//Directorul de costume al dramei „It’s Okay To Not Be Okay” dezvăluie conceptul vestimentar al personajelor din această dramă

Directorul de costume al dramei „It’s Okay To Not Be Okay” dezvăluie conceptul vestimentar al personajelor din această dramă

Fiecare stil vestimentar are propria sa poveste.

Cu siguranță, fiecare episod al dramei „It’s Okay To Not Be Okay” are un puternic impact vizual în ceea ce privește vestimentația.
Pe lângă faptul că personajele principale sunt interpretate de doi actori absolut superbi și extrem de talentați, Kim Soo Hyun și Seo Ye Ji, și atenția la detalii ale realizatorilor acestei drame este una deosebită, inclusiv cea la vestimentația personajelor.

Astfel, directorul de costume, Jo Sang Gyeong, a dezvăluit într-un interviu acordat recent că intenția ei a fost ca fiecare personaj să fie îmbrăcat conform personalității fiecăruia. Ea a explicat: „Ținutele au fost alcătuite în așa fel încât telespectatorii să își poată da seama de tendințele personajelor”.
Pentru personajul lui Kim Soo Hyun, Moon Gang Tae, directoarea s-a concentrat pe conceptul de devotament. Pentru că întreaga sa viață și-a dedicat-o îngrijirii fratelui său mai mare, care suferă de autism, nu a fost obișnuit să aibă grijă și de propria sa persoană. Așa că hainele sale sunt simple și mohorâte, chiar uzate: „Hainele lui obișnuite constau dintr-un tricou larg și o pereche veche de pantaloni de catifea. Sunt simple și anoste… Chiar le-am și spălat și s-au degradat ușor pentru a le da un aspect uzat”, a declarat Jo Sang Gyeong.
Pentru fratele său mai mare, bolnav de autism, Moon Sang Tae, rol interpretat de actorul Oh Jung Se, a ales să folosească în mod repetat tricouri în dungi.

„Am analizat artiști care suferă de această boală. Ei înclină să folosească modele repetitive în lucrările lor. Așa că, conform bolii de care suferă personajul, m-am decis să îl îmbrac în haine cu dungi”, a declarat directorul de costume.
Pentru personajul actriței Seo Ye Ji, Ko Mun Yeong, directoarea a optat pentru o vestimentație puternică, țipătoare și chiar excentrică, pentru a portretiza mecanismul acesteia de auto-apărare. A decis pentru stilul gotic, pentru a se potrivi cu stilul ei literar, dar extravaganța hainelor au fost alese în contrast cu vulnerabilitatea interioară a acesteia.

Pentru personajul Nam Ju Ri, interpretat de actrița Park Gyu Young, principala sa caracteristică a aspectului vestimentar a fost „căldura ei sufletească”: „Hainele lui Nam Ju Ri au mai multe straturi de culori care creează o vibrație caldă. Asta reprezintă naivitatea ei și personalitatea sa moale. Hainele din scena în care este îmbrăcată în roșu și culoarea lavandei este, cred, cea mai clară descriere a naturii sale iubitoare și plină de căldură”.

Jo Sang Gyeong a explicat și de ce a ales culori pastelate și un model demodat pentru uniformele celor care lucrează la acel sanatoriu de boli psihice, spunând: „Drama încearcă să lumineze un pic un spital psihiatric, definindu-l ca pe un spațiu al vindecării, nu unul înfricoșător, care amenință viața unui om. Dând staff-ului medical uniforme în culori pastelate și într-un stil mai vechi, am vrut ca ambianța din spital să devină mai plăcută”.

În final, aceasta a dezvăluit telespectatorilor faptul că cele două personaje principale, Ko Mun Yeong și Moon Gang Tae își vor schimba stilul vestimentar, pe măsură ce povestea lor de dragoste devine mai profundă.
Sursa: koreaboo.com