Jeong Da Bin

Jeong Da Bin (actriță)

4 Martie 1980 – 10 Februarie 2007

Jeong Da Bin s-a spânzurat în baia din casa iubitului său, cu un prosop de baie. Acesta a găsit-o moartă și a declarat poliției că a adus-o la el acasă deoarece actrița se îmbătase într-un bar din apropierea casei lui, unde ieșise cu niște prieteni. Se pare că Jeong Da Bin suferea de depresie din cauza problemelor de muncă (ultimul său film, „That Summer's Typhoon” nu a avut succes), din cauza comportamentului dictatorial al managerului său și a atacurilor malițioase de pe Internet, cu privire la înfățișarea ei.

Jeong Da Bin a jucat cu actorul Song Seung Heon în filmul „He Was Cool” în 2004 și era cunoscută pentru firea ei veselă și pozitivă.

Actrița a mai avut o tentativă de sinucidere în 2006, când a încercat să își taie venele, dar a fost salvată. Agenția ei a declarat atunci că cicatricile de pe încheietura mâinii sunt de pe vremea când era proaspăt elevă de liceu.

Cu o zi înainte de a-și pune capăt zilelor, ea a scris pe blogul său personal: „Totul este atât de complicat. Mă enervez fără motiv și simt că înnebunesc. Doare atât de tare, că am senzația că sufăr de rău de mare. Mă doare atat de tare capul, încât am izbucnit în lacrimi. Am fost sclava temperamentului meu. Cred că m-am pierdut pe mine însămi, că mi-am pierdut propria identitate. Apoi, ca după un fulger, totul a devenit liniștit. Domnul a venit la mine cu dragoste. M-a făcut să îmi dau seama că sunt importantă și mi-a dat curaj. Era cât pe ce să mă prăbușesc, iar el m-a ridicat, spunându-mi că totul va fi bine. DA; VOI FI BINE”.

Șocul creat de moartea acesteia a fost și mai mare, întrucât s-a produs la foarte puțin timp după sinuciderea lui U;Nee, existând preocuparea în rândul populației sud-coreene să nu devină un adevărat val de sinucideri la indigo.