//Seo Ye Ji

Seo Ye Ji

Frumoasă, inteligentă și cu o voce inconfundabilă, Seo Ye Ji este una dintre cele mai apreciate actrițe sud-coreene, reușind să își crească popularitatea atât în țara ei natală, cât și pe plan internațional cu fiecare nouă interpretare.

Nume real: Seo Ye Ji (서예지)

Data nașterii: 6 aprilie 1990

Locul nașterii: Seul, Coreea de Sud

Înălțimea: 169 cm

Greutate: 43 kg

Educația: Complutense University din Madrid, Spania, licențiată în Jurnalism

Profesia: actriță

Familia: părinți și o soră mai mare

Agenția: Gold Medalist (a avut contract cu agenția Made in Chan Entertainment până în 2016)

Twitter: @seoyeaji

Instagram: @seo_yea_ji~ Viața personală ~

Despre familia și copilăria actriței Seo Ye Ji nu se cunosc prea multe detalii, doar că a absolvit Școala Generală Youngwon și Liceul Youngshin, iar la 20 de ani, după multe luni de rugăminți pentru a obține aprobarea părinților, tânăra Seo Ye Ji a plecat în Spania, la Madrid, unde a urmat timp de trei ani cursurile de jurnalism la Universitatea Complutense, încercând să-și împlinească visul de a deveni prezentatoare de știri de televiziune.

Vocea sa joasă a fost întotdeauna un complex pentru ea, considerând-o prea gravă și lipsită de feminitate, iar limba spaniolă, pe care o vorbește fluent, i s-a părut că se potrivește perfect tonalității vocii sale.Deși ambiția sa a fost să devină prezentatoare de știri, cariera sa a luat cu totul o altă turnură atunci când a atras atenția directorului executiv al agenției Made in Chan Entertainment, care a convins-o să se aventureze pe calea actoriei.
Astfel, în martie 2013, Seo Ye Ji a intrat oficial în industria de entertainment, apărând într-o reclamă pentru SK Telecom. Debutul ca actriță l-a avut printr-un rol din sitcom-ul canalului tvN „Potato Star 2013QR3”, care a avut 120 de episoade și a fost difuzat în perioada 23 septembrie 2013 – 15 mai 2014.După ce a reușit să atragă atenția publicului prin interpretările sale, în anul 2017 a primit primul său rol principal într-un film, și anume în filmul „Another Way”, în care a jucat alături de actorul  Kim Jae Wook.~ Curiozități despre Seo Ye Ji ~

  • Se îngrașă foarte greu

Seo Ye Ji a declarat de multe ori că are aceeași constituție fizică cu mama și sora ei mai mare, amândouă fiind stewardese, iar pentru rolul din „It's Okay to Not Be Okay”, chiar a trebuit să se mai îngrașe 2 kg.

  • Are numeroase talente

Actrița are multe hobbie-uri și interese. Într-un interviu, ea a dezvăluit faptul că are opt certificate profesionale obținute, printre acestea numărându-se origami (arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte), arta baloanelor, învățarea limbii engleze a copiilor și are chiar și un certificat în educație sexuală. Ea a explicat că nu a obținut acest ultim certificat deoarece ar fi interesată de sex, ci pentru a se autoeduca și a învăța cum să se protejeze singură.

  • În anul 2018, a fost numită „Ofițer de Poliție Onorific”, în urma rolului interpretat în drama „Lawles Lawyer”, în care a jucat alături de actorul Lee Joon Ki.

Titlul onorific i-a fost oferit datorită impresiei puternice pe care a lăsat-o telespectatorilor prin interpretarea rolului unui avocat cu un simț puternic al dreptății și i-a fost înmânat de către Agenția Națională a Poliției sud-coreene, în cadrul unui eveniment în care sunt premiați toți producătorii, scenariștii și actorii care interpretează roluri care portretizează activitatea poliției.

