Choi Jin Shil

Choi Jin Shil (actriță)

24 Decembrie 1968 – 2 octombrie 2008

În anii `90, Choi Jin Shil a fost considerată cea mai bună actiță din Coreea de Sud, fiind supranumită „Actrița Națiunii”. Ea a jucat în 18 filme și 20 de drame de televiziune, a apărut în 140 de reclame comerciale și a câștigat premiul pentru„ Cea Mai Bună Actriță” la Grand Bell Award.

Actrița s-a sinucis pe 2 octombrie 2008, fiind găsită spânzurată în casa ei din Seul. Avea 39 de ani și doi copii, un băiat născut în 2001 și o fetiță, născută în 2003. Fratele ei mai mic, Choi Jin Young, și el actor, s-a sinucis un an jumătate mai târziu.Choi Jin Shil a fost bună prietenă cu Jung Sung Hee, soția lui Ahn Jae Hwan, care s-s sinucis pe 8 septembrie 2008. Imediat după moartea acestuia, pe Internet au apărut zvonuri precum că actrița ar fi cămătar și i-ar fi împrumutat regretatului actor o sumă mare de bani, astfel că din cauza ei actorul s-ar fi sinucis. În urma acestor zvonuri, au apărut numeroase atacuri și comentarii malițioase la adresa ei, dar care i-au cauzat un imens stres și suferință psihică, asta ducând la decizia ei de a-și curma viața. În plus, în anii anteriori trecuse prin multe abuzuri fizice din partea fostului ei soț, de care a divorțat în 2004.

După decesul acesteia, Guvernul Coreei de Sud a încercat să modifice regulamentul postărilor de pe Internet, pentru ca cei care fac acest lucru să își dea propria identitate și să răspundă pentru declarațiilor lor publice.