//Park Bo Gum

Park Bo Gum

Park Bo Gum este unul din cei mai cunoscuți actori sud-coreeni, fiind cel mai tânăr actor declarat Actorul Anului de către Gallup Korea (în 2016) și primul actor care a ajuns numărul 1 în Topul Forbes al celor mai puternice celebrități sud-coreene (în 2017).

Nume real: Park Bo Gum (박보검)

Data nașterii: 16 iunie 1993

Locul nașterii: Mokdong, Yangcheon-gu, Seul, Coreea de Sud

Înălțimea: 182 cm

Educația: Universitatea Myongji, Secția Film și Musical

Religia: creștină

Agenția: Blossom Entertainment

 Familia: tatăl, o soră mai mare și un frate mai mare

Official Instagram: @parkbogumactor

Official Twitter: @BOGUMMY

Official Weibo: bgforjx

Official Fancafe: BOGUMMY

Official Dcinside: parkbogum

Official Site: park_bogum

~ Viața personală ~


Park Bo Gum s-a născut pe 16 iunie 1993 și este cel mai mic dintre cei trei copii ai familiei, el mai având o soră mai mare (născută în 1983) și un frate mai mare (născut în 1984). Din păcate, mama sa a murit pe când actorul era în clasa a IV-a în școala generală, toți frații fiind crescut de tatăl său, ca singur părinte.


În timpul școlii gimnaziale a practicat înotul, dar a renunțat la acest sport, începând să manifeste interes pentru muzică. În anul doi de liceu, visul lui Park Bo Gum era să devină compozitor și interpret de muzică. De aceea, el a început să trimită înregistrări demo către diferite agenții, cu el cântând vocal și la pian, prima agenție care i-a răspuns fiind SidusHQ. Dar, în loc de muzică, compania i-a propus să devină actor, astfel semnând primul său contract.Rolul său de debut a fost în 2011, pe când se afla încă la liceu, în drama „Blind”, în care a ucat alături de actorii Kim Ha Neul și Yoo Seung Ho.

În 2012, a trecut la o altă agenție, Blossom Entertainment, astfel obținând roluri în două drame („Still Picture” și „Bridal Mask”), precum și un rol în filmul „Runway Cop”. În același an a absolvit și liceul, fiind deja o vedetă printre colegii săi și desemnat „Mokdong Hunnam” sau „ulzzang” de la Mokdong, adică cea mai frumoasă față din Liceul Mokdong.

Park Bo Gum s-a înscris la universitate abia în 2014, deoarece nu s-a simțit suficient de pregătit pentru examene, el neglijând destul de mult studiile din cauza carierei pe care o începuse în actorie.
În anul 2015, Park Bo Gum a fost reprezentantul cultural al univesității sale într-un program internațional de schimb de experiență, călătorind cu această ocazie în diferite orașe din Anglia, Franța, Italia și Elveția.

Cu toate că a avut un program foarte încărcat, actorul a participat la toate activitățile studențești, el chiar fiind regizorul muzical al piesei de absolvire a clasei sale, în februarie 2018 luându-și diploma de licență la Secția Film și Musical al Universității Myongji din Seul.

În anul 2016, Park Bo Gum s-a aflat în centrul unui scandal și al criticilor internăuților. Aceștia au aflat că în 2008, tatăl artistului a împrumutat 300 de milioane de woni de la un cămătar pentru a-și deschide o afacere și l-a trecut în contractul de împrumut, ca și garant, pe Park Bo Gum, care era doar un adolescent la acea vreme, dar fără a avea consimțământul acestuia. Afacerea a dat faliment, iar tatăl său nu a mai putut returna banii. Când Park Bo Gum a început să devină cunoscut, cămătarul i-a cerut acestuia banii, dar actorul a refuzat deoarece numele său a fost trecut pe contract fără ca el să fie de acord. Cămătarul l-a dat în judecată, iar Curtea l-a obligat pe actor să plătească, iar în septembrie 2015 a reușit să achite întreaga datorie.Numele său „Bo Gum” înseamnă „sabie prețioasă”, numele fiindu-i dat de pastorul bisericii pe care familia sa o frecventează și care aparține cultului „Jesus Centered Church”. Artistul a declarat că se simte special că are acest nume, întrucât nu mai există altcineva cu același nume ca al său.

Park Bo Gum este un adept fervent al acestei biserici, care se consideră creștină, dar fanii săi au fost foarte dezamăgiți de faptul că actorul profită de popularitatea sa pentru a promova acest cult. În septembrie 2017, după ce a postat pe o rețea de socializare o invitație la slujba religioasă a bisericii sale, iar apoi, în ianuarie 2018, când le-a propus fanilor un Imn Bisericesc, el a fost aspru criticat de o parte din fanii sud-coreeni. Park Bo Gum însă, a declarat că biserica sa este doar una normală.