La primirea scrisorii de numire, Seo Ye Ji a declarat: „Mă simt foarte onorată și simt o responsabilitate crucială pentru numirea mea ca ofiter de politie onorific. Voi continua să particip la activități pentru cetățeni și pentru poliție. În plus, îmi voi da toată silința să arăt o imagine bună a mea, ca actor, anul viitor”. În Coreea de Sud, această numire este o realizare extraordinară pentru un cetățean.

  • A avut mari probleme la filmarea primei sale scene intime

În anul 2017, Seo Ye Ji a interpretat primul său rol principal într-un film, și anume „Another Way”, în care partener i-a fost actorul Kim Jae Wook. În acest film, actrița a trebuit să facă față primei sale scene de sex, scenă la care pur și simplu s-a blocat. Filmarea acestei scene a durat peste 11 ore și, pentru a o putea realiza în final, Seo Ye Ji a avut nevoie de un pahar de alcool pentru a-și calma emoțiile și pentru a putea depăși blocajul mental prin care a trecut.  • Este o persoană foarte inimoasă și caldă

Deși în multe roluri pare o femeie rece și calculată, de multe ori și din cauza tonalității joase a vocii sale, în realitate Seo Ye Ji este o femeie plină de căldură, căreia îi place mult să râdă.

  • Veteranul actor Lee Soon Jae, care a jucat rolul bunicului ei în drama sa de debut, „Potato Star 2013QR3” și de care actrița s-a apropiat foarte mult în perioada filmărilor, a fost foarte impresionat de un gest făcut de aceasta pentru el, atunci când a aflat că acesta dorește să meargă într-o vacanță în Spania: i-a scris pe zece pagini un adevărat ghid pentru limba spaniolă, pentru a fi pregătit pentru orice fel de situație urgentă care ar fi putut să apară.
  • Când era mică, a făcut balet, iar acum practică yoga, ceea ce a ajutat-o foarte mult în a-și rafina ținuta și mersul.
  • Drama „It’s Okay To Not Be Okay” nu este prima sa colaborare cu actorul Kim Soo HyunCei doi actori au mai lucrat împreună în anul 2015, când au apărut în reclama unui desert budincă:~ Viața sentimentală ~

Până în prezent, nu există nicio informație oficială despre viața sentimentală a actriței Seo Ye Ji, existând însă, ca pentru oricare artist din această industrie, zvonuri despre posibile relații, mai ale la finalul unui film sau a unei drame, atunci când interpretarea lor este una foarte convingătoare.~ Cariera artistică ~

~ Filme ~

By Quantum Physics: A Nightlife Venture (2019)

Warning: Do Not Play (2019)

Stay With Me (2018)

The Bros (2017)

Another Way (2017)

Seondal: The Man Who Sells the River (2016)

Circle of Atonement (2015)

The Throne (2015)

Love (2013)~ Drame ~

It's Okay to Not Be Okay (tvN / 2020)

Lawless Lawyer (tvN / 2018)

Save Me (OCN / 2017)

Hwarang: The Poet Warrior Youth (KBS2 / 2016)

Another Oh Hae Young (tvN / 2016)

Moorim School: Saga of the Brave (KBS2 / 2016)

Last (JTBC / 2015)

Super Dady Yeol (tvN / 2015)

Drama Festival „Gabon” (MBC / 2014)

Drama Special „The Three Female Runaways” (KBS2 / 2014)

Diary of a Night Watchman (MBC / 2014)

Potato Star 2013QR3 (tvN / 2013)~ Apariții în videoclipuri ~

Big Bang – „Let's Not Fall in Love”

~ Premii obținute ~

2020

„Actress of the Year” (Actrița Anului) la Brand of the Year Awards, pentru rolul din „It's Okay to Not Be Okay”

„Popular Star Award” la Bull Film Awards, pentru rolul din „By Quantum Physics: A Nightlife Venture”

2019

„Actress of the Year” la Annual Soompi Awards, pentru rolul din „Lawless Lawyer”

2014

„Best New Actress” la MBC Drama Awards, pentru rolul din „Diary of a Night Watchman”Sursa: herworld.com/gallery/life/entertainment/seo-ye-ji-facts; en.wikipedia.org/wiki; koreaboo.com