//Compania de producție a dramei „River Where the Moon Rises” i-a dat în judecată pe Ji Soo și agenția lui, cerând despăgubiri de 3 miliarde de woni

Compania de producție a dramei „River Where the Moon Rises” i-a dat în judecată pe Ji Soo și agenția lui, cerând despăgubiri de 3 miliarde de woni

Compania de producție Victory Contents, producătoarea dramei „River Where the Moon Rises”, a cerut plata daunelor în instanță.

Aceasta a intentat proces civil împotriva agenției acestuia, KeyEast, cerând 3 miliarde de woni, adică aproape 3 milioane de dolari (2.661.771 dolari).
Conform comunicatului de presă al acestei companii, ei au depus deja cerere de dare în judecată la Tribunalul Central Districtual din Seul, cerând despăgubirea daunelor survenite în urma scandalului de agresiune și hărțuire sexuală în care a fost implicat Ji Soo și în urma căruia a fost înlocuit din distribuție cu actorul Na In Woo, după ce fimările ajunseseră deja la aproape 90%.


Vedeți mai jos comunicatul companiei de producție Victory Contents:

„Am depus cerere de dare în judecată a companiei KeyEast, la Tribunalul Central Districtual Seul, pentru a pretinde partea noastră de daune.
Așa cum mulți dintre dvoastră sunt familiarizați cu acest caz, este legat de controversa apărută din cauza acuzațiilor aduse actorului agenției KeyEast, Ji Soo, de violență din timpul școlii. KeyEast și Ji Soo, în calitate de actor, au semnat cu noi un contract pentru a juca în drama „River Where The Moon Rises”, iar drama a primit multă dragoste din partea telespectatorilor la începutul difuzării acesteia, după 15 februarie 2021.
Totuși, în martie 2021, a ieșit la iveală informații despre implicarea lui Ji Soo în violența școlară. Nu a fost limitată doar la o bătaie între elevi, ci și șantaj, hărțuire sexuală, la un nivel greu de suportat. Ji Soo și KeyEast au recunoscut aceste fapte reprobabile și s-a decis părăsirea dramei „River Where The Moon Rises”.
Drama era în procesul de pre-producție în momentul apariției controversei asupra acestor vilențe comise, iar filmările pentru dramă erau aproape complete. Totuși, când actorul a fost înlocuit, a trebuit să filmăm din nou părțile lui Ji Soo. Costurile de producție ale dramei au fost uriașe, precum și sumele adiționale necesare pentru reluarea filmărilor scenelor lui Ji Soo, dar am decis să refilmăm episoadele 1 – 6, pentru a ne putea ține promisiunea făcută telespectatorilor, și anume să le arătăm drama completă. Această promisiune nu este doar pentru telespectatorii din țara noastră, ci pentru toți de la nivel global, deoarece Valul Hallyu nu poate fi distrus de un delicvent școlar.
Totuși, noi am suferit daune directe, de la plata personalului, a locațiilor și echipamentelor, recuzita și multe altele. De asemenea, am avut daune serioase care ne pot afecta pe termen lung, cum ar fi scăderea rating-ului telespectatorilor, plângerile făcute de distribuitorii de peste hotare, scăderea vânzărilor, precum și afectarea imaginii companiei.
Pentru a putea recupera cât mai repede aceste daune și pentru a putea să ne concentrăm pe producea de drame bune, noi am încercat să negociem compensarea cu KeyEast, dar nu am avut succes din cauza lipsei de cooperare a acestora.
Noi dorim să încheiem acest proces și să primim despăgubirile cât mai repede posibil, și vom continua să depunem toate eforturile pentru posturile de televiziune și telespectatorii din întreaga lume să continue să se bucure de programe morale și sănătoase”.
Luna trecută, după lansarea dramei „River Where The Moon Rises”, Ji Soo a fost acuzat în mediul online, de către foști colegi de școală, de violență, bullying și agresiuni sexuale, în perioada cât a fost elev de liceu. Acesta și-a recunoscut faptele ( a negat, totuși, agresiunea sexuală) printr-o scrisoare de scuze, dar a fost înlocuit din rolul principal al acestei drame.
Sursa: koreaboo.com

TAGS: