//Kim Woo Bin

Kim Woo Bin

Kim Woo Bin este unul din cei mai simpatizați și iubiți actori sud-coreeni, care și-a început cariera în actorie după ce a devenit un model de succes.

Nume de scenă: Kim Woo Bin ( 김우빈)

Nume real: Kim Hyun Joong

Data nașterii: 16 iulie 1989

Locul nașterii: Seul, Coreea de Sud

Înălțimea: 188 cm

Educația: Jeonju University

Profesia: actor și model

Agenția: SidusHQ

Familia: părinți și o soră mai mică

Kim Woo Bin s-a născut pe 16 iulie 1989, într-o familie de condiție medie. Într-un interviu, actorul și-a descris propria personalitate astfel: „Sunt o persoană tăcută, urăsc gălăgia. Simt că altora nu la plac hobby-urile pe care le am: să citesc, să pictez, să desenez și să mă uit la filme. Oriunde aș merge, întotdeauna iau o carte cu mine și citesc. Unii mă întreabă de ce nu îmi place să mă distrez, dar îmi place să fac aceste lucruri, sunt distractive pentru mine și e și un moment pentru vindecare.”A fost un copil normal, interesat de activitățile extrașcolare, iar visul său dintotdeauna a fost să devină model. Fiind înalt și frumos, interesat întotdeauna de haine și felul în care arată, încurajat de familie și de prieteni, a început să fie model încă din anii de liceu. A fost puternic influențat de către mama sa, care a fost întotdeauna interesată de modă, iar tânărul Kim Hyun Joong nu mergea nici măcar până la magazinul din cartier fără să își dea părul cu gel.


Astfel, în anul 2009, la 20 de ani, Kim Hyun Joong a început să fie prezent la numeroase prezentări de modă, urcând pe podium pentru faimoși designeri, astfel începând să apară și numeroase oferte pentru reclame comerciale de televiziune.


Kim Woo Bin nu a visat niciodată să devină actor. Nu și-a dorit decât să devină un model de succes, iar mai apoi să ajungă profesor de modeling pentru a pregăti viitoarele generații pentru această carieră.

Într-un interviu acordat în anul 2013, artistul a povestit cum a început pasiunea pentru actorie.
El a declarat: „Când m-am dus la o întâlnire pentru a filma o reclamă comercială, mi s-a dat un scaun și mi s-a spus „prefă-te că ești la volanul unei mașini”, dar nu am avut încredere să fac asta. Așa că m-am gândit că pentru a filma o reclamă, am nevoie să joc un rol, așa că tardiv am fost acceptat la cursurile de actorie. Chiar de la prima oră, am simțit pasiunea profesorului pentru actorie”. Mentorul său este actorul Moon Won Joo, care i-a fost profesor și care l-a făcut să se îndrăgostească de actorie, învățându-l permanent să pună suflet și să se identifice cu personajul pe care îl interpretează.Debutul ca actor a avut loc în anul 2011, în drama „White Christmas”, în care a avut un rol mic, moment în care și-a luat și numele de scenă de Kim Woo Bin. Atenția publicului a atras-o prin rolul din drama de mare succes „A Gentleman’s Dignity”, din 2012, dar recunoașterea și popularitatea au venit în 2013, după interpretările din drama „School 2013”, rol pentru care a primit și primul său premiu din cariera de actor, „Best New Actor” (Cel mai bun nou actor) la „APAN Star Awards”, și drama „The Heirs” (în care a jucat alături de Lee Min Ho și Park Shin Hye), una dintre cele mai de succes și populare drame sud-coreene atât la nivel național cât și internațional. 

White Christmas (2011)The Heirs (2013)

Au urmat apoi multe roluri în filme, iar în 2016 a primit primul său rol principal, în drama „Uncontrollably Fond”, în care a jucat alături de Bae Suzy.

Uncontrollably Fond (2016)Deși până în prezent, a avut o carieră artistică relativ scurtă, munca sa a fost recunoscută pe deplin, primind numeroase premii în perioada 2013 – 2016.

Din păcate, cariera sa care era în plină ascensiune, a fost oprită temporar din cauza faptului că în luna mai 2017, Kim Woo Bin a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer, cancer nazofaringian. Agenția sa a anunțat că o perioadă de timp, actorul își va întrerupe activitatea pentru a urma tratamentul medical necesar. Din fericire, el a fost diagnosticat în faza incipientă a bolii și se pare că s-a însănătoșit, întrucât au apărut informații că la sfârșitul anului 2019 sau începutul anului 2020, va juca într-un nou film alături de actrița Jun Ji Hyun.

