//Hyun Bin

Hyun Bin

Hyun Bin este unul dintre cei mai populari actori sud-coreeni, el fiind extrem de iubit și de apreciat de toți iubitorii de k-dramas din întreaga lume.

Nume de scenă: Hyun Bin (현빈)

Nume real: Kim Tae Pyung

Data nașterii: 25 septembrie 1982

Locul nașterii: Seul, Coreea de Sud

Înălțimea: 184 cm

Educația: Chung-Ang  University, Departamentul Teatru

Profesia: actor

Agenția: VAST Entertainment, Coreea de Sud (înființată de Hyun Bin în 2016)

Familia: părinți și un frate mai mare

Copilăria lui Hyun Bin a fost una obișnuită, tipică pentru toți copiii sud-coreeni, singura mențiune fiind că a fost frumos dintotdeauna. Pe când era în clasa a VI-a, micul Tae Pyung visa să devină detectiv.Pe când era elev de liceu, un coleg de-al său din clasele mai mari, l-a sfătuit pe Hyun Bin să intre în clubul de teatru și să încerce actoria. După ce a jucat într-o piesă de teatru a școlii, acesta și-a dat seama că actoria era chemarea sa și și-a dorit o carieră în această direcție.

Se pare că destinul lui Hyun Bin a fost, într-adevăr, să devină actor, deoarece într-o zi, pe când se afla pe motocicleta unui prieten de-al său, un bărbat de pe stradă a strigat la ei să oprească. Cum prietenul său nu avea permis de conducere, nu a oprit, iar acel bărbat i-a urmărit, până au ajuns într-o fundătură. Acesta nu a dorit decât să îi dea tânărului Kim Tae Pyung cartea lui de vizită și să îi spună să îi dea un telefon, el fiind reprezentantul unei agenții de talente.Hyun Bin a debutat în anul 2003, în drama „Bodyguard”, urmând apoi încă două roluri în sitcom-ul „Nonstop 4” și drama „Ireland”, în anul 2004. Tot în anul 2004, a primit și primul lui rol într-un film („Spin Kick”).

Hyun Bin debut „Bodyguard” (2003)
Hyun Bin debut „Bodyguard” (2003)

Succesul și popularitatea le-a câștigat, relativ, repede de la debut, și anume în 2005, când a jucat în unul din rolurile principale din drama de mare succes al acelui an „My Lovely Sam Soon” (cunoscută și sub titlul „My Name Is Kim Sam-soon”), unde a jucat alături de Kim Sun Ah și pentru care a câștigat „Premiul de Excelență” la MBC Drama Awards.


Deși, inițial, părinții lui Hyun Bin nu au fost de acord să urmeze o carieră în actorie, după ce au văzut succesul și rapida ascensiune a fiului lor, l-au susținut într-un final, dar actorului i-au trebuit doi ani să își convingă părinții.Faima la nivel internațional a venit rapid, în 2006, prin interpretarea sa din filmul „A Millionaire’s First Love”, film care, deși nu a fost un succes de box-office și nici nu a primit prea multe laude din parte criticilor, s-a bucurat un de mare succes în rândul tinerilor (a jucat alături de actrița Lee Yeon Hee).

Hyun Bin în „A Millionaire’s First Love”
Hyun Bin în „A Millionaire’s First Love”,

Drama în care a jucat tot în 2006 „The Snow Queen” a fost un dezastru total ca rating și aprecieri, asta făcându-l pe Hyun Bin să își dea seama de importanța alegerii rolurilor, hotărându-se să accepte roluri mai solide și mai dramatice.
Astfel, anii care au urmat a jucat în filme și drame apreciate atât de public, cât și de criticii de specialitate.Pe 7 martie 2011, Hyun Bin a fost înrolat în armată, el înscriindu-se în Corpul Marinei Militare, aceasta fiind considerată cea mai dificil serviciu militar în Coreea de Sud.


După șase luni de la înrolare, pe 25 septembrie, chiar de ziua lui de naștere, Hyun Bin a participat la „Concursul Aniversar al Maratonului Marinei de la Seul ”, unde a alergat 6,25 km alături de alți 400 de soldați. La acest eveniment au fost prezenți numeroși fani și reporteri, iar Hyun Bin a putut fi văzut alături și una dintre parlamentarele din Coreea de Sud, Na Kyung Won.Hyun Bin a fost lăsat la vatră pe 6 decembrie 2012, fiind apreciat de cei din armată ca fiind un soldat exemplar. În ciuda frigului, el a fost așteptat de sute de fani și reporteri, în fața cărora,actorul a declarat: „În ciuda ninsorii și a condițiilor meteo aspre, mulțumesc tuturor fanilor și reporterilor care au venit astăzi aici. Cu 21 de luni în urmă, vă promiteam tuturor că mă voi întoarce și mai puternic și se pare că mi-am ținut promisiunea. Cred că am devenit mai puternic și se pare că pot să vă salut pe toți cu mândrie. Înainte de înrolare, am putut să-mi încep viața de militar cu o inimă fericită, datorită susținerii și atenției pe care mi le-ați acordat. Datorită acestei susțineri continue, am putut să rămân sănătos până la sfârșit”.Actorul, cu lacrimi în ochi și vocea tremurândă de emoție, a mai declarat: „Mi-am dorit atât de mult să joc. Cum nu am putut juca pe perioada permisiilor, mă duceam acolo unde jucau hoobaes (cei care sunt în industrie de mai puțin timp decât el) și îi priveam și mă gândeam... Dar acum a venit și vremea mea să pot juca din nou și, la fel de mult pe cât m-ați așteptat, vreau să mă pregătesc asiduu pentru a vă arăta interpretarea pe care mi-am dorit-o. Am înmagazinat toată energia pe care am primit-o ca soldat, așa că o voi da înapoi tuturor”.~ Viața sentimentală ~

