//Kim Soo Hyun

Kim Soo Hyun

Pentru toți iubitorii de k-drama, numele lui Kim Soo Hyun nu este unul necunoscut. Începându-și cariera de la 19 ani, Kim Soo Hyun este unul dintre cei mai populari, dar și unul dintre cei mai bine plătiți actori din Coreea de Sud.

Nume real: Kim Soo Hyun (김수현)

Data nașterii: 16 februarie 1988

Locul nașterii: Seul, Coreea de Sud

Înălțimea: 180 cm

Educația: Chung-Ang  University, Departamentul Film și Teatru

Profesia: actor

Agenția: Gold Medalist; Key East Entertainment

Familia: părinți și o soră vitregă

Religia: creștină

Instagram Account : @soohyun_k216

Official Website : soo-hyun.com
~ Viața personală ~

Kim Soo Hyun a fost un copil timid și introvertit în perioada în care se afla la școala generală și nimeni nu se aștepta ca el să intre în industria de entertainment.

Tatăl său este Kim Chung Hoon, un cântăreț celebru al anilor '80 și lider al trupei „Seven Dolphins”, dar care i-a părăsit pe Kim Soo Hyun și mama lui încă de când actorul era mic, așa că acesta a fost crescut doar de mama sa.


Kim Chung Hoon și-a întemeiat o altă familie, astfel actorul are o soră vitregă, Kim Joo Na, care a participat la programul „Produce 101” și a debutat ca și cântăreață în 2016. Se pare că Kim Soo Hyun  a aflat din presă, în anul 2015, de existența surorii sale vitrege, agenția actorului declarând după ce această informație a apărut în media sud-coreeană: „Kim Soo Hyun a fost șocat de această informație, dar tot îi dorește numai bine surorii sale vitrege”.

Deși a lipsit aproape cu desăvârșire din viața fiului său, în anul 2019, Kim Chung Hoon a stârnit revolta internăuților deoarece a încercat să își promoveze noul său album lansat, profit\nd de notorietatea actorului, spunând într-un interviu acordat la un post de radio: „Aveam de gând să îl vizitez, dar fiul meu a spus că va fi prea multă lume și să nu vin. Aveam intenția de a-l vedea, dar nu am făcut-o încă, dar intenționez sa îl întâlnesc și să luăm masa împreună”.
Cariera de actor i se datorează în mare măsură mamei sale, care l-a încurajat încă de când era elev de liceu, să ia lecții de actorie, pentru a-l ajuta să-și dezvolte personalitatea, din cauza firii sale introvertite.


Kim Soo Hyun a debutat ca actor în anul 2007, cu un rol secundar în sitcom-ul „Kimchi Cheese Smile”, iar în următorul an, 2008, deja a primit rolul principal în drama canalului KBS „Jungle Fish”, dramă bazată pe o poveste adevărată și care a câștigat numeroase premii.

„Kimchi Cheese Smile” - drama de debut al lui Kim Soo Hyun (2007)

Kim Soo Hyun în drama „Jungle Fish” (2008)
Kim Soo Hyun a fost înrolat în armată pe 23 octombrie 2017, el activând ca soldat activ, iar datorită conduitei sale militare excepționale, a fost promovat la gradul de sergent mai devreme decât în mod obișnuit.

El a fost lăsat la vatră 1 iulie 2019, fiind așteptat atunci de peste 70 de reporteri și peste 300 de fani, care l-au felicitat pentru încheierea serviciului militar.

~ Curiozități despre Kim Soo Hyun ~

 • Înainte de a debuta ca actor, Kim Soo Hyun a fost model pentru site-ul de shopping online de lenjerie intimă al unui prieten de-al său.
 • În 2010, la trei ani după debut, Kim Soo Hyun a suferit o operație la inimă, pentru tahicardie supraventriculară.
 • Trupa K-Pop de fete favorită a actorului este Orange Caramel.
 • Kim Soo Hyun are un obicei drăguț, și anume își acoperă gura atunci când râde.
 • Kim Soo Hyun a spus odată că dacă ar avea supraputeri, și-ar dori să se poată teleporta (probabil a fost inspirat de personajul interpretat în drama „My Love from the Star”).
 • Kim Soo Hyun trebuia să joace în drama „Boys Over Flowers”, dar la citirea scriptului, regizorul nu a fost mulțumit de prestația actorului, iar rolul i l-a oferit lui Jung Eui Chul (personajul Lee Min Ha).

Jung Eui Chul în „Boys Over Flowers”

 • Exercițiile fizice favorite sunt plimbările cu bicicleta.
 • Kim Soo Hyun știe să cânte la chitară.
 • Culoarea lui favorită este negrul.
 • Genul de filme favorite este cel de acțiune.
 • În octombrie 2016, Kim Soo Hyun și-a surprins fanii când a aplicat pentru a fi jucător profesionist de bowling.


 • Kim Soo Hyun este foarte timid cu persoanele pe care le întâlnește pentru prima dată, dar odată ce se cunosc mai bine, actorul își arată personalitatea sa veselă și simpatică.
 • În anul 2009, a prezentat programul muzical „Boys & Girls Music Countdown”, împreună cu membra trupei Kara, Han Seung Yeon.
 • În anul 2012, Kim Soo Hyun a fost desemnat Ambasador Promoțional al Turismului Coreean de către Organizația de Turism din Coreea de Sud.
 • În anul 2014, a fost desemnat „Ambasadorul Bunăvoinței” al orașului Seul. Pentru promovarea orașului, el a participat timp de doi ani la diverse evenimente culturale.
 • În anul 2015, Kim Soo Hyun a fost numit Ambasador Onorific al Aeroportului Internațional Incheon.
 • Kim Soo Hyun este un mare fan al actriței britanice Kaya Scodelario, declarând că ea este tipul lui ideal de femeie.

 • După terminarea dramei „My Love from the Star”, Kim Soo Hyun a declarat că și-ar fi dorit un final trist al dramei, în locul finalului fericit pe care l-a avut drama.
 • Kim Soo Hyun este stângaci, dar în drame joacă și personaje dreptace, de aceea exersează frecvent folosirea mâinii drepte.
 • Kim Soo Hyun a recunoscut că este foarte încăpățânat.
 • Pe când era elev de liceu, a jucat în multe spectacole de musical, cum ar fi „Grease” și „Visul unei nopți de vară”.
 • A fost inclus pentru prima dată pe lista revistei Forbes al celor mai puternice celebrități din Coreea de Sud în anul 2013, când a fost pe locul patru, ajungând în 2015 pe locul doi și pe locul 5 în 2016.
 • Kim Soo Hyun este cel mai bine plătit actor din Coreea de Sud, el deținând recordul în anul 2020 pentru cea mai mare sumă de bani primită per episod în drama „It's Okay to Not be Okay”, cu aproximativ 167.000 de dolari per episod, depășind astfel recordul deținut de actorul Lee Byung Hun în 2018, care a primit 126.000 de dolari per episod, în drama „Mr Sunshine”.

„It's Okay to Not Be Okay” poster

 • În anul 2014, după drama „My Love from the Star”, a înregistrat un record în ceea ce privește reclamele comerciale în care a apărut într-un singur an, el semnând peste 30 de contracte pentru reclame comerciale atât în Coreea de Sud, cât și în China (unde a avut 10 contracte) și în alte țări asiatice.
 • Deține un apartament într-unul din cele mai selecte și mai luxoase cartiere din Seul, precum și trei mașini sport de lux.

Semnătura lui Kim Soo Hyun
~ Viața sentimentală ~

Până în prezent, nu există nicio informație oficială despre viața sentimentală a actorului Kim Soo Hyun însă, de-a lungul anilor, au existat numeroase zvonuri despre posibile relații cu diverse celebrități.