~ Viața sentimentală ~

Prima relație confirmată oficial a actorului Kim Woo Bin a fost cu manechinul Yoo Ji Ahn. Cei doi s-au cunoscut în 2011, pe când activau amândoi ca manechini. Totuși, la începutul anului 2014, din cauza programului lor încărcat, s-au hotărât să se despartă, dar au rămas în continuare buni prieteni și colegi.În anul 2015, Kim Woo Bin și actrița Shin Min Ah au confirmat public relația lor. Cu toate că există o diferență de cinci ani între ei (Shin Min Ah este născută pe 5 aprilie 1984), fanii au fost încântați de relația lor, devenind rapid unul din cele mai iubite cupluri din industria de entertainment. Cei doi s-au întâlnit în timpul filmărilor pentru o reclamă comercială a brandului Giordano.

Shin Min Ah s-a dovedit a fi deosebit de devotată iubitului său, întrucât atunci când acesta s-a îmbolnăvit, ea a încetat activitatea timp de mai mult de un an, pentru a putea fi alături de Kim Woo Bin în lupta cu boala sa.
Cu toate că au existat zvonuri despre despărțirea lor, acestea au fost infirmate prin apariția de fotografii cu cei doi la începutul anului 2019, petrecându-și împreună vacanța în Australia.~ Curiozități despre Kim Woo Bin ~

  • Este bun prieten cu actorii Lee Jong Suk și Kim Young Kwang

  • Este prima celebritate din Asia de Est care devine model pentru faimosul brand Calvin Klein (ceasuri și bijuterii).

  • În aprilie 2017, a fost numit ambasador onorific pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, Coreea de Sud, din 2018, dar a fost nevoit să renunțe din cauza bolii de care suferă
  • Într-un interviu, Kim Woo Bin a dezvăluit faptul că fața sa este asimetrică, declarând: „Partea stângă a feței mele pare mai blândă decât cea dreaptă, ceea ce este înșelător. Așa că, atunci când filmez o reclamă, folosesc mai des partea stângă a feței în fața camerei de luat vederi. Oricum, atunci când filmez un film, îmi folosesc partea stângă pentru a lăsa o impresie mai puternică”.

  • Din cauza bolii de care suferă, a fost exceptat de la serviciul militar obligatoriu.~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

Master (2016)

Twenty (2015)

The Con Artists (2014)

Friend: The Great Legacy (2013)

Runway Cop (2012)~ Drame ~

Uncontrollably Fond (KBS2 / 2016)

The Heirs (SBS / 2013)

School 2013 (KBS2 / 2012)

To the Beautiful You (SBS / 2012)

A Gentleman's Dignity (SBS / 2012)

Vampire Idol (MBN / 2011)

Cupid Factory (KBS2 / 2011)

White Christmas (KBS2 / 2011)

~ Serii Web ~

Love Cells (2014)

~ Apariții în videoclipuri ~

„Don't Mess With Me” – trupa 2EYES (2013)

„Kiss” – Dara (2009)~ Premii obținute ~

 

2016

„Best Model” la Korean Advertisers Association Awards

2015

„Best Dresser Award” la Korea Best Dresser Swan Awards

„Popularity Award” la Korean Film Actors' Guild Awards pentru rolul din „Twenty”

2014

„Popular Star Award” la Blue Dragon Film Awards pentru rolul din „Friend: The Great Legacy”

„Hana Financial Group Star Award (Popularity Award)” – Premiul de popularitate la Grand Bell Awards pentru rolul din „Friend: The Great Legacy”

„Fantasia Award” la Puchon International Fantastic Film Festival

„Asia Star Award” la Asia Model Festival Awards

2013

„Top 10 Stars” la SBS Drama Awards pentru rolul din „The Heirs”

„Popular Foreign Actor” la China TV Drama Awards pentru rolul din „The Heirs”

„Best New Actor” la APAN Star Awards pentru rolul din „School 2013”

„New Star Award” la Asia Model Festival Awards
Surse: channel-korea.com; en.wikipedia.org; kprofiles.com; thesunnytown.wordpress.com