//Cel mai inovativ complex cinema din lume, doar în Coreea de Sud

Cel mai inovativ complex cinema din lume, doar în Coreea de Sud

În Coreea de Sud s-a deschis cel mai mare IMAX Cinema din lume

Lanțul multiplex cinema CGV a deschis de curând cel mai mare complex cinema din lume, cu ecrane de 5 ori mai mari decât mărimea medie.

Noul complex, deschis în Yongsan, are 20 de săli de cinema, oferă 3.888 de locuri și săli cinema cu „4DX cu ScreenX”.

4DX cu ScreenX este o combinație extraordinară dintre fotoliile cu multisenzori și ecrane cu vizionare 4DX pe un ecran panoramic ScreenX.

Ecranul panoramic ScreenX este un ecran pe 3 pereți și oferă o vizionare în 270 de grade ca un tot unitar, oferind o experiență cinematică unică.De parcă atât nu ar fi fost de ajuns, CGV Yongsan are săli de cinema cu teme diferite, cum ar săli cu fotolii pat…

[caption id="attachment_2451" align="aligncenter" width="800"] sala cinema cu paturi[/caption]

… sau cu fotolii duble ideale pentru cuplurile care au întâlnire…

[caption id="attachment_2452" align="aligncenter" width="801"] fotolii pt cupluri[/caption]

…și chiar un penthouse privat, special conceput pentru o întâlnire de seară la un film cu prietenii!

[caption id="attachment_2453" align="aligncenter" width="801"] penthouse privat[/caption]
Fiind primul complex din lume care combină această tehnologie de ultimă oră în materie de cinema, CGV Yongsan este, acum, cel mai inovativ complex cinema din lume.

Nota KorJapFan: Ce este IMAX Cinema:

Experiența IMAX

Ecranul

Inălțimea ecranului din sala T IMAX este echivalentul a șapte elefanți. Are o înălțime de 14 metri și o lățime de 23 metri. Este construit dintr-un vinil special, perfect întins, alb și mat, perforat  cu sute de găuri mici care permit trecerea liberă a sunetului .

Ecranul, deși plat, este ușor curbat și se extinde  dincolo de posibilitățile vederii periferice. Aceasta, în combinație cu înclinația sălii într-un unghi de 23 de grade, îți oferă o vizualizare completă de pe oricare scaun. Chiar dacă în fața ta este o persoană de 2 metri înălțime, o să poți vedea peste capul lui.

Efectul 3D

Tehnologia IMAX 3D este cunoscută ca fiind cea mai bună din lume. IMAX a dezvoltat o cameră specială 3D care încorporează mișcările a 2 camere într-o singură carcasă. Prin urmare,  există două proiectoare – una pentru ochiul drept și cealaltă pentru ochiul stâng. Filmul 3D este proiectat pe ecran prin intermediul a doua lentile polarizate care focusează imaginile transmise de cele două benzi și pentru ochiul drept și pentru ochiul stâng, pe ecran. Publicul folosește ochelari cu lentile polarizate care au același aliniament în fiecare lentilă ca și proiectorul. Ochiul drept primește doar imaginea care îi este destinată , proces care se repetă și în cazul ochiului stâng, iar creierul creează iluzia unei realități tridimensionale.” – Sursa cinemacity.ro/imax
Sursa: koreaboo.com