//8 Mai – Ziua Părinților în Coreea de Sud

8 Mai – Ziua Părinților în Coreea de Sud

În ziua de 8 mai, în fiecare an, în Coreea de Sud se sărbătorește Ziua Părinților.

Spre deosebire de Ziua Copilului, care se sărbătorește pe 5 Mai și este zi liberă, Ziua Părinților este zi lucrătoare și se sărbătorește în întreaga țară. Coreea de Sud este una din puținele țări în care se sărbătoresc în aceeași ambii părinți, în comparație cu alte țări care au Ziua Mamei și / sau Ziua Tatălui.Originea acestei sărbători vine din anul 1930, atunci când o comunitate de creștini din Coreea au început să sărbătorească Ziua Mamei. În cele din urmă, această zi a început să își facă loc și în tradițiile confuncianiste, astfel răspândindu-se în întreaga țară. Ziua Mamei a fost declarată oficial sărbătoare națională în Coreea de Sud în anul 1956.

Însă, apoi, numeroase persoane au susținut că ar trebui să existe o sărbătoare dedicată și taților. Astfel, în 1973, Ziua Mamei a fost redenumită Ziua Părinților. În această zi, copiii dăruiesc, de obicei, părinților garoafe, deaorece această floare este asociată cu această zi dedicată părinților. Deși nu este o zi declarată liberă, guvernul sud-coreean organizează numeroase manifestații publice închinate acestei zile.

Respectul pentru persoanele mai în vârstă este adânc înrădăcinat în cultura sud-coreeană, iar modernizarea și urbanizarea totală a acestei țări nu a reușit să schimbe această concepție. Părinții sunt tratați cu un respect deosebit în această țară permanent, nu numai de Ziua Părinților, această sărbătoare demonstrând acest fapt și mai mult.

Sursa: anydayguide.com