//8 lucruri pe care le afli repede dacă mergi la Seul

8 lucruri pe care le afli repede dacă mergi la Seul

Poți învăța multe lucruri despre Coreea de Sud dacă te uiți la drame coreene sau la diferite show-uri de televiziune, dar sunt câteva lucruri pe care nu poți să le afli decât dacă mergi la Seul.

Iată mai jos 8 dintre ele:1. Poți vedea celebritățile peste tot
Desigur că nu vei putea vedea idolii tăi favoriți pe stradă în fiecare zi dar, cu siguranță, vei vedea afișele și reclamele lor pe pereți și la televizor, oriunde te uiți.


Reclame uriașe cu idoli în Seul

2. Îmbrățișările între fete și îmbrățișările între băieți sunt foarte firești
Îmbrățișări, ținere de mână și chiar sărutul între persoane de același sex sunt toate pentru distracție. Prieteni de același sex își arată frecvent reciproc afecțiunea fără a părea ceva ciudat sau nelalocul lui, chiar și în public.

3. Transportul în comun e Rege
Metroul sud-coreean este unul din cele mai avansate și moderne din lume și, de asemenea, foarte ieftin. Poți să traversezi întreaga capitală într-o oră și te costă mai puțin de 2$ americani.


Metrou în Seul


4. Camioanele cu fructe sunt foarte zgomotoase
Camioanele care vând fructe și pe care le găsești peste tot sunt foarte cool, dar ajung să se uzeze foarte repede. Ele sunt în mișcare permanent în cartier iar vânzătorii folosesc reclame zgomotoase care te determină, până la urmă, să le cumperi marfa.


Vânzători ambulanți de fructe în Seul

5. Dar, într-un fel, fructele sunt rare (sau scumpe)
Deși camioanele cu fructe le găsești peste tot, fructele sunt foarte scumpe. Marea lor majoritate sunt de sezon sau importate. Cu cât arată mai bine, cu atât sunt mai scumpe. În imaginea de mai jos vedeți că 10 căpșuni costă 4.000 de won (aproximativ 3,52 $).


Preț căpșuni în Seul

6. Cu igiena personală nu e de glumit
În Coreea de Sud, spălatul pe dinți de 3 ori pe zi este o obligativitate. Chiar și la școală, elevii se spală pe dinți după ce mănâncă. În sala de clasă există un dulăpior în care elevii își țin periuțele de dinți!7. Accesul la informațiile personale este exagerat
Nu contează câți ani ai, ce greutate ai, cu cine te-ai întâlnit în ultima perioadă, toate acestea pot fi informații publice. În timp ce la alte culturi aceste informații sunt private, majoritatea sud-coreenilor nu ezită să te întrebe cu franchețe câți ani ai sau ce greutate ai.

8. Imaginea personală e totul
Dacă ajungi vreodată în stațiile de metrou din Seul, vei vedea panouri publicitare uriașe cu oferte la operații dentare sau la operații estetice. Seul este una din cele mai de top piețe de chirurgie plastică, așa că e greu să nu vezi pe oriunde ai merge reclame la diferite intervenții cosmetice.


Reclame la operații estetice
Sursa: koreaboo.com