//Jackson (GOT7) a reziliat contractul cu Adidas, după ce compania a criticat China pentru condițiile de muncă din regiunea Xinjiang

Jackson (GOT7) a reziliat contractul cu Adidas, după ce compania a criticat China pentru condițiile de muncă din regiunea Xinjiang

Jackson, membrul trupei GOT7, care este chinez, a încetat colaborarea cu brand-ul Adidas.

Brand-ul internațional Adidas este una dintre companiile care a oprit folosirea bumbacului ce provenea din regiunea independentă a Chinei Xinjiang, din cauza acuzațiilor de muncă forțată și discriminare a minorităților etnoreligioase din această regiune.
Parteneriatul lui Jackson cu compania Adidas a început în anul 2018, artistul apărând în numeroase reclame și campanii de promovare a acestui brand.


O postare recentă pe contul oficial de Weibo al lui Jackson a confirmat rezilierea contractului cu Adidas:

„Începând de astăzi, această agenție și dl Jackson Wang vor înceta toate colaborările cu brand-ul Adidas Originals. Interesele țării sunt mai presus de orice, iar agenția dlui Jackson Wang este total împotriva actelor malițioase care defăimează și vorbește de rău China.”

Jackson nu este primul star K-Pop care taie toate legăturile cu un brand ce boicotează bumbacul provenit din regiunea Xinjiang. Recent, și Victoria, fosta membră a trupei f(x) a reziliat contractul cu H&M, după ce această companie a oprit folosirea bumbacului provenit din regiunea chineză, criticând China.
SUA și alte guverne occidentale acuză China că a trimis până la un milion de uiguri musulmani în lagăre de internare și i-a forțat să lucreze. SUA, Marea Britanie, Canada și Uniunea Europeană au impus sancțiuni Chinei în legătură cu presupuse abuzuri ale drepturilor omului în această săptămână, determinând Beijingul să riposteze cu sancțiuni proprii.

China neagă categoric toate acuzațiile referitoare la uigurii din Xinjiang ca „minciuni”. Beijingul spune că scoate regiunea din sărăcie, construiește infrastructură pentru îmbunătățirea economiei și asigură educația copiilor. Guvernul spune că aceste eforturi îl ajută să contracareze extremismul din regiune.
Sursa: koreaboo.com