//Invadați de suspiciunile fanilor, juriul de la „Golden Disc Awards” a explicat cum a câștigat BTS Album Daesang

Invadați de suspiciunile fanilor, juriul de la „Golden Disc Awards” a explicat cum a câștigat BTS Album Daesang

Comitetul de organizare a ceremoniilor decernării premiilor „Golden Disc Awards” a încercat să înlăture orice speculație sau suspiciune privind modul de atribuire a Marelui Premiu (Album Daesang).

Pe 11 ianuarie a.c., trupa BTS a fost desemnată câștigătoarea Marelui Premiu pentru albumul lor „Love Yourself: Her” și, astfel, compania Big Hit reușind să întrerupă seria de 9 ani de victorii consecutive ale companiei SM Entertainment.Pentru categoria albume (fizice) au fost luate în calcul vânzările albumelor din decembrie 2016 până în noiembrie 2017, conform statisticilor calculate de Gaon Chart.

Pentru Bonsang și Daesang mai sunt câteva reguli care se aplică:

  1. Sunt excluse albumele pentru varietăți și pentru drama OST (coloana sonoră a dramelor).
  2. Sunt luate în calcul numai albumele cu mai mult de șase noi piese (exclus intro, outro, piese instrumentale și alte piese care au mai apărut și pe alte albume).
  3. Este luat în considerare numai un singur album al unui artist, lansat în această perioadă, cel cu vânzările cele mai mari.
  4. Dacă un album este lansat în mai multe limbi, se consideră ca fiind un singur album, toate vânzările fiind luate în calcul.
  5. Scorul total este compus din: 80% vânzările albumului + 20% evaluarea unui juriu de specialitate.
  6. Un album repackage poate câștiga dacă întrunește toate criteriile de mai sus și are un număr de vânzări mai mare decât albumul original.
Albumul „Love Yourself: Her” al trupei BTS a avut o vânzare de 1.493.443 de copii vândute, în timp ce trupa EXO, cu cel de-al 4-lea lor album „The War” a înregistrat 1.085.094 de copii vândute, fiind pe locul doi. Acest număr al copiilor vândute de EXO include atât versiunea albumului în limba coreeană cât și cea în limba chineză, deci ambele versiuni au fost luate în calcul deoarece au fost lansate în același timp și au aceleași piese pe ambele albume.

În momentul în care s-a ajuns la evaluarea juriului de specialitate, trupa BTS deja avea un scor între 290 și 300 de puncte, în timp ce trupa EXO avea doar 211 puncte.
Sursa: kstarlive.com