//Lee Da Hee

Lee Da Hee

Lee Da Hee este este una dintre cele mai înalte dar și talentate și frumoase actrițe sud-coreene, înălțimea sa de 1,76 m creându-i de multe ori probleme în a obține roluri principale în drame, deoarece partenerul său ar trebui să fie cu cel puțin 10 cm mai înalt decât ea.

Nume real: Lee Da Hee (이다희)

Data nașterii: 15 martie 1985

Locul nașterii: Yongin, Gyeonggi, Coreea de Sud

Înălțimea: 176 cm

Educația: Sejong University Seul, Coreea de Sud, Departamentul Arte și Film

Profesia: actriță și model

Agenția: Huayi Brothers Entertainment

Familia: părinți și un frate mai mic

Lee Da Hee, în anul 2002, la vârsta de 17 ani, a fost finalista concursului de modeling „Super Elite Model Contest”, organizat de canalul SBS, în actorie debutând un an mai târziu, în 2003, cu roluri minore în dramele „Thousand Years of Love” și „Open Drama”.

Popularitatea și faima le-a câștigat în anul 2013, datorită rolului din drama „I Can Hear Your Voice”, unde a interpretat rolul procurorului Seo Do Yeon și a jucat alături de Lee Bo Young și Lee Jong Suk, rol pentru care a primit și premiul „New Star Award” la SBS Drama Awards.

Tot în anul 2013, Lee Da Hee a făcut un rol de excepție și în drama „Secret Love” a canalului KBS2, dramă în care a jucat alături de Hwang Jung Eum, Ji Sung și Bae Soo Bin și pentru care a primit premiul „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” la KBS Drama Awards.

Primul său rol principal l-a primit în anul 2014, în drama „Big Man”, în care a jucat alături de actorii Kang Ji Hwan, Choi Daniel și actrița Jung So Min, rol pentru care a fost răsplătită cu „Premiul de Popularitate” la KBS Drama Awards.Cea mai mare frustrare a actriței este înălțimea sa, ea declarând în numeroase interviuri că, deși o ajută în cariera de model, în actorie aceasta este un impediment în obținerea rolurilor principale. De asemenea, trebuie să țină permanent diete, pentru a-și ține greutatea sub control. Într-un interviu, Lee Da Hee a declarat: „Pentru că sunt atât de înaltă și am umerii lați, arăt uriașă dacă iau în greutate. E o mare diferență în cum arăt atunci când mă îngraș sau slăbesc. Întotdeauna sunt la dietă pentru a scăpa de kilograme ca să par mai mică”.

De multe ori, tot din cauza înălțimii, a fost confundată cu o jucătoare de baschet: „Cineva s-a apropiat de mine pe când lucram ca model. M-am gândit la altceva că ar putea să mă întrebe, în schimb m-a întrebat dacă am fost jucătoare de baschet”.Un alt complex al actriței este mărimea sa la picior, ea purtând încălțăminte mărimea 41 (tot din cauza faptului că este înaltă).
Deși din cauza înălțimii are astfel de probleme, Lee Da Hee a reușit să câștige inimile tuturor iubitorilor de drame și filme sud-coreene, atât din țara ei natală, cât și din întreaga lume, fanii ei numindu-se „WooDa”, nume care vine din cuvântul coreean „woori”, care înseamnă „a noastră” și „Da Hee” (numele actriței).~ Viața personală ~