Hyun Bin și Hwang Ji Hyun

Hyun Bin a avut relații cu mai multe actrițe. Prima sa iubită, cunoscută de către public, a fost actrița Hwang Ji Hyun, a căror relație a început în februarie 2006 și s-a sfârșit în martie 2007.

Hyun Bin și Song Hye Kyo

Hyun Bin și Song Hye Kyo s-au cunoscut în anul 2008, când au fost parteneri în drama „The World They Live In”, amândoi interpretând rolurile principale.


Deși pe timpul difuzării dramei, au existat numeroase zvonuri cu privire la o posibilă poveste de dragoste între ei, cei doi au recunoscut că sunt într-o relație abia în august 2009.
Dacă prima iubită a frumosului actor nu a fost ușor acceptată de fane, Hwang Ji Hyun fiind acuzată că încearcă să își croiască un drum în această industrie bazându-se pe faima lui Hyun Bin, nu același lucru s-a întâmplat și cu Song Hye Kyo, relația lor fiind primită cu multă căldură de toți fanii.

Relația lor, însă, a durat mai puțin de doi ani, despărțirea lor fiind anunțată de agențiile celor doi actori, a doua zi după înrolarea în armată a lui Hyun Bin. Așa că, pe 8 martie 2011, agenția de atunci a lui Hyun Bin, AM Entertainment, a dat următorul comunicat: „Hyun Bin și Song Hye Kyo au confirmat despărțirea lor la începutul acestui an. Cei doi actori s-au întâlnit în 2008, prin intermediul dramei „The Way They Live In”. Ei și-au dezvăluit publicului dragostea și au devenit oficial un cuplu. Totuși, Hyun Bin și Song Hye Kyo au avut programe încărcate, filmând atât acasă, cât și peste hotare, care a dus în mod natural la degradarea relației lor. Atenția copleșitoare a publicului a pus și mai multă presiune pe ei, iar zvonurile nefondate despre separarea lor (din acele momente) au fost foarte stresante. Cei doi nu au avut timp suficient să depășească aceste probleme și relația lor s-a înrăutățit.
Așa că, la începutul acestui an, cei doi au fost de acord să încheie relația. Motivul pentru care nu au anunțat public acest lucru a fost că nu și-au dorit și mai multă atenție din partea publicului și pentru că Hyun Bin nu a vrut să-și dezamăgească fanii cu un astfel de mesaj nefericit, în ziua înrolării sale în armată, ultima zi în care ar mai fi putut comunica cu fanii săi. De aceea a amânat acest anunț pentru data de 8 martie, după înrolarea sa în armată. Ne cerem scuze că nu am făcut acest anunț mai devreme și sperăm că veți înțelege. Cei doi își vor da toată silința să se descurce bine, fiecare din poziția sa”.Hyun Bin și Kang So Ra

La mijlocul lunii decembrie 2016, Hyun Bin și Kang So Ra au atras atenția publicului, apărând zvonuri că cei doi sunt împreună. Imediat, cele două agenții au confirmat relația lor, declarând că cei doi au început să se întâlnească de o jumătate de lună și au cerut fanilor să susțină cuplul în noua lor relație.
Imediat după ce relația lor a fost făcută cunoscută, celor doi actori nu le-a mai fost frică să se afișeze în public. Deși amândoi erau ocupați cu filmările pentru proiectele lor, tot reușeau să își facă timp unul pentru celălalt adeseori. De exemplu, în aprilie 2017, ei au fost văzuți împreună la un spectacol de musical, iar Hyun Bin încerca mereu, atunci când avea ocazia, să petreacă timpul cu Kang So Ra, chiar și pentru un prânz.

Din păcate, însă, în decembrie 2017, cei doi au anunțat că s-au despărțit, anunț confirmat de agențiilor lor. Plum Actors, agenția actriței, a declarat: „Am vorbit cu Kang So Ra și a confirmat că ea și Hyun Bin și-au sfârșit recent relația”, iar VAST Entertainment, agenția lui Hyun Bin, a declarat: „Confirmăm că Hyun Bin și Kang So Ra s-au despărțit recent, din cauza programului lor încărcat. Ei și-au încheiat relația în termeni buni și vor continua să se susțină reciproc, ca și colegi de breaslă”.Zvonuri despre relații cu alte actrițe au mai existat, evident, dar acest lucru nu a fost confirmat niciodată de niciuna dintre părți. Astfel, după succesul și atracția de pe micul ecran dintre Hyun Bin și Ha Ji Won, din drama „Secret Garden”, au apărut zvonuri că cei doi ar fi într-o relație, însă, în acea perioadă, actorul forma deja un cuplu cu actrița Song Hye Kyo.~ Curiozități despre Hyun Bin ~

  • Hyun Bin a fost dintotdeauna un activist fervent al luptei împotriva cruzimii față de animale. Astfel, în februarie 2016, agenția sa a publicat fotografii ale actorului împreună cu un câine de salvare, care era retras din activitate (pe nume Vision) și care participase la 121 de misiuni de salvare 13 oameni.

  • Este unul dintre cei mai bine plătiți actori sud-coreeni. În anul 2019, era anunțat faptul că acesta era pe locul doi al celor mai bine plătiți actori (după Kim Soo Hyun), Hyun Bin primind în jur de 83.900 dolari per episod.
  • Își dorește să se căsătorească într-o bună, în cadrul unui interviu, el declarând: „Mă gândesc la căsătorie. Este ultimul meu scop. Visez să am o familie și asta înainte de a împlini 40 de ani.”
  • Este foarte bun și vechi prieten cu actorul Jang Dong Gun, cei doi cunoscându-se din tinerețe, iar acum sunt vecini.

  • A apărut în numeroase reclame comerciale.~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

Rampant (2018)

The Negotiation (2018)

The Swindlers (2017)

Confidential Assignment (2017)

The Fatal Encounter (2014)

Come Rain, Come Shine (2011)

Late Autumn (2011)

I Am Happy (2009)

A Millionaire's First Love (2006)

Daddy Long Legs (2005)

Spin Kick (2004)~ Drame ~

Crash Landing on You (2019 – 2020)

Memories of the Alhambra (2018 – 2019)

Hyde Jekyll, Me (2015)

Secret Garden (2010 – 2011)

Friend, Our Legend (2009)

Worlds Within (The World That They Live In) (2008)

The Snow Queen (2006 – 2007)

Nonstop 5 (2005)

My Lovely Sam Soon (My Name Is Kim Sam-soon) (2005)

Ireland (2004)

Nonstop 4 (2004)

Bodyguard (2003)~ Emisiuni de televiziune (narator) ~

Tears of the Earth - from the North Pole to the South Pole (2012)

Tears of Africa (2010)

~ Apariții în videoclipuri muzicale ~

Kim Dong-ryool – „Reply” (2018)

Lemon Tree – „Hey U” (2006)

TVXQ – „One” (2005)

Kim Bum Soo – „Memory” (2005)

Herb – „It's My Fault” (2003)~ Discografie ~

„That Man” – OST drama „Secret Garden” (2011)

„Can't Have You" – OST „Friend, Our Legend” (2011)

„Dream In My Heart” (2010)

ads

~ Premii obținute ~

2017

„Top Star Award” la Korea Film Actors Association Awards pentru filmele „Confidential Assignment” și  „The Swindlers”

2014

„Producer's Choice Award” la Puchon International Fantastic Film Festival

2011

Daesang (Marele Premiu) la Baeksang Arts Awards pentru rolul din „Secret Garden”

2010

„Best Couple Award” cu actrița Ha Ji Won la SBS Drama Awards pentru drama „Secret Garden”

„Netizen Popularity Award” la SBS Drama Awards pentru drama „Secret Garden”

„Top 10 Stars” la SBS Drama Awards pentru drama „Secret Garden”

„Top Excellence Award, Actor in a Drama Special” la SBS Drama Awards pentru drama „Secret Garden”

2006

„Best Couple Award” cu actrița Sung Yu Ri, la KBS Drama Awards pentru rolul din drama „The Snow Queen”

„Netizen Award” la KBS Drama Awards pentru rolul din drama „The Snow Queen”

„Popularity Award” la KBS Drama Awards pentru rolul din drama „The Snow Queen”

„Most Popular Actor (Film)” la Baeksang Arts Awards pentru rolul din filmul „A Millionaire's First Love”

2005

„Best Couple Award” cu actrița Kim Sun Ah, la MBC Drama Awards,  pentru drama „My Name Is Kim Sam Soon

„Popularity Award” la MBC Drama Awards,  pentru drama „My Name Is Kim Sam Soon

„Top Excellence Award, Actor” la MBC Drama Awards,  pentru drama „My Name Is Kim Sam Soon

2004

„Best New Actor” la MBC Drama Awards pentru drama „Ireland”

„Special Award, TV Actor category” la MBC Entertainment Awards, pentru drama „Nonstop 4”
Sursa: en.wikipedia.org/wiki; channel-korea.com; soompi.com; thefamouspeople.com/profiles/hyun-bin; flickr.com/photos