//Choi Jin Hyuk

Choi Jin Hyuk

Choi Jin Hyuk este unul din cei mai populari și apreciați actori din Coreea de Sud, fiind cunoscut și iubit de milioane de fani a dramelor sud-coreene din întreaga lume.

Nume de scenă: Choi Jin Hyuk (최진혁)

Nume real: Kim Tae Ho

Data nașterii: 9 februarie 1986

Locul nașterii: Mokpo, Provincia Jeolla de Sud, Coreea de Sud

Înălțimea: 186 cm

Educația: Universitatea Daejin, Pocheon, Provincia Gyeonggi, Coreea de Sud

Profesia: actor

Agenția: G-Tree Creative, Coreea de Sud

Familia: părinți

 

~ Viața personală ~Cu toate că pe numeroase site-uri sud-coreene în care apar date despre actor, data nașterii este 9 februarie 1985, într-un interviu acordat în anul 2013 canalului SBS E! News, Choi Jin Hyuk a mărturisit că anul nașterii sale este, de fapt, 1986.
El a declarat: „Dacă veți căuta numele meu pe Internet, apare ca dată a nașterii mele începutul anului 1985, dar, de fapt, este la începutul anului 1986”. Actorul a mărturisit că și-a crescut vârsta cu un an încă de când era mic, deoarece, din cauza faptului că la școală era mai mic decât ceilalți copii, a suferit numeroase traume. În Coreea de Sud, dacă ești născut la începutul anului (lunile ianuarie și februarie), ești înscris la școală în același an de studiu cu cei născuți cu un an înainte. La vârsta copilăriei, cei mai mari îi pun pe cei mai mici să îngenunchieze în fața lor și îi agresează permanent, ceea ce duce la numeroase altercații. El a mai spus: „În școala generală, mi-am folosit de multe ori pumnii în bătăi din cauza vârstei mele. Asta a continuat până la colegiu, așa că acest subiect a fost unul sensibil, încă de când eram mic și o sursă de stres pentru mine. Acum, când cunosc multe persoane născute în anul 1985, m-am simțit ciudat să îmi modific profilul, așa că l-am lăsat așa. În orice caz, doar profilul l-am păstrat așa; prietenii și cunoștințele mele îmi cunosc vârsta. Deci nu e nicio problemă cu asta. În orice caz, simt că e cinstit să îmi corectez vârsta din profilul meu și intenționez să cer să o schimbe”.

Choi Jin Hyuk și-a început cariera sub numele său real Kim Tae Ho în anul 2006, după ce a câștigat Marele Premiu într-un concurs de talente a canalului de televiziune KBS, „Survival Star Audition”, după acest show având diverse roluri minore în mai multe drame.  El și-a luat actualul nume de scenă, Choi Jin Hyuk, abia în anul 2010, înainte de lansarea dramei „ It's Okay, Daddy's Girl”, dramă în care a avut primul său rol principal.

Faima și popularitatea a câștigat-o în 2013 prin interpretarea sa (într-un rol secundar) în drama „Gu Family Book” și după lansarea piesei „Best Wishes to You”, piesă interpretată de el și care face parte din coloana sonoră a dramei „Gu Family Book”. Pe timpul promovării acestei drame, actorul a declarat într-un interviu că după ce atât el, cât și mama sa, au primit mai mult de 60 de telefoane de felicitare după lansarea acestei piese și drame, și-a ținut mama în brațe și au plâns împreună de fericire: „Nici măcar nu am sărbătorit cu un pahar de alcool, ci am plâns mult împreună”, a declarat el.

Choi Jin Hyuk își adoră mama, declarând că ea este forța lui de a merge mai departe.~ Viața sentimentală ~

În anul 2005, în timpul unui fan-miting din Japonia a fost întrebat dacă își dorește să se căsătorească, a răspuns că este prea devreme să se gândească la asta, dar îi plac copiii și visul său este să fie un tată bun. Tot la acel eveniment a declarat: „Nu mai sunt îndrăgostit de doi ani. A trecut atât de mult timp și am uitat cum se simt palpitațiile inimii datorate dragostei. Nu sunt multe ocazii de a întâlni pe cineva. Nu merg în cluburi și întotdeauna mă întâlnesc cu aceeași oameni”.
Se pare că actorul a fost într-o relație cu cineva (care nu era o celebritate) înainte de a împlini 20 de ani. Pentru el a fost dragoste la prima vedere dar, deoarece ea era mai mare cu 5 ani decât el, actorul a crezut că nu o poate face fericită, așa că s-au despărțit, în ciuda faptului că o iubea mult. Mai târziu a aflat că a murit într-un accident de mașină, el revenindu-și psihic greu din acest șoc, regretând mult acea decizie de a se despărți.

Singura relație pe care actorul a recunoscut-o public a fost cea cu actrița Son Eun Seo, alături de care a jucat în drama „My Daughter the Flower” (2011 – 2012).Ei au recunoscut că sunt împreună abia după terminarea dramei, în iunie 2012, relația lor durând doar opt luni, ei despărțindu-se la începutul anului 2013. Atunci agențiile lor au declarat că cei doi s-au despărțit din cauza programului lor încărcat, dar că au decis să rămână prieteni.Pe 31 martie 2015 a fost înrolat în armată. Cu toate că putea opta să facă parte din Echipa de Promovare a Poliției din Seul, el a dorit să fie soldat activ. Totuși, după doar șapte luni de serviciu militar, el a fost lăsat la vatră din cauza unei accidentări grave la genunchiul stâng, care a necesitat un transplant de cartilaj prin celule stem, recuperarea fiind de foarte lungă durată. Cu toate că și-a dorit să își termine serviciul militar, din cauza acestui accident a fost liberat mult mai devreme, în octombrie 2015.

Abia în anul 2017 a reapărut în atenția publicului prin drama canalului de televiziune OCN „Tunnel”.~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

Koisuru Vampire (film japonez - 2015)

The Divine Move (2014)

Beginning of a Dream (film de scurt metra – 2013)

Love Clinique (2012)

~ Drame ~

Justice (KBS2 / 2019)

The Last Empress (SBS / 2018 – 2019)

Devilish Charm (MBN / 2018)

Tunnel (OCN / 2017)

Pride and Prejudice (MBC / 2014 – 2015)

You Are My Destiny (MBC / 2014)

Flower Grandpa Investigation Unit (tvN / 2014)

Emergency Couple (tvN / 2014)

The Heirs (SBS / 2013)

Gu Family Book (MBC / 2013)

Ms Panda and Mr Hedgehog (Channel A / 2012)

My Daughter the Flower (SBS / 2011 – 2012)

I Need Romance (tvN / 2011)

It's Okay, Daddy's Girl (SBS / 2010 – 2011)

Pasta (MBC / 2010)

Hometown Legends „Come with Me to Hell" (KBS2 / 2009)

My Precious You (KBS2 / 2008 – 2009)

Hometown Legends „Nine-tailed Fox" (KBS2 / 2008)

Belle (KBS1 / 2007 – 2008)

A Neighborhood for Young People (KBS2 / 2007)

Just Run! (KBS2 / 2006 – 2007)

Rainbow Romance (MBC / 2006)

~ Discografie ~

2018 – „The Love I Tried To Forget" (de pe coloana sonoră a dramei „Devillish Charm”)

2014 – „Scent of a Flower” (de pe coloana sonoră a dramei „Emergency Couple”)

2013 – „Don't Look Back" (de pe coloana sonoră a dramei „The Heirs”)

2013 – „Best Wishes to You” (de pe coloana sonoră a dramei „Gu Family Book”)

2012 – „Inverted Love” (de pe coloana sonoră a dramei „Ms Panda and Mr Hedgehog”)

2011 – „Enough to Die” (de pe coloana sonoră a dramei „It's Okay, Daddy's Girl”)

~ Apariții în videoclipuri muzicale ~

2012 – „Even if I Choke Up” a trupei T.G.U.S.
2013 - „Sad Song” al lui TAE ONE

~ Premii obținute ~

2006 – Daesang (Marele Premiu) la KBS Survival Star Audition
2013 – „Best K-Style Award” la Style Icon Awards
2013 – „Best New Actor” la APAN Star Awards pentru rolul din drama „Gu Family Book”
2013 – „New Star Award” la SBS Drama Awards pentru rolul din drama „The Heirs”
2014 – „Outstanding Supporting Actor” (Cel mai uimitor actor într-un rol secundar) la Asia Rainbow TV Awards pentru rolul din drama „Gu Family Book”
2014 – „Excellence Award, Actor in a Special Project Drama” la MBC Drama Awards pentru rolul din „Pride and Prejudice”
2018 – „Top Excellence Award, Actor in a Wednesday-Thursday Drama” la SBS Drama Awards pentru rolul din „The Last Empress”
Surse: en.wikipedia.org; channel-korea.com; mydramalist.com; soompi.com