Park Yong Ha

Park Yong Ha (actor și cântăreț)

12 august 1977 – 30 iunie 2010

Park Yong Ha a fost unul din cei mai de succes interpreți solo din acea perioadă, el fiind considerat „vocea misterioasă” din spatele piesei „Just Like The Fisrt Day”, de pe coloana sonoră a dramei de mare succes „All In”, în care joacă în rolurile principale Lee Byung Hun și Song Hye Kyo.

Park Yong Ha a fost și un actor foarte apreciat, jucând în numeroase drame de televiziune și filme, cel mai proeminent rol al său fiind rolul principal din „Winter Sonata”, din 2002, dramă care este considerată drama coreeană ce marchează începutul „valului sud-coreean” din întreaga Asie și din lume.Park Yong Ha era pe culmile succesului în acea perioadă, fiind foarte popular și iubit atât în Japonia, cât și în Coreea de Sud.

Artistul a fost găsit spânzurat cu un cablu de alimentare a unei camere video în locuința sa, de către mama acestuia. Se pare că suferea de stres și depresie din cauza presiunii la care era supus din cauza carierei și a propriei agenții pe care o deținea și a șocului suferit la aflarea veștii că tatăl său suferea de cancer în formă terminală.

Cu o zi înainte de a-și pune capăt zilelor, el s-a întâlnit la un pahar cu prietenii și asociații lui, și a mers să își viziteze tatăl. I-a masat acestuia spatele și picioarele, a plâns mult și i-a spus că și-ar dori ca el să fie cel bolnav. Deoarece nu a lăsat niciun bilet de adio, poliția crede că a fost un gest impulsiv, deoarece în ultima vreme era foarte trist și mohorât, din cauza bolii tatălui său.