//BoA a împlinit 19 ani de când a debutat

BoA a împlinit 19 ani de când a debutat

BoA a debutat pe 25 august 2000, cu piesa „ID; Peace B”.

La vârsta de 11 ani, Kwon Bo Ah l-a însoțit pe fratele ei mai mare la o căutare de talente de la SM Entertainment. Chiar dacă fratele său a fost cel care a dat proba, juriul de la SM au observat-o în schimb pe BoA și i-au oferit un contract.Inițial, părinții ei nu au fost de acord cu ideea că BoA ar putea părăsi școala pentru a intra în muzică dar până la urmă au acceptat la insistențele fratelui mai mare. BoA a urmat antrenamente (ce includeau lecții de canto, dans și japoneză) timp de doi ani, iar la vârsta de 13 ani a lansat primul său album, ID; Peace B, în Coreea de Sud pe 25 august 2000. Albumul a avut un succes moderat. A intrat în primele 10 locuri în topurile sud-coreene și s-a vândut în circa 156.000 de exemplare.

Între timp, casa ei coreeană de discuri, SM Entertainment, a făcut înțelegeri cu firma japoneză Avex Trax pentru a-i lansa cariera muzicală în Japonia. La începutul lui 2001, BoA a lansat primul său album, „Jumping into the World” sau „Don’t Start Now”, care s-a vândut în aproximativ 96.000 de exemplare. După lansarea acestuia, cei din industria muzicală coreeană au sfătuit-o să se concentreze pe piața din Japonia, timp în care ea a lucrat ca să-și îmbunătățească japoneza.Din anul 2004, a început să cucerească și publicul din China iar în anul 2008, și-a făcut debutul și în Statele Unite ale Americii.

Acum, după 19 ani de activitate, artista a mulțumit fanilor pentru întreaga lor susținere prin intermediul unei scrisori scrise de mână, spunând: „Vă mulțumesc că ați fost alături de mine timp de 19 ani. Întotdeauna mă voi strădui să vă aduc fericire prin muzica mea. Vă respect pe toți foarte mult. Vă mulțumesc pentru că mă motivați întotdeauna”.

La mulți ani, BoA!!
Sursa: wikipedia.org; kstarlive.com

TAGS: