//Choi Tae Joon

Choi Tae Joon

Choi Tae Joon este un actor sud-coreean care și-a făcut debutul încă din copilărie, la vârsta de 10 ani, dar recunoașterea sa ca actor a venit la vârsta de 20 de ani, după rolul din drama Padam Padam.

Nume real: Choi Tae Joon (최태준)

Data nașterii: 7 iulie 1991

Locul nașterii: Seul, Coreea de Sud

Înălțimea: 183 cm

Educația: Universitatea Chung-Ang, Secția Drame

Profesia: actor

Agenția: Huayi Brothers

Familia: părinți și un frate mai mare (Choi Hak Joon)

Religia: Protestant

Instagram @ actorctj

~ Viața personală ~

Choi Tae Joon și-a început cariera de actor la doar 10 ani, când a jucat în drama „Piano” (2001). Numele său a devenit cunoscut un an mai târziu, în 2002, după interpretarea rolului din drama „Magic Kid Masuri”, dramă în care a jucat alături de Lee Hong Ki, Oh Seung Yoon, Yoon Young Ah și Kim Hee Jung.


După filmul „Project X” din 2003, el a renunțat la actorie, concentrându-se pe școală.
Într-un episod al emisiunii „Hello Counselor” din august 2017, în care a fost invitată și o fetiță de 12 ani care era deja actriță și povestea cât de greu îi este deoarece tatăl ei a obligat-o să ia lecții de actorie, Choi Tae Joon, care era și co-prezentator al emisiunii, a înțeles greutățile prin care trecea fata, explicând stresul și clipele grele prin care a trecut și el pe vremea când era copil și activa ca și actor: „Eu nu am vrut să joc, dar mama mea mă tot recompensa, obligându-mă să fac asta. Dar când am ajuns în școala gimnazială, nu mi-a mai plăcut. ” Ura faptul că își pierduse propria identitate și că toată lumea îl identifica cu personajul din drama „Magic Kid Masuri” iar cei din jurul lui îl vedeau mai mult ca pe un artist celebru, și nu ca prieten: „Dacă cineva mă oprea și mă întreba dacă nu eu sunt Magic Kid, începeam să mă bat cu el.”.
Din fericire pentru el, după multe insistențe, părinții lui au înțeles prin ce stres trece și au acceptat să renunțe la actorie. Și-a continuat studiile, iar după terminarea liceului a fost acceptat la Univesitatea Chung-Ang, Secția Drame, unde a descoperit că vrea să joace din nou.


Astfel, a revenit pe platourile de filmare în anul 2011, în drama „Padam Padam”, moment în care a primit și recunoașterea ca actor, începând să îi crească popularitatea, primul său rol principal primindu-l în drama „Ugly Alert”, în 2013.

Choi Tae Joon are mulți prieteni în industria de entertainment, cum ar fi Zico, Jonghyun (CN Blue), Chanyeol (EXO) sau Shin Kang Woo. Totuși, cel mai apropiat prieten al său este fostul membru al trupeu Block B, Zico, apărând chiar împreună și în show-ul de televiziune „Celebrity Bromance”.~ Viața sentimentală ~

Despre viața sentimentală a actorului Choi Tae Joon nu se cunosc foarte multe, deoarece el a stat tot timpul departe de zvonuri și scandaluri.
Totuși, în show-ul Tv „Happy Together”, prietenul său Zico a dezvăluit faptul că prima iubită a lui Tae Joon a fost o fată care acum este celebră, dar pe atunci nu era. După această emisiune, internăuții au început să facă tot felul de speculații, bănuindu-se că este vorba de membra trupei AOA, Seolhyun, fapt neconfirmat de actor.

La o emisiune radiofonică, Choi Tae Joon a dezvăluit care este tipul său ideal de femeie. El a declarat: „Când văd o femeie, primul lucru la care mă uit sunt picioarele ei. Nu îmi plac femeile cu picioare mari”.
Totuși, de-a lungul vremii, el a evitat să dezvăluiască care au fost relațiile sale anterioare, spunând doar: „Dacă îmi văd viitorul cu o parteneră, atunci acea doamnă este cea mai bună pentru mine”.

În martie 2018, atât Choi Tae Joon, cât și actrița Park Shin Hye au confirmat că sunt împreună încă de la sfârșitul anului 2017, acest anunț fiind primit cu deosebită căldură și dragoste de către fani.~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

Eclipse (2016)

Pacemaker (2012)

Project X (2003)~ Drame ~

So I Married an Anti-fan (Godin Media, Warner Bros. Television / 2019)

The Undateables (SBS / 2018)

Exit (SBS / 2018)

Suspicious Partner (SBS / 2017)

Missing Nine (MBC / 2017)

The Flower in Prison (MBC / 2016)

All About My Mom (KBS2 / 2015)

A Girl Who Sees Smells (SBS / 2015)

Mother's Garden (MBC / 2014)

Adolescence Medley (KBS2 / 2013)

Ugly Alert (SBS / 2013)

The Great Seer (SBS / 2012)

The King of Dramas (SBS / 2012)

Padam Padam (JTBC / 2011)

Magic Kid Masuri (KBS2 / 2002)

Piano (SBS / 2001)~ Serii Web ~

109 Strange Things (Naver TV Cast / 2017)

~ Show-uri de televiziune ~

Hello Counselor (KBS /gazdă permanentă în  episoadele 288 – 341 / 2016)

Celebrity Bromance (Mbig TV / sezonul 2 alături de Zico)

We Got Married ( MBC / sezonul 4 – episoadele 341-363, alături de Bomi din trupa Apink)

~ Apariții în videoclipuri muzicale ~

„Bye Bye Happy Days!" a trupei Kara (2013)

„When We Were Two" a trupei Urban Zakapa (2017)

~ Premii obținute ~

2018 – „Best Icon” la Asia Artist Awards

2017 – „Best Character Award” la MBC Drama Awards pentru rolul din „Missing 9”

2017 – „New Wave Award” la Asia Artist Awards

2016 – „Rookie Award in Talk Show” la KBS Entertainment Awards pentru emisiunea „Hello Counselor”

2014 – „Best New Actor” la MBC Drama Awards pentru rolul din „Mother's Garden”
Surse: en.wikipedia.org;  channel-korea.com; kprofiles.com; Youtube.com; hancinema.net