Yoona (Girls’ Generation)

În 2012, după ce popularitatea lui Kim Soo Hyun a început să crească în urma dramei „Dream High”, au apărut zvonuri că actorul și membra trupei Girls’ Generation, Yoona, sunt într-o relație, cei doi cunoscându-se la biserică. Tot conform zvonurilor, cei doi s-ar fi despărțit în 2013, din cauza personalității „întunecate” a lui Kim Soo Hyun, fanii presupunând că Yoona a luat această decizie după ce o postare a actorului din 2008 ar fi fost readusă în atenția publicului, circulând intens în acea perioadă în comunitățile online. În acea postare, actorul și-ar fi exprimat cerințele pe care iubita sa ar trebui să le îndeplinească, el scriind:

„Vreau să fii tristă, să mori și să ai regrete din cauza mea.
Indiferent la cine te uiți, ar trebui să te gândești doar la mine.
Nu ar trebui sa ma suspectezi niciodată de nimic.
Nu trebuie sa te preocupe problemele mele, pentru că mă deranjează.
Mă pricep la înjurat.
Trebuie sa fii întotdeauna acolo pentru mine, pentru că tânjesc după atenție.
Trebuie să mă citești repede, pentru că am un temperament iute.
Te voi ucide dacă încerci să mă dădăcești.
Ah… să-mi cumperi câteva medicamente. Mă îmbolnăvesc des.
Am un puls neregulat și am nevoie de operație.
Acum, încearcă să mă iubești. Aruncă-mă dacă nu poți.
Așa, cel puțin, pot plânge plin de mâhnire”.

Deși nici agenția lui Kim Soo Hyun, nici cea a lui Yoona nu au confirmat vreodată o relație între cei doi, zvonurile care au circulat pe numeroase forumuri ale fanilor spuneau că, de fapt, ei ar fi fost împreună în perioada 2011 – 2012.
Ahn So Hee (fosta membră a trupei Wonder Girls)

Zvonurile despre o posibilă relație dintre Kim Soo Hyun și Ahn So Hee, care a părăsit trupa Wonder Girls pentru a urma o carieră în actorie, au circulat începând cu octombrie 2015. O persoană care locuia în aceeași clădire cu Ahn So Hee a declarat că l-a văzut des pe actor venind acasă la aceasta, atunci când nu avea niciun program și că sunt împreună de cel puțin un an.

Agenția lui Kim Soo Hyun, Key East Entertainment, însă, a negat aceste zvonuri, dând următoarea declarație de presă: „Trebuie să confirmăm faptul că Kim Soo Hyun și Ahn So Hee nu sunt într-o relație. Ei se cunosc, dar zvonurile că ar fi împreună nu sunt adevărate” și nici nu au existat fotografii cu cei doi sau alte dovezi solide care să susțină aceste informații.

Cu toate acestea, revista Sport Chosun a publicat un articol în care se pretindea că cei doi intenționează să se căsătorească în aprilie 2017, această informație circulând și în media chineză, iar agenția actorului a negat din nou aceste zvonuri, dând următorul comunicat: „Am aflat de un alt zvon despre Kim Soo Hyun și Ahn So Hee, din media chineză, cum că cei doi s-ar căsători. Noi am dat anterior un comunicat oficial prin care am declarat că zvonurile despre o relație între cei doi nu sunt adevărate, iar ultima informație despre nunta lor nu este deloc adevărată. Dacă vom mai găsi cazuri similare cu informații false despre cei doi actori ai noștri, vom întreprinde măsuri legale pentru a le proteja carierele”.
Nana (After School)

În anul 2014, membra trupei After School, Nana, a fost declarată cea mai frumoasă față din lume și, evident, una din celebritățile cu o presupusă relație cu actorul Kim Soo Hyun.

Prezentă la o emisiune a canalului de televiziune Mnet, în aprilie 2014, Nana a făcut lumină în ceea ce privește o posibilă relație de dragoste cu acesta, spunând: „A fost mult fum, dar nu a fost foc. Știu despre această informație de la staff, iar ei au aflat că aceste zvonuri au fost împânzite de către reporteri.”

Se presupune că aceste zvonuri au apărut deoarece Kim Soo Hyun ar fi declarat că trupa sa favorită de fete ar fi Orange Caramel, iar Nana făcea parte din acest sub-unit al trupei After School.
Suzy

Zvonuri despre o relație a lui Kim Soo Hyun cu Suzy au apărut pe la mijlocul anului 2013, la doi ani după încheierea dramei „Dream High”, în care cei doi au jucat împreună.


La conferința de presă organizată pentru promovarea dramei „Gu Family Book”, Suzy a declarat: „Suntem doar buni prieteni și nu am aflat despre aceste zvonuri (relația cu Kim Soo Hyun), din moment ce nimeni din preajma mea nu mi-a spus despre asta.”  Ea mai spus că mai păstrează legătura cu acesta și că zvonurile au apărut deoarece au lucrat foarte bine împreună la drama „Dream High”. Totuși, pentru că amândoi au fost foarte ocupați, a trecut ceva vreme de când nu au mai luat legătura unul cu celălalt.
~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

Real (2017)

Miss Granny (2014)

Secretly, Greatly (2013)

The Thieves (2012)

Worst Friends (2009)

Cherry Blossom (2008)
~ Drame ~

It's Okay to Not Be Okay (tvN / 2020)

Crash Landing on You (cameo – tvN/ 2020)

Hotel del Luna (cameo – tvN / 2019)

The Producers (KBS / 2015)

My Love from the Star (SBS / 2013 – 2014)

Dream High 2 (cameo – KBS / 2012)

Moon Embracing the Sun (MBC / 2012)

Dream High (KBS / 2011)

Giant (SBS / 2010)

Father's House (SBS / 2009)

Will It Snow for Christmas? (SBS / 2009)

Seven Years of Love (OBS / 2009)

Jungle Fish (KBS / 2008)

Kimchi Cheese Smile (MBC / 2007)
~ Apariții în videoclipuri ~

IU – „Ending Scene” (2017)
~ Discografie ~

„Promise” – OST drama „My Love from the Star” (2014)

„In Front of Your House” – OST drama „My Love from the Star” (2014)

„Winter Wonderland” (2012)

„Marine Boy” – piesă pentru susținerea înotătorului Park Tae Hwan la Jocurile Olimpice de vară din 2012

„Another Way” – 2012

„The One and Only You” OST drama „Moon Embracing the Sun” (2012)

„Crazy4s” – 2011

„Dreaming” – OST drama „Dream High” (2011)

„Dream High” - OST drama „Dream High” (piesă interpretată împreună cu JOO, Taecyeon, Suzy, Wooyoung și IU) (2011)
~ Premii obținute ~

2016

„Best Male Beauty Model” la InStyle Star Icon

„Best Actor” la InStyle Star Icon pentru rolul din „The Producers”

2015

„Netizen's Popularity Award” la KBS Drama Awards pentru rolul din „The Producers”

„Best Couple” (cu actorii Cha Tae Hyun și Gong Hyo Jin) la KBS Drama Awards pentru rolul din „The Producers”

„Daesang” (Marele Premiu) la KBS Drama Awards pentru rolul din „The Producers”

„Korean Wave Star Award” la Korea Film Actors Association Awards         

„Cultural National Brand” la National Brand Awards

„Daesang” (Marele Premiu) la APAN Star Awards pentru rolul din „The Producers”

„Popularity Award” la Grand Bell Awards

„Hallyu Star Award” la Korea Drama Awards pentru rolul din „The Producers”

„Daesang” (Marele Premiu) la Korea Drama Awards pentru rolul din „The Producers”

„Best Korean spokesmodel in China” la Busan International Advertising Festival

„Global Best Actor in TV series” la Huading Awards pentru rolul din „My Love from the Star”

2014

„Best Couple Award” cu actrița Jun Ji Hyun la SBS Drama Awards, pentru rolul din „My Love from the Star”

„Top 10 Stars” la SBS Drama Awards, pentru rolul din „My Love from the Star”

