//Choi Siwon (Super Junior) a fost desemnat Ambasador Regional UNICEF pentru Asia de Est și Pacific

Choi Siwon (Super Junior) a fost desemnat Ambasador Regional UNICEF pentru Asia de Est și Pacific

Într-un eveniment organizat la Laos, cu ocazia împlinirii a 30 de ani a Convenției Drepturilor Copilului, directorul regional UNICEF pentru Asia de Est și Pacific, Karin Hulshof, a anunțat desemnarea lui Choi Siwon ca Ambasador Regional UNICEF pentru Asia de Est și Pacific.

În discursul său, Karin Hulshof a spus: „Sunt încântată să anunț că dl Siwon Choi este noul nostru Ambasador Regional. Angajamentul puternic al lui Siwon față de copiii care au nevoie de protecție în fața viloențelor, a abuzului și exploatației, îl face un avocat convingător al copiilor din această regiune. Angajamentul său fărră rezerve față de copii și celebritatea sa va ajuta UNICEF să trimită un puternic mesaj care va ajunge la inimile și mințile tuturor oamenilor din întreaga lume”.În ultimii patru ani, Siwon a fost reprezentant special al UNICEF Coreea de Sud, el luându-și foarte în serios acest rol.
În această perioadă, idolul K-Pop a traversat întreaga regiune asiatică, cea mai recentă vizită a sa în calitate de reprezentant UNICEF fiind în Vietnam, susținând campania #StopBullying, campanie împotriva agresiunii asupra copiilor, încercând să aducă în atenția publicului această gravă problemă și să trezească conștiința tinerilor pentru a se găsi soluții și implicarea acestora în eradicarea acestor agresiuni.

La întâlnirea de cel mai înalt nivel care a avut loc, Choi Siwon a declarat: „E o mare onoare să fiu desemnat astăzi Ambasador Regional pentru Asia de Est și Pacific al UNICEF. Mai ales la un eveniment atât de important, cum este Forumul Generației 2030 de la Laos. Așa cum știți, anul 1989 a fost anul în care toți liderii lumii au făcut o promisiune tuturor copiilor de pe întreg globul printr-o înțelegere internațională. După 30 de ani, drepturile copiilor nu s-au schimbat, ei nu au o dată de expirare. Dar copilăria s-a schimbat. Copilăria din anul 2019 arată diferit de cea din 1989. Și va arătă și mai diferit peste 30 de ani.
Din cauza trendurilor de la nivel mondial, cum ar fi tehnologia digitală, schimbările climaterice, migrarea în masă și urbanizarea schimbă cu repeziciune copilăria copiilor din această regiune.
Rețelele de socializare și tehnologia se schimbă rapid. Dar se cunosc puține despre viața online a copiilor, mai ales pe smartphonurile lor. Nu cunoaștem suficient despre oportunitățile și riscurile care sunt aduse de lumea online.
De aceea, în rolul meu de Ambasador Regional, mă voi concentra pe promovarea protecției drepturilor copiilor în mediul online în această regiune”.

Felicitări, Choi Siwon!
Sursa: unicef.org