  • Într-un interviu, actrița a declarat că în timpul liceului a avut diverse slujbe, iar pe vremea când vinde înghețată, băieții făceau coadă la standul ei.
  • Are o relație apropiată cu fratele ei mai mic, postând numeroase fotografii cu acesta pe contul ei de Instagram, mai ales din timpul în care era în armată.  • În octombrie 2013, în presa sud-coreeană au apărut zvonuri legate de o posibilă relație a actriței Lee Da Hee cu directorul executiv al agenției sale, Gu Bon Kwon, relație care se presupunea că există de doi ani. Au apărut atunci multe comentarii de genul că directorul a luat-o sub aripa lui protectoare pe când era o necunoscută și a transformat-o într-o celebritate, ajutând-o să obțină rolurile din „I Can Hear Your Voice” și „Secret Love”. Gu Bon Kwon a negat însă aceste zvonuri, declarând într-un interviu: „Nu avem nicio relație. Lee Da Hee este o actriță extraordinară. Nu este altceva decât o prietenă actriță. Nu suntem iubiți. Bănuiesc că aceste zvonuri au apărut pentru că Lee Da Hee se descurcă foarte bine ca actriță. Am fost foarte surprins atunci când au apărut aceste zvonuri”.

Despre alte relații amoroase din viața actriței nu se cunosc detalii, ea stând departe de scandaluri.
Întrebată într-un interviu realizat de canalul KBS World TV, care ar fi persoana ideală pentru ea cu care și-ar dori să fie într-o relație, Lee Da Hee a declarat că ar trebui să facă parte din același mediu în care activează și ea, pentru a putea să îi înțeleagă meseria.~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

Begin Again (2015)

Harmony (2010)

Delivering Love (2008)~ Drame ~

L.U.C.A.: The Beginning (tvN / 2021)

Search: WWW (tvN / 2019)

The Beauty Inside (JTBC / 2018)

Queen of Mystery 2 (KBS2 / 2018)

Mrs. Cop (KBS2 / 2015)

Big Man (SBS / 2014)

Secret Love (KBS2 / 2013)

I Can Hear Your Voice (SBS / 2013)

Welcome Rain to My Life (SBS / 2012)

Saving Mrs. Go Bong-shil (CSTV / 2011 – cameo)

Birdie Buddy (tvN / 2011)

I Need Romance (tvN/ 2011 – cameo)

Royal Family (MBC / 2011)

The Secret of Coocoo Island (MBC / 2008)

The Legend (MBC / 2007)

Air City (MBC / 2007)

Sad Love Story (MBC / 2005)

Into the Storm (SBS / 2004)

Open Drama (SBS / 2003)

Thousand Years of Love (SBS / 2003)

~ Show de Divertisment ~

Road to Kingdom (Mnet / 2020 – gazda emisiunii)

Queendom (Mnet / 2019 – gazda emisiunii)

Running Man (SBS / 2018 – invitat, episoadele 388–389, 392–396, 399–400, 406–408) )

Knowing Bros (JTBC / 2018 – invitat, episodul 112)

Law of the Jungle in Sabah (SBS / 2018 – membră a echipei în episoadele 330–333)

Law of the Jungle in Cook Island (SBS / 2017 – 2018, membră a echipei în episoadele 299 – 301)

Entertainment Weekly (KBS2 / 2015 – 2016, gazda emisiunii)

Real Men (MBC / 2015, membră a echipei)

Food Essay (Olive / 2011, gazda emisiunii).~ Apariții în videoclipuri ~

2014 – în piesa „Arm Pillow” a trupei Davichi

2013 - în piesa „Missing You Today” a trupei Davichi

2012 – în piesa „Far Away... Young Love" a trupei C-Clown

2007 – în piesa „To Some Degree of Love” a interpretului R&B și balade Tim~ Premii obținute ~

2018 „Asia Brilliant Award” la Asia Artist Awards

2015 – „Special Award, Actress in a Miniseries” (Premiu Special, actrițe în miniserii) la SBS Drama Awards, pentru rolul din „Mrs Cop”

2014 – „Premiul de Popularitate” la KBS Drama Awards, pentru rolul din „Big Man”

2013 – „Best Supporting Actress” la KBS Drama Awards pentru rolul din „Secret Love”

2013 – „New Star Award” la SBS Drama Awards pentru rolul din „I Can Hear Your Voice”
Surse: channel-korea.com; en.wikipedia.org; koreaboo.com