//Seollal – Anul Nou coreean

Seollal – Anul Nou coreean

Cunoscut sub numele de Seollal, Anul Nou în Coreea de Sud este considerat prima zi din Calendarul Lunar coreean, care este un derivat al Calendarului Lunar Chinezesc.

Sărbătoarea tradițională de Anul Nou, reglementată de statul sud-coreean prin 3 zile libere, este cea mai importantă sărbătoare pentru populația din Coreea de Sud.Festivalul de Anul Nou se serbează prin organizarea de mese în familie și plecăciuni adânci de mulțumire în fața părinților și a celor mai în vârstă din familie, cu urări de sănătate și un an nou bun. 

Pe toată perioada acestei sărbători, obiceiul este de a purta costume tradiționale (hanbok) viu colorate.

Mâncarea tradițională pentru această sărbătoare este Tteokguk, o supă cu felii subțiri de prăjituri de orez. Cum, în tradiția sud-coreenilor, Anul Nou este asimilitat cu o zi de naștere, după servirea supei tradiționale Tteokguk, se consideră că ești deja mai bătrân cu un an.

Așa cum Anul Nou se sărbătorește și în tradițiile din țările vestice ale lumii, și în Coreea de Sud trecerea în noul an este marcată prin petreceri și focuri de artificii.

O tradiție introdusă mai recent este sunatul din clopotul istoric aflat în Templul Boshingak, din Jongno, Seul și care a fost construit în 1396, distrus de numeroasele războaie și, apoi, reconstruit în 1895. Acest clopot sună o singură dată pe an, și anume în ziua de Anul Nou Lunar.
 O altă tradiție de Anul Nou este jocul Yunnori (mai este cunoscut și sub numele de cheok-sa sau sa-hee), un joc pe tablă, de strategie și gândire.

În anul 2021, Anul Nou Coreean este pe 12 februarie.

Sursa: officeholidays.com