//LEE MIN HO

LEE MIN HO

Lee Min Ho este unul dintre cei mai cunoscuți actori sud-coreeni în întreaga lume, care la doar 24 de ani era, deja, în Top 20 cei mai sexy bărbați celebri din Coreea de Sud, top realizat de CNN.

Nume real: Lee Min Ho

Data nașterii: 22.06.1987

Locul nașterii: Seul, Coreea de Sud

Familia: părinții și o soră mai mare

Înălțimea: 187 cm

Educație: Universitatea Konkuk, Secțiunea Film și Artă

Profesiunea: Actor, fotomodel, interpret K-Pop

Compania: Starhaus (MYM) Entertainment Korea

Religia: Romano- Catolică

Fanii lui Lee Min Ho se numesc MINOZ.

 

Curiozități despre Lee Min Ho

În anul 2019, avea o avere estimată la 10 milioane de dolari.
Deține o casă în Seul, Coreea de Sud și o mașină Mercedes (în valoare de 70.000 de dolari).
Actorii săi favoriți: Seol Kyeong Gu, Kim Su Ro și Leonardo Di Caprio.
Femeia ideală: o femeie mignionă, inocentă, cu o personalitate veselă și un ten frumos.

~ Viața personală ~

Visul lui Lee Min Ho, atunci când era copil, a fost să devină fotbalist, însă visul său a luat sfârșit după o accidentare gravă pe când era în clasa a V-a gimnazială.
În al doilea său an de liceu a început să își dorească să devină actor, începând să participe la numeroase audiții pentru a intra în industria de entertainment. În 2010, actorul a declarat că numai datorită mamei sale a putut să nu renunțe atunci când a fost respins la numeroase audiții: „Atunci când am trecut prin clipe grele căci am fost respins la numeroase audiții, am fost în stare să muncesc mai mult și să nu cad în disperare datorită mamei mele. Întotdeauna ea mi-a spus să continui să încerc.”

Lee Min Ho are o soră mai mare, Lee Yong Jung, care este director în Consiliul de Administrație a agenției la care activează și acesta (MYM Entertainment).

Este cunoscut faptul că actorul este foarte atașat de familia lui, iar în ceea ce o privește pe sora lui, acesta a declarat: „Am o soră mai mare, dar urăște să i se spună „sora mai mare al lui Lee Min Ho”. Așa mă simțeam și eu înainte (când lumea mă striga fratele ei mai mic). Și sora mea, și eu suntem oameni mândri”. Dar, se pare, că uneori are nevoie de sora lui mai mare. El a mai declarat: „Să fiu sincer, nu îmi place să primesc multe lucruri gratis, doar pentru că sunt o celebritate. Așa că mă folosesc de numele surorii mele atunci când îmi cumpăr ceva”.Din anul 2003 a început să apară în roluri minore (primul său rol fiind al unui elev în drama „Sharp”), primul său rol principal primindu-l în 2006, în drama „Secret Campus”.

La sfârșitul filmărilor acestei drame, împreună cu președintele agenției sub care activa, s-a hotărât să își ia numele de scenă Lee Min, întrucât i s-a părut că numele său adevărat este unul prea comun. El a revenit la numele său real după doar doi ani, întrucât atunci când își căuta numele pe internet, ca rezultate ale căutării apărea doar cuvântul „imigranți”, întrucât, în limba coreeană, Lee Min are aceeași pronunție cu „imigranți”. Așa că s-a hotărât să revină la numele său adevărat, Lee Min Ho.

Din păcate, în același an cu primul său rol principal (2006), cariera sa a fost pusă sub semnul întrebării din cauza unui accident grav de mașină în care a fost implicat atât el, cât și prietenul său, actorul Jung Il Woo. Recuperarea sa în urma accidentului a durat multe luni de zile, existând și pericolul să nu mai poată merge vreodată.

După ce s-a însănătoșit, primul său rol primit după accident a fost cel principal în drama „Mackerel Run”, dramă care s-a încheiat după doar opt episoade din cauza ratingului foarte slab pe care l-a avut.

Faima și popularitea lui Lee Min Ho a crescut vertiginos după drama „Boys over Flowers”, o adaptare a unei populare manga cu același titlu. Succesul acestei drame a fost atât de mare, încât actorul a devenit Hallyu Star în întreaga Asie.