Totuși, biserica creștină din Coreea de Sud consideră cultul „Jesus Centered Church” ca fiind mai degrabă o sectă, existând multe suspiciuni în privința acesteia deoarece este condusă în totalitate de un singur pastor (Lee Choi Suk), în comparație cu alte biserici unde există mai mulți pastori. Chiar și conturile bisericii sunt pe numele acestui pastor care pretinde că poate vindeca boli și poate vorbi cu diavolul și care practică exorcismul în public. Ceea ce i-a făcut pe internăuți să dezaprobe apartenența artistului la acest cult este cazul morții suspecte a unei femei, în anul 2000, găsite cu toate oasele fracturate, caz nerezolvat nici până acum.

Tatăl lui Park Bo Gum îl consideră pe pastorul Lee Choi Suk salvatorul lor, deoarece, spune el, numai datorită rugăciunilor acestuia soția lui a putut rămâne însărcinată (ea fiind declarată infertilă), iar când actorul s-a născut, medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, dar pastorul a insistat să îi spună o rugăciune și, astfel, în mod miraculos, Park Bo Gum a trăit.Park Bo Gum este recunoscut pentru politețea și generozitatea sa. El participă la numeroase acțiuni caritabile prin donații generoase, încurajându-și fanii săi să facă același lucru. În ajunul Crăciunului din anul 2016, el a făcut o vizită surpriză copiilor bolnavi, internați într-un spital din Seul.

El a organizat o licitație în care a vândut costumul pe care l-a purtat în drama „Reply 1988”, banii obținuți fiind donați unei organizații non-profit care luptă pentru prevenirea deficiențelor de vedere. El a declarat: „Sunt o persoană care încearcă să ducă o viață împăcată și accept și mulțumesc pentru tot ce primesc. Mă simt emoționat de susținerea fanilor mei. Voi face tot ce îmi stă în putință ca actor pentru a apărea în cât mai multe proiecte”.Datorită popularității și aspectului său, numeroase brand-uri celebre și-au dorit ca tânărul actor să devină imaginea lor, el apărând în numeroase reclame. Din 2017, Park Bo Gum este imaginea exclusivă pentru Coca Cola Coreea de Sud. Totodată, la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 , care au avut loc la PyeongChang, Coreea de Sud, Park Bo Gum a fost unul din cei care au purtat flacăra olimpică și a apărut, alături de parinatoarea sud-coreeană Kim Yu Na, în numeroase reclame de promovare a acestui important eveniment sportiv.

~ Viața sentimentală ~

Despre viața sentimentală a lui Park Bo Gum nu se cunosc detalii, deoarece, după debut, el nu a anunțat niciodată că ar fi într-o relație, aflându-se doar că ultima sa iubită ar fi avut-o pe când era elev de liceu.

În iunie 2017, un site media a lansat zvonul că Park Bo Gum și actrița Jang Na Ra se pregătesc de nuntă. Cei doi au jucat împreună în drama „Hello Monster” (cunoscută și sub numele de „I Remember You”) în 2015. Zvonurile lansate spuneau că cei doi au fost văzuți pe o stradă unde există locații în care se organizează nunți (Cheongdam Wedding Street), fără să existe măcar vreo fotografie cu cei doi, care să dovedească acest lucru. Internăuții au fost convinși de aceste zvonuri după ce, la un fanmiting, l-au văzut pe Park Bo Gum purtând un inel. Cei doi, dar în special actrița Jang Na Ra, au fost asaltați de furia fanilor și de numeroase comentarii mailițioase, din cauza diferenței mari de vârstă dintre ei (de 12 ani). Cei doi au negat vehement aceste zvonuri, iar Jang Na Ra a postat pe contul său de Instagram un mesaj în mai multe limbi către internăuți în care spunea: „Nu am spus nimic până acum pentru că m-am gândit că nu este corect să vorbesc despre ceva care nu necesită explicații, dar eu nu mă văd și nu mă întâlnesc cu el. Nu l-am întâlnit nici măcar în trecere pe stradă. Nu știu unde este această stradă Cheongdam Wedding Street și eu îmi petrec cea mai mare parte a timpului la mine acasă sau în cartierul meu. Faptul că încă nu sunt căsătorită este ceva care mă privește doar pe mine, în ciuda vârstei mele. Am muncit din greu ca să fiu un actor bun pe platourile de filmare și pentru că am vrut să fiu un bun actor senior pentru colegul meu mai mic. Totuși, pentru că am fost un actor senior, asta mi-a făcut rău din cauza a ceva despre care nici măcar nu am cunoștință... Nu faceți asta. De ce trebuie să vorbiți despre vârsta mea și despre cum arăt din cauza a ceva care este complet imposibil? Am încercat să trăiesc o viață sănătoasă în timp ce, în mod natural, am îmbătrânit. Eu sunt bine. Voi șterge acest mesaj în curând”. Și, într-adevăr, după o scurtă perioadă de timp, Jang Na Ra a șters acest mesaj.