„Chinese Netizen Popularity Award” la SBS Drama Awards, pentru rolul din „My Love from the Star”

„Netizen Popularity Award” SBS Drama Awards, pentru rolul din „My Love from the Star”

„Top Excellence Award, Actor in a Drama Special” SBS Drama Awards, pentru rolul din „My Love from the Star”

„Prime Minister Award” la Korean Popular Culture & Arts Awards

„Hallyu Star Award” la APAN Star Awards

„Top Excellence Award, Actor in a Miniseries” la APAN Star Awards, pentru rolul din „My Love from the Star”

„Best Actor in Asia” la Tokyo International Drama Festival pentru rolul din „My Love from the Star”

„Top 10 Style Icons” la Style Icon Awards

„Asia Star Award” la BIFF with Marie Claire Asia Star Awards

„Hallyu Hot Star Award” la Korea Drama Awards pentru rolul din „My Love from the Star”

„Daesang” (Marele Premiu) la Korea Drama Awards pentru rolul din „My Love from the Star”

„People's Choice Award (Korea)” la Seoul International Drama Awards pentru rolul din „My Love from the Star”

„Outstanding Korean Actor” la Seoul International Drama Awards pentru rolul din „My Love from the Star”

„Most Popular Actor (TV)” la Baeksang Arts Awards pentru rolul din „My Love from the Star”

„Most Popular Actor (Film)” la Baeksang Arts Awards pentru rolul din „Secretly, Greatly”

„Best New Actor (Film)” la Baeksang Arts Awards pentru rolul din „Secretly, Greatly”
2013

„Dream Icon” la Cosmo Beauty Awards (China) pentru rolul din „Secretly, Greatly”

„Best New Actor” la Grand Bell Awards pentru rolul din „Secretly, Greatly”

„Men's Fantasia Award” la Puchon International Fantastic Film Festival (PiFan) pentru rolul din „Secretly, Greatly”

2012

„Model of the Year Award” la TVCF Advertising Awards

„Popularity Award” la MBC Drama Awards pentru rolul din „Moon Embracing the Sun”

„Top Excellence Award, Actor in a Miniseries” la MBC Drama Awards pentru rolul din „Moon Embracing the Sun”

„Excellence Award, Actor” la K-Drama Star Awards pentru rolul din „Moon Embracing the Sun”

„Popular Star Award” la Blue Dragon Film Awards pentru rolul din „The Thieves”

„Minister of Culture, Sports & Tourism Award” la Korean Popular Culture & Arts Awards

„Best Actor” la Korea Broadcasting Prize pentru rolul din „Moon Embracing the Sun”

„20's Blue Carpet Popularity Award” la Mnet 20's Choice Awards

„20's Drama Star – Male” la Mnet 20's Choice Awards pentru rolul din „Moon Embracing the Sun”

„Favorite Actor” la Nickelodeon Korea Kids' Choice Awards pentru rolul din „Moon Embracing the Sun”

„Best Actor (TV)” la Baeksang Arts Awards pentru rolul din „Moon Embracing the Sun”

2011

„Song of the Month (February) – Dreaming” la Cyworld Digital Music Awards

„Best Couple” cu Suzy la KBS Drama Awards pentru rolul din „Dream High”

„Popularity Award” la KBS Drama Awards pentru rolul din „Dream High”

„Best New Actor” la KBS Drama Awards pentru rolul din „Dream High”

„Hallyu Award” la SKY PerfecTV! Awards (Japan)

„Best Dresser Male Artist” la Korea Best Dresser Swan Awards

„New Icon Award” la Style Icon Awards

„Popularity Award” la Korea Drama Awards pentru rolul din „Dream High”

„Best New Actor” la Korea Drama Awards pentru rolul din „Dream High”

„CF Model Award” la Asia Model Festival Awards

2010

„New Star Award” la SBS Drama Awards pentru rolul din „Giant”

Surse: en.wikipedia.org; koreaboo.com; channel-korea.com; youtube.com; kdramalove.com