//Crăciunul în Coreea de Sud

Crăciunul în Coreea de Sud

În Coreea de Sud trăiesc mai mulți creștini decât în principalele țări asiatice, cum ar fi Japonia sau China, aceștia având o pondere de cam 25 – 30% din populația sud-coreeană, restul fiind budiști sau neavând nicio religie.

Așa că, Sărbătoarea Crăciunului este o sărbătoare importantă în Coreea de Sud și oficială, fiind decretate zile libere, atât la firme cât și la școli, până pe 26 decembrie, care este considerată Ziua Cadourilor.

Toate bisericile sunt decorate cu lumini multicolore, majoritatea dintre ele ținând slujbe în prima zi de Crăciun. A merge la slujba de Crăciun a devenit un obicei foarte popular pentru sud-coreeni, chiar și pentru cei care nu sunt creștini.

Toate orașele și magazinele din Coreea de Sud sunt foarte frumos împodobite, cu o multitudine de lumini care creează decoruri feerice noaptea, iar creștinii își împodobesc casele, inclusiv bradul de Crăciun.

 Ca în toate țările creștine, de Crăciun se fac cadouri, cel mai popular cadou de Crăciun în Coreea de Sud fiind banii.

Moș Crăciun este și el prezent, dar hainele lui pot fi roșii sau albastre. El este cunoscut sub numele „Santa Kullosu” sau „Santa Grandfather” (sfântul bunic).

Cea mai populară mâncare de Crăciun este tortul de Crăciun, un fel de pandișpan acoperit de cremă și ornat.

Urarea de Crăciun Fericit este „Meri Krismas”, sau „(메리 크리스마스) or „Seongtanjeol jal bonaeyo” (성탄절 잘 보내요) sau „Jeulgaeun Krismas Doeseyo” (즐거운 크리스마스 되세요) iar creștinii spun „Sungtan chukhahaeyo”, care înseamnă celebrarea nașterii lui Isus.

Din păcate, pentru locuitorii din Coreea de Nord, deși „oficial” creștinismul este recunoscut ca religie, sărbătorirea Crăciunului (sau a altor sărbători creștine) sau chiar deținerea unei biblii, duc la intrarea în pușcărie sau chiar la condamnarea la moarte. De aceea, această importantă sărbătoare a creștinismului este celebrată, de cei mai curajoși, în secret.Sursa: whychristmas.com/cultures/south_korea