//JI CHANG WOOK

JI CHANG WOOK

Ji Chang Wook este unul din cei mai populari și iubiți actori sud-coreeni. Frumusețea, talentul, șarmul și modestia lui i-a adus milioane de fani în întreaga lume. 

Nume real: Ji Chang Wook

Data nașterii: 05.07.1987

Locul nașterii: Anyang, Coreea de Sud

Înălțimea: 1,82 m

Profesia: actor, actor de musical, fotomodel, cântăreț

Educația: Dankook University, Teatru și Film

Limbi străine cunoscute: engleza și chineza

Familia: doar mama, tatăl său a decedat când era copil

Despre copilăria, adolescența și despre cum este el dincolo de ecran a vorbit chiar el însuși într-un interviu acordat în 09.02.2010, reporterului Yoon Hee-Seong pentru site-ul m.asiae.co.kr:

„Numele meu este Ji Chang Wook.

M-am născut pe data de 5 iulie 1987.
Sunt singur la părinți. Acasă sunt atât de tăcut încât, uneori, par chiar nepoliticos. Personajul Mi Poong, din drama KBS TV, „My Too Perfect Sons”, pe care l-am interpretat, este total diferit de mine, ca și caracter și imagine.Când eram la liceu, mi-am dorit să fiu arhitect sau inginer, fără niciun motiv special. Dar, când eram și mai mic, visul meu s-a tot schimbat. Am vrut să fiu polițist, profesor, judecător, avocat, doctor și alte meserii. Bineînțeles, mintea mea a început să se schimbe o dată cu înfruntarea realității. (a început să râdă).Când eram în școala generală, dirigintele meu obișnuia să strige numele elevilor din clasă care se situau în primii 50 cei mai buni elevi din școală, iar ei se ridicau în picioare și toată lumea îi aplauda. Am fost foarte supărat că nu am fost și eu printre cei strigați și aplaudați, așa că, în următoarea perioadă de timp, am muncit din greu și am învățat mult. În final, mi-a fost strigat și numele meu și am primit aplauzele de rigoare dar, acum mă gândesc  că eram prea mic să realizez cât de grozav este să primești aplauzele colegilor de clasă.

Când m-am înscris la Universitatea Dankook, secția Teatru și Film, pentru partea de prezență scenică a examenului, am cântat o melodie din musical-ul „Les Miserables” („Mizerabilii”, de Victor Hugo). Întotdeauna mi-au plăcut musical-urile și, mai ales, spectacolele grandioase, dar prefer producțiile mici deoarece ești mai aproape de public și poți interacționa cu ei mai ușor.

Când am jucat într-un musical de stradă, pe strada Daehakro, am avut mari probleme . La acea vreme, eram cel mai tânăr dintre studenți și am fost permanent stresat de gândul că sunt cel mai slab actor dintre colegii mei. Ar fi trebuit să fiu mai deschis și mai îndrăzneț, dar nu am făcut altceva decât să mă închid în mine, așa că nu cred că am putut să arăt întregul meu potențial. De atunci, am avut tot timpul momente grele în timpul spectacolelor de musical.

Îmi place să vizionez filme. Nu îmi place un gen anume de film, dar, dacă ar fi să aleg unul, aș zice că îmi plac filmele thriller. Cel mai recent film pe care l-am văzut este „The Curious Case of Benjamin Button”. Brad Pitt este unul din actorii mei preferați  iar acest film a primit, de la început, recenzii foarte bune. Cred că este un film foarte bun.Regizorul filmului „Sleeping Beauty”, Lee  Ha Na, a fost ( în an superior) la aceeași universitate cu mine, ea transferându-se, mai târziu, la academie. Am acceptat rolul din acest film doar bazându-mă pe încrederea în ea. Deoarece la acea vreme nu am înțeles tot filmul, am discutat mult cu ea despre personajul pe care trebuia să îl interpretez.

Când am filmat reclama comercială pentru „T-Cash”, m-am simțit bine pentru că a mers totul ca uns. A fost amuzant. Iar banii pe care i-am câștigat i-am dat mamei mele.

După audiția pe care am avut-o pentru rolul din drama „My too Perfect Sons” în fața regizorului și a scenaristului, aceștia mi-au spus că m-au ales pe mine pentru zâmbetul meu blajin (începe să râdă).

Am învățat să croșetez și să brodez cruciulițe pentru rolul Mi Poong  („My too Perfect Sons”). Nu sunt chiar cel mai bun, dar știu să împletesc un fular.  Pot împleti un rând pe față și unul pe dos. Să brodez cruciulițe e ușor pentru că se repetă același model.

Îmi place să mă antrenez. Când eram elev, jucam cu prietenii mei fotbal și baschet. În școala generală aveam și ore de înot și, pe atunci, obișnuiam să înot mult pentru că școala avea piscină proprie.Orașul meu natal este Anyang și, de câte ori am timp liber, merg să mă întâlnesc cu prietenii mei și cu vecinii. Mergem pe strada nr. 1 și jucăm biliard sau la un Internet - Cafe și jucăm jocuri online. Când ne întâlnim, vorbim despre greutățile noastre de la muncă dar, dacă am probleme personale, acestea le discut cu prietenii mei apropiați.
Încă mai joc Starcraft, uneori.  Nu sunt cel mai bun, dar îmi place să joc. În școala generală, jucam Starcraft pe televizor. Jucătorul meu preferat era Hong Jin Ho. Obișnuiam să joc Zergs exact ca el.

Dacă aș avea timp liber, mi-aș dori să învăț să cânt la un instrument. Vreau , în special, să învăț să cânt la chitară. Nu sunt cel mai bun chitarist, dar îmi place. Și vreau să continui să învăț să cânt la pian. Când eram mai tânăr, obișnuiam să iau lecții de pian, dar am implorat-o pe mama să îmi permită să mă opresc pentru că nu îmi plăcea deloc. Când eram la școală, știam să citesc notele, să cânt la pian și cântam cu un coleg, dar, între timp, mi-am mai pierdut din aceste abilități.

Multe persoane mi-au spus că semăn cu Jonathan Rhys Meyers. Prietenii mei de la școală obișnuiau să mă strige „Jonathan” (a început să râdă).”
                                      

Într-un interviu, a dezvăluit faptul că tipul de femeie ideală pentru el este Yoona (Girl’s Generation) și a descoperit asta în timpul filmărilor dramei „K2”.

Oficial, Ji Chang Wook a debutat în 2008, cu filmul ”Sleeping Beauty”, dar el deja avea din 2006 experiența spectacolelor de musical, tot în 2006 apărând și în filmul „Days…” și deținând un mic rol în drama de televiziune „You Stole My Heart”.

După rolul din 2009 din „My Too Perfect Sons”, a primit un rol secundar în comedia de acțiune „Hero”.

Popularitatea sa a crescut după ce a primit primul său rol principal, în drama de 159 de episoade „Smile Again”, din 2010, în care a interpretat rolul unui patinator de patinaj viteză, iar pentru acest rol a fost nevoit să se antreneze 4 – 5 ore pe zi pe pistă. Drama a fost în top timp de 15 săptămâni consecutive și Ji Chang Wook a câștigat premiul „Best Actor in a Daily Drama” de la KBS Drama Awards.

Ji Chang Wook a jucat în numeroase reclame TV și comedii muzicale.

În 2009, a participat la o defilare de modă iar în 2017 a fost ales ca fotomodel pentru colecția MCM S/S Fashion 2017.

El este prieten cu Xia Junsu (JYJ) cunoscându-se pe platourile de filmare a dramei „Împărăteasa Ki“, atunci când a venit să-l vadă pe fratele său, Junho, care, de asemenea, juca în acea dramă.

La începutul anului 2015, Ji Chang Wook a intrat în echipa de fotbal FC Men care este un fel de unitate a echipei profesionale Suwon Bluewings. Xia Junsu este căpitanul acestei echipe alcătuită doar din celebrități precum Kim Junho, fratele lui Junsu, Doojoon și Kikwang (Beast), Jinwoon și Seulong (2am) sau Kim Hyun-Joong (SS501). Ji Chang Wook ocupă poziția de atacant.

A fost crescut doar de mama sa, tatăl său decedând când era copil.

A fost înrolat în armată pe 14 august 2017, fiind lăsat la vatră în luna mai 2019. La terminarea stagiului pregătirii militare de bază, el a fost premiat pentru performanțe deosebite. 

~ Drame ~

Backstreet Rookie (SBS, 2020)

Melting Me Softly (tvN, 2019)

Suspicious Partner (SBS, 2017)

Mr. Right (Hunan TV, 2017)

7 First Kisses (KST, 2016-2017)

The K2 (tvN, 2016)

Tornado Girl (Hunan TV, 2016)

Healer (KBS2, 2014-2015)

Secret Love (DRAMAcube, 2014)

Empress Ki (MBC, 2013-2014)

Five Fingers (SBS, 2012)

Bachelor's Vegetable Store (Channel A, 2011)

Warrior Baek Dong Soo (SBS, 2011)

Smile again, Dong Hae (KBS1, 2010)

Hero (MBC, 2009)

The Sons of Sol Pharmacy House (KBS2, 2009)

You Are Very Good (KBS2, 2008)~ Piese cântate de el pe coloane sonore ~

„Kissing You” - drama „7 First Kisses” (2016)

„I'll Protect You” - drama „Healer” (2015)

„To the Butterfly” - drama „Empress Ki” (2014)

„Fills My Heart” - drama „Five Fingers” (2012)

„Meet Again” - drama „Warrior Baek Dong Soo” (2011)~ Premii obținute ~

 

2017 

Annual DramaFever Awards: „Best Bad Boy” (Cel mai bun băiat rău) pentru drama „K2”.

2016

Annual DramaFever Awards: „Best Couple” (Cel mai Bun Cuplu) cu Park Min Young pentru drama „Healer”;

     -Korea's Best Dresser Swan Awards – „Best Dressed Actor” (Cel mai bine îmbrăcat actor).

2015 

Anhui TV Drama Awards: „Most Popular Actor (Overseas)” (Cel mai popular actor peste hotare).

2014 

KBS Drama Awards: „Popularity Award, Actor” (Premiul de Popularitate) cu drama „Healer”.

 „Best Couple” (Cel mai Bun Cuplu) cu Park Min Young pentru drama „Healer”.

2013 

MBC Drama Awards: „Excellence Award, Actor in a Special Project Drama” pentru drama „The Days”;

- 7th The Musical Awards: „Best New Actor” pentru drama „The Days”.

2012 - SBS Drama Awards: „New Star Award” pentru „Warrior Baek Dong Soo”.

2011 - KBS Drama Awards: „Excellence Award, Actor in a Daily Drama” pentru „Smile Again”.