Evident, după drama „Love in The Moonlights” (cunoscută și sub titlul „Moonlight Drawn By Clouds”), în care a jucat alături de actrița Kim Yoo Jung, fanii și-ar fi dorit ca cei doi să formeze un cuplu și în viața reală, dar actrița a clarificat relația dintre ei în timpul unei emisiuni televizate, unde a declarat că îl vede pe Park Bo Gum mai mult ca pe un frate.~ Curiozități despre Park Bo Gum ~

Nu bea și nu fumează.
De când era mic, a cântat la pian și în corul bisericii în timpul slujbelor religioase.
Park Bo Gum are un scris de mână foarte frumos.

În anul 2016, numele său a fost pe primul loc pe motorul de căutare de pe Internet în Coreea de Sud, având un număr de 792.560 de căutări.
Datorită faptului că aparțin de aceeași agenție, Park Bo Gum și Song Joong Ki au o relație de prietenie frățească, ei apărând împreună în numeroase fotografii și într-o reclamă la pizza, din cauza căreia au apărut zvonuri precum că cei doi sunt un cuplu gay.

Este foarte bun prieten cu Kim Tae Hyung (alias V) din trupa BTS, cei doi cunoscându-se în timpul unei emisiuni televizate. Au devenit repede foarte apropiați, cei doi mergând împreună și într-o vacanță pe Insula Jeju, momentele lor frumoase fiind postate pe Youtube.

~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

Coin Locker Girl (2015)

Twinkle-Twinkle Pitter-Patter (2014)

The Admiral: Roaring Currents (2014)

A Hard Day (2014)

Runway Cop (2012)

Blind (2011)

~ Drame ~

Encounter („Boyfriend”) (tvN / 2018 - 2019)

Love in the Moonlight („Moonlight Drawn By Clouds”) (KBS2 / 2016)

Reply 1988 (tvN / 2015 – 2016)

Hello Monster („I Remember You”) (KBS2 / 2015)

The Producers (KBS2 / 2015)

Naeil’s Cantabile (KBS2 / 2014)

Wonderful Days (KBS2/ 2014)

Wonderful Mama (SBS / 2013)

Bridal Mask (KBS2 / 2012)

Drama Special „Still Picture” (KBS2 / 2012)

Hero (OCN / 2012)

~ Discografie ~

„My Person” (2016 – de pe coloana sonoră a dramei „Love in the Moonlight”)

ads

~ Show-uri în care a fost prezentator ~

2018

Music Bank World Tour: Berlin (KBS2)

Baeksang Arts Awards (JTBC)

Music Bank World Tour: Chile (KBS2)

2017

Mnet Asian Music Awards (MAMA) (Mnet & tvN)

Music Bank World Tour: Singapore (KBS2)

Music Bank World Tour: Indonesia (KBS2)

2016

KBS Drama Awards (KBS2)

KBS Song Festival (KBS2)

2015

KBS Drama Awards (KBS2)

Music Bank (KBS2)

~ Premii obținute ~

2018

„Gold Award” (Medalia de Aur) la Ceremonia de absolvire a Univesității Myongji

2017

„Best Fashionista” la Fashionista Award (Red Carpet Category)

„Acting Award” la Korea Assembly Grand Award

„Special Award” la Korea Brand Awards

„Special Achievement Award” la Korea Tourism Awards

2016

Premiat cu Premiul Cultural de Artă a Republicii Coreea de Sud de către Ministerul Culturii, Sportului și a Turismului

„Outstanding Korean Actor” la Seoul International Drama Awards

Most Popular Actor, Television” (Cel mai popular actor – Categoria Televiziune) la Baeksang Arts Awards

„Best Dresser of the Year” (Cel mai bine îmbrăcat artist al anului) la Fashionista Awards

„Top Excellence Actor”, „Netizen Award” (Premiul Internăuților) și „Best Couple Award” (Cel mai bun cuplu cu actrița Kim Yoo Jung pentru drama „Love in the Moonlight”)

„Most Mentioned Award” la SBS Cultwo Show Awards

„Star of the Year” (Starul Anului) la OSEN Awards

„Asia Star Award” și „Best Star Award” la Asia Artist Awards

„Asia Star Award” la tvN 10 Awards (pentru rolul din „Reply 1988”)

„Best New Actor” la APAN Star Awards (pentru rolul din „Reply 1988”)

„Best Kiss” la Annual DramaFever Awards (cu Lee Hye Ri în drama „Reply 1988”)

„Best Rising Star” la Annual DramaFever Awards (pentru rolul din „Reply 1988”)

„Best International Artist” la Top Chinese Music Awards

„Style Icon” la Style Icon Asia

„Rising Star Award” la Max Movie Awards (pentru rolul din „Coin Locker Girl”)

„New Generation Actor Award” la InStyle Icons: Next Generation

2015

„Best Supporting Actor” (Cel mai Bun Actor într-un rol secundar) la KBS Drama Awards (pentru rolul din „Hello Monster”)

„Popularity Award, Actor” la KBS Drama Awards (pentru rolul din „Hello Monster”)

„Best Newcomer Award” la KBS Entertainment Awards (pentru „Music Bank”)
Sursa: en.wikipedia.org/wiki; channel-korea.com; kprofiles.com; soompi.com