Sud-coreeni sărbătoresc Valentine’s Day un pic diferit față de ceilalți din lumea întreagă.

De fapt, Valentine’s Day este una din cele 12 „zile ale îndrăgostiților”, care se serbează în ziua de 14 a fiecărei luni din an.

În aceste zile se serbează de la populara sărbătoare White Day (14 martie), deprimanta Black Day (14 aprilie), până la bizara sărbătoare Hug Day (Ziua Îmbrățișărilor – 14 decembrie), fiecare zi de 14 a fiecărei luni având un nume.În lumea occidentală, Valentine’s Day poate fi o zi foarte stresantă pentru toți cei implicați. Cuplurile, dar în special bărbații, cheltuie mulți bani și timp pentru cadouri sau planificarea elaborată a acestei zile. În schimb, în Coreea de Sud este o afacere mult mai simplă, în special pentru bărbați, această sărbătoare neavând o importanță la fel de mare și o istorie la fel de lungă în această țară, în comparație cu cele din Occident.

În această zi, în Coreea de Sud, femeile au posibilitatea de a-și arăta interesul pentru un bărbat, oferindu-i acestuia ciocolată. În ultima vreme, însă, se pare că Valentine’s Day și-a mai pierdut din romantism, întrucât femeile sud-coreene au început să ofere ciocolată tuturor bărbaților din viața lor, pentru a-și arăta aprecierea și faptul că țin la ei. De aceea, comercianții au declarat că această zi este printre primele cinci zile din an în care au vânzările cele mai mari.

Dacă o femeie (sau fată) este cu adevărat interesată de un bărbat (băiat), pentru a-și arăta sentimentele, îi dăruiește acestuia ciocolată făcută acasă. De aceea, în preajma acestei zile, magazinele vând mai mult decât de obicei echipamente de făcut ciocolată. Pentru cele care nu au posibilitatea să facă ciocolată de casă, își pot arăta afecțiunea prin oferirea ciocolatelor din gama de lux, în special mărcile europene (cum ar fi Ferrero Rocher ) sau prăjituri din patiseria europeană, cum ar fi Paris Baguette.

Cum în cultura cuplului sud-coreean, o zi nu este suficientă pentru celebrare, Valentine’s Day este urmată de încă două zile în care se celebrează dragostea.Astfel, pe 14 martie, de White Day, o sărbătoare importată din Japonia la sfârșitul anilor ’70, bărbații sunt cei care oferă cadouri femeilor, ca o răsplată a darurilor primite pe 14 februarie. În mod surprinzător, darurile oferite de către bărbați sunt mult mai elaborate și scumpe decât cele primite de ei. Asta se întâmplă, probabil, pentru că bărbații sunt mai dornici să impresioneze femeile de care sunt ei interesați. Numele de White Day (Ziua Albă) vine de la obiceiul mai vechi, pe când bărbații ofereau ciocolată albă femeilor de la care primiseră în dar ciocolată de Valentine’s Day, acum aceste daruri transformându-se în bijuterii, haine sau alte obiecte.

Cea mai deprimantă zi din seria „zilelor îndrăgostiților” este cea din 14 aprilie, „Black Day” (Ziua Neagră) atunci când cei care sunt singuri se strâng împreună îmbrăcați în negru și mănâncă Jjajyangmyeon (Black Noodles – tăiței cu fasole neagră).

Doar uitându-te la modul cum arată acest fel de mâncare, îți dai seama că este o zi nu foarte fericită pentru cei care nu au un iubit sau o iubită. Dacă pentru Valentine’s Day și White Day, magazinele și televiziunile sunt pline de reclame pentru aceste ocazii, pentru Black Day nu există niciun fel de reclamă sau promovare.

Zilele îndrăgostiților din fiecare lună sunt: Diary Day (Ziua Jurnalului) – 14 ianuarie, Valentine’s Day – 14 februarie, White Day (Ziua Albă) – 14 martie, Black Day (Ziua Neagră) – 14 aprilie, Rose Day (Ziua Trandafirilor) – 14 mai, Kiss Day (Ziua Sărutului) – 14 iunie, Silver Day (Ziua de Argint) – 14 iulie, Green Day (Ziua Verde) – 14 august, Photo Day (Ziua Fotografiei) – 14 septembrie, Wine Day (Ziua Vinului) – 14 octombrie, Movie Day (Ziua Filmului) – 14 noiembrie și Hug Day (Ziua Îmbrățișărilor) – 14 decembrie.
Sursa: asiasociety.org/korea și beyondhallyu.com/culture/

lang="ro-RO"> „Ziua Îndrăgostiților” în Coreea de Sud | KorJapFan
Site icon KorJapFan

„Ziua Îndrăgostiților” în Coreea de Sud

Exit mobile version