//Drama „Backstreet Rookie” ar putea fi sancționată pentru scenele sugestive de sexualitate

Drama „Backstreet Rookie” ar putea fi sancționată pentru scenele sugestive de sexualitate

Se pare că drama în care joacă Ji Chang Wook și care este în curs de difuzare, „Backstreet Rookie”, a primit un număr de 6.384 de plângeri de la telespectatori.

Aceasta se află acum în mijlocul unei întregi controverse privind unele scene de sexualitate sugestive.
Scena care a stârnit furia unor telespectatori sud-coreeni este cea în care eleva minoră (personajul actriței Kim Yoo Jung) se apropie de un adult (personajul lui Ji Chang Wook) și îi cere țigări iar apoi îl sărută. Apoi, au mai existat și alte scene, cum ar fi autorul de webtoon care face duș, o cameră cu portretul unei femei goale și scena în care autorul de webtoon desenează explicit corpul unei femei.

Un reprezentant al Comisiei Standardelor de Comunicații (echivalentul Consiliului Național al Audiovizualului din țara noastră) a declarat: „Acest program a primit cel mai mare număr de plângeri civile din acest an. Chiar și fără a da o perioadă anume de timp, tot are cel mai mare număr de plângeri”.

Ieri, 8 iulie 2020, s-a decis ca producătorii dramei să fie audiați pentru a li se asculta punctul lor de vedere, după ce au constatat că primul episod al acestei drame (care a fost difuzat pe 19 iunie a.c.) a încălcat regulamentul transmisiunilor de televiziune, incluzând „menținerea standardelor înalte” și a „limbajului de radioteleviziune”.

Deși webtoon-ul după care s-a creat această dramă avea recomandarea pentru persoane de peste 19 ani, canalul SBS, se pare, că a hotărât să aibă specificația +15 (recomandat persoanelor peste 15 ani).

Acum se așteaptă decizia comisiei.
Sursa: soompi.com