După interpretarea din drama „City Hunter”, care a fost un mare succes, popularitatea lui Lee Min Ho a crescut extrem de mult în întreaga lume, dar în special în Japonia, Filipine, China și o parte a Europei.

Datorită popularității de care s-a bucurat în rândul fanilor chinezi, Muzeul Figurilor din Ceară Madame Tussauds din Shanghai s-a hotărât să îi expună statuia, pe 19 aprilie 2013 având loc ceremonia de dezvelire a acesteia, el fiind prima celebritate sud-coreeană care a avut propria statuia în acest faimos muzeu. După Shanghai, statuia de ceară a lui Lee Min Ho a mai fost expusă și la filialele Muzeului Madame Tussauds din Beijing și Hong Kong. Statuia lui Lee Min Ho a stat alături de figurile de ceară a celor mai faimoși artiști din întreaga lume, cum ar fi Bruce Lee, Jackie Chan, Leslie Cheung, Elvis Presley, Michael Jackson, Madonna, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Teresa Teng, Jay Chou, Zhang Yimou și alții.
Pe 12 mai 2017, Lee Min Ho a fost înrolat în armată, însă, din cauza leziunilor suferite în timpul accidentului de mașină în care a fost implicat în 2006, el nu a putut fi soldat activ. De aceea, serviciul militar obligatoriu l-a îndeplinit ca și lucrător public la Centrul de Asistență Socială al Districtului Gangnam din Seul. El a fost lăsat la vatră pe 25 aprilie 2019.

~ Viața sentimentală ~

În perioada filmărilor dramei „Boys Over Flowers” (2009), au apărut zvonuri despre o posibilă relație dintre Lee Min Ho și Seolhyun (Kim Seol Hyun), membra trupei AOA, dar o relație dintre cei doi nu a fost confirmată de niciuna dintre părți.

În august 2011, după ce a format un cuplu cu actrița Park Min Young în drama „City Hunter”, a fost dezvăluit publicului faptul că cei doi formează un cuplu și în viața reală. Relația lor, însă, nu a fost de lungă durată, întrucât în ianuarie 2012 deja a fost anunțată despărțirea celor doi, motivul fiind programul foarte încărcat al celor doi.


În martie 2015, Lee Min Ho a recunoscut public că este într-o relație cu actrița, fostă membră a trupei missA, Bae Suzy. Relația lor însă s-a destrămat în perioada în care actorul își satisfăcea serviciul militar, despărțirea lor fiind anunțată în noiembrie 2017. Motivul oficial a fost, evident, programul încărcat al celor doi. Însă, imediat după anunțarea oficială a despărțirii lor, Suzy a confirmat că este într-o relație cu actorul Lee Dong Wook (relație care a durat doar câteva luni).

~ Cariera artistică ~

~ Drame ~

The King: Eternal Monarch (SBS / 2020)

The Legend of the Blue Sea (SBS / 2016 - 2017)

7 First Kisses (Web Drama - 2016)

Line Romance (Web Drama - 2014)

The Heirs (SBS / 2013)

Faith (cunoscut și sub numele de The Great Doctor) (SBS / 2012)

City Hunter (SBS / 2011)

Personal Taste (MBC - 2010)

Boys Over Flowers (KBS2 / 2009): 

Get Up (MBC / 2008)

I Am Sam (KBS2 / 2007)

Mackerel Run (SBS / 2007)

Secret Campus (SBS / 2006)

Recipe of Love (MBC / 2005)

Nonstop 5 (MBC / 2004)

Sharp (KBS2 / 2003)

~ Filme ~

Gangnaam Blues (2014)

Our School E.T. (2008)

Public Enemy Return (2008)

~ Discografie ~

„My Everything” (Ediția specială F4, Boys Over Flowers OST)

„Extreme” (Cass 2X Beer, melodie promoțională cu Jessica Gomes)

„Be My Last Love”

„Say Yes”

„It's Love”

„Milk Tea”

„Painful Love” - „The Heirs” OST (2013)

Surse: wikipedia.org; es.drama.wikia.com; nautiljon.com; asiae.co.kr