cadrul companiei Dreams Korea a declarat: „La baza etichetei scrie „Back To Sixteen” , așa că nu ar trebui să fie nicio problemă. Noi am cumpărat domeniul „Back To Sixteen” în anul 2012. Este un brand care a existat fără nicio legătură cu trupa BTS. Brandul nostru nu este foarte bine cunoscut în țară (Coreea de Sud), pentru că a fost creat în mod special pentru export dar, după ce trupa BTS a devenit faimoasă, Big Hit Entertainment a început un proces împotriva noastră. Noi ne vom apăra, deoarece credem că este nedrept”.

Un avocat specializat pe probleme de mărci înregistrate a declarat: „Problema mărcilor înregistrate este de a preveni daunele consumatorilor. Chiar dacă Dreams Korea a cerut drepturile asupra acestei mărci înainte ca BTS să devină faimoși, problema este că se folosește această siglă „BTS”, fără puncte după litere („B.T.S.”). Există posibilitatea ca marca lor să fie anulată, deoarece creează confuzie printre consumatori”.
Sursa: soompi.com

TAGS: