//Corpul neînsuflețit al profesorului considerat un erou în tragedia feribotului Sewol a fost găsit după 3 ani

Corpul neînsuflețit al profesorului considerat un erou în tragedia feribotului Sewol a fost găsit după 3 ani

Pe 25 martie 2017, feribotul Sewol, care s-a scufundat pe 16 aprilie 2014, ucigând 304 persoane, majoritatea adolescenți aflați într-o excursie cu școala, a fost scos, în sfârșit, la suprafață.

Abia după 3 ani au fost găsite și identificate rămășițele profesorului considerat un erou, Ko Chang Seok, profesor la Liceul Danwon.Acesta, deși reușise să părăsească nava care se scufunda, s-a întors pentru a-și salva elevii, dându-i unuia dintre ei vesta sa de salvare și, din păcate, nu s-a mai putut salva și pe el însuși, deși avea licență de salvamar. Unul din elevii supraviețuitori a povestit, după dezastru, că profesorul a venit la ei în cabină în momentul în care feribotul a început să se scufunde și a strigat la ei să își pună vestele de salvare și să părăsească vasul. Deși avea doar o lună de când se transferase la acel liceu, era iubit de elevi, fiind considerat un profesor înțelegător și bun. Avea 40 de ani și era tatăl a doi copii, soția sa declarând după dispariția acestuia că era un profesor respectat, un soț iubitor și un tată generos.

Corpurile a încă 9 persoane nu au fost găsite încă, iar părinții îndurerați speră că vor fi găsiți acum, când vasul a fost scos la suprafață. Șeful echipei de recuperare a vasului a declarat că, la această operațiune, au lucrat 450 de persoane și 50 de scafandri.

În urma tragediei de acum 3 ani, premierul Coreei de Sud de la acea vreme, Chung Hong Won și-a dat demisia și a declarat: „Îmi cer scuze pentru că am fost incapabil să împiedic producerea acestui accident și incapabil să-i gestionez corect urmările”, a declarat el. „Consider, în calitate de premier, că este necesar să îmi asum responsabilitățile și să demisionez”.

Guvernul și cele mai multe dintre instituțiile vizate au fost criticate dur de către familiile victimelor care au acuzat autoritățile că au exagerat amploarea intervenției la nivel declarativ, în comparație cu mijloacele angajate în mod real.

Căpitanul feribotului a fost acuzat de crimă în masă și condamnat la închisoare pe viață.
Sursa: koreaboo.com; koreatimes.co.kr ; agora.md/stiri

TAGS: