//Kim Bum

Kim Bum

Actor, dansator, cântăreț și model, Kim Bum a cucerit inimile celor care iubesc cultura sud-coreeană din întreaga lume prin interpretarea din drama de mare succes din 2009 „Boys Over Flowers”, după care a confirmat talentul de-a lungul anilor, demonstrând că este un artist complet.

Nume de scenă: Kim Bum (Kim Beom) (김범)

Nume real: Kim Sang Bum

Data nașterii: 7 iulie 1989

Locul nașterii: Seul, Coreea de Sud

Înălțimea: 181 cm

Educația: Chung-Ang University, Departamentul Film și Teatru

Profesia: actor, cântăreț

Agenția: King Kong by Starship Entertainment

Familia: părinți, un frate mai mic și o soră mai mică

Religia: creștină

Instagram: @k.kbeom

Facebook: @kimbeom

Twitter: @actorkimbeom (Inactiv)

Kim Sang Bum s-a născut pe 7 iulie 1989 la Seul, Coreea de Sud, el fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei, el mai având un frate și o soră mai mică. O perioadă de timp, Kim Bum a trăit cu familia sa în Australia.

În liceu a practicat fotbalul, fiind căpitan de echipă. Deși mama sa era mândră de performanțele sale sportive, tatăl său a dorit să se concentreze pe studii. A fost un elev bun la învățătură și din timpul liceului și-a dorit să devină actor atunci când va crește. Această dorință a apărut după ce a fost prezent la ceremonia de decernare a premiilor „Korean Film Award” și i-a văzut de aproape pe actorii premiați, precum și ovațiile primite de aceștia din partea colegilor lor și a publicului.

Kim Sang Bum la absolvirea școlii generale și a liceului

Pentru a-și împlini visul, a urmat Universitatea Chung-Ang, departamentul de teatru și film. În perioada studenției, a participat la numeroase programe culturale din cadrul universității, astfel obținând și primele sale experiențe pe scenă.
În anul 2006, la doar 17 ani, Kim Sang Bum a participat la „Survival Star Audition”, unde a ieșit pe locul 6 din 100 de concurenți. Dar, pentru că era minor, nu a putut intra în competiție, dar această experiență i-a dat posibilitatea să ia contact cu industria de entertainment, precum și șansa de a obține diverse roluri în seriale de televiziune. Așa că, tot în 2006, a reușit să debuteze ca actor, cu un rol în drama „ The Daring Sisters” (cunoscută și sub titlul „Rude Woman”) a canalului de televiziune MBC, urmând în același an un nou rol în drama „ High Kick!”, unde a interpretat un personaj cu numele său, Kim Beom.

Kim Bum în primul său rol (drama „The Daring Sisters” – 2006)
Prima recunoaștere a talentului său actoricesc din partea publicului a venit destul de repede, în 2008, după rolul din drama „East of Eden”, pentru care a și fost răsplătit cu „Premiul de Popularitate al Internăuților” la Korea Drama Awards, dar apogeul l-a cunoscut după drama „Boys Over Flowers”, care a avut un succes răsunător la nivel internațional și în care a jucat alături de Lee Min Ho, Kim Hyun Joong, Kim Joon și actrița Koo Hye Sun.

Kim Bum în „East of Eden” (2008)
Kim Bum în drama „Boys Over Flowers” (2009)

În februarie 2012, agenția lui Kim Bum a anunțat că actorul suferă de artrită degenerativă, declanșată după pregătirea rolului pentru drama „Padam Padam” și în care a trebuit să slăbească foarte mult.

Kim Bum în drama „Padam Padam” (2011)

Într-un interviu acordat revistei de modă „High Cut”, în anul 2018, cu puțin timp înainte de a se înrola în armată, Kim Bum a vorbit cu sinceritate despre boala lui, spunând că o ține sub control cu tratament medical și exerciții fizice.
Kim Bum a efectuat serviciul militar ca lucrător în serviciile publice (din cauza bolii de care suferă) în perioada 26 aprilie 2018 – 13 martie 2020.

~ Viața sentimentală ~

Prima sa iubită și primul său sărut

Pe 14 ianuarie 2013, la un eveniment organizat pentru promovarea filmului „Psychometry” (cunoscut și sub titlul „The Gifted Hands”), a recunoscut că prima sa iubită a avut-o la vârsta de 19 ani, tot atunci având și primul său sărut, în fața casei acesteia.
Kim Bum și Moon Geun Young

Kim Bum și actrița Moon Geun Young s-au îndrăgostit unul de celălalt pe platourile de filmare. Pe 1 noiembrie 2013, reprezentanți ai agențiilor celor doi actori au confirmat public faptul că Kim Bum și Moon Geun Young sunt într-o relație. Ei au jucat împreună în drama canalului de televiziune MBC „Jung-Yi, Goddess of Fire” și au început să se întâlnească din octombrie 2013, pe când Kim Bum avea 24 de ani, iar Moon Geum Young, 26 de ani.

Cei doi au fost văzuți împreună într-o vacanță în Europa, după terminarea dramei. Pe 31 octombrie 2013 au ajuns la Praga (capitala Cehiei), iar un fan care i-a recunoscut a declarat: „I-am văzut hrănindu-se reciproc la un stand stradal cu mâncare. Arătau foarte bine împreună”. De asemenea, au fost văzuți plimbându-se pe străzile din Praga ținându-se de mână. Conform revistei Dispatch, cei doi s-au bucurat de o vacanță frumoasă în Europa, ultima lor destinație fiind Anglia.


Din păcate, după o relație care a durat doar șapte luni, s-au despărțit, anunțul oficial fiind făcut pe 15 mai 2014. Agenția lui Kim Bum a declarat că despărțirea lor a fost una amiabilă, ei hotărându-se să rămână prieteni și să se concentreze fiecare pe cariera sa.
După despărțire, însă, a apărut un zvon ce a devenit viral, precum că Moon Geun Young ar fi însărcinată cu copilul lui Kim Bum, acest zvon scandalizând internăuții. După intervenția agenției actriței, care a negat cu vehemență acest lucru, s-a aflat că zvonul a fost lansat de un fan care era total absorbit de relația dintre cei doi și trăia cu iluzia că ei vor fi împreună pentru totdeauna. Acest fapt a afectat-o mult pe Moon Geun Young, care a declarat apoi într-un interviu că prima dată când a aflat despre acest zvon, nu s-a gândit decât la mama sa, nedorind ca această să se simtă dezamăgită de ea.
Kim Bum și Oh Yeon Seo

Relația dintre Kim Bum și actrița Oh Yeon Seo a fost făcută publică pe 29 martie 2018. Agențiile ambilor actori au confirmat povestea de dragoste dintre cei, după ce aceștia au fost văzuți împreună la o întâlnire. Totuși, după mai puțin de un an, pe 13 februarie 2019, în media sud-coreeană a apărut știrea despre despărțirea lor, iar King Kong by Starship a confirmat că cei doi și-au încheiat relația la finalul anului 2018, din cauza programului încărcat al actriței și a faptului că actorul își satisface serviciul militar.
~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

Detective K: Secret of the Living Dead (2018)

The Beloved (2015)

Lovers and Movies (2015)

Hello Seoul (2013) (film de scurt metraj promoțional)

The Gifted Hands (2013)

Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon (2013)

Flight (2009)

Death Bell (2008)

Hellcats (2008)~ Drame ~

Law School (JTBC / 2021)

Tale of the Nine Tailed (tvN / 2020)

Mrs. Cop 2 (SBS / 2016)

Hidden Identity (tvN / 2015)

Jung-Yi, Goddess of Fire (MBC / 2013)

That Winter, The Wind Blows (SBS / 2013)

High Kick! 3 (MBC / 2011 – 2012)

Padam Padam (JTBC / 2011 – 2012)

Still, Marry Me (MBC / 2010)

Dream (SBS / 2009)

High Kick! 2 (MBC / 2009 – 2010)

Boys Over Flowers (KBS2 / 2009)

East of Eden (MBC / 2008)

High Kick! (MBC / 2006 – 2007)

The Daring Sisters (MBC / 2006)

~ Discografie ~

„Christmas Eve’s Sky” – album lansat în Japonia pe 16 decembrie 2009

„Home Town” – album de studio lansat în Japonia pe 20 iunie 2012~ Premii obținute ~

2009

„New Star Award” la SBS Drama Awards pentru rolul din „Dream”

„Male Star Award” la Andre Kim Best Star Awards

2008

„Netizen Popularity Award” la Korea Drama Awards pentru rolul din „East of Eden”

2007

„Best Couple Award” (cu actorul Kim Hye Sung) la Mnet 20’s Choice Awards pentru rolul din „High Kick”Surse: en.wikipedia.org; peoplepill.com/people; channel-korea.com; koreaboo.com