//Song Hye Kyo

Song Hye Kyo

Song Hye Kyo este una din cele mai cunoscute și populare actrițe atât în Coreea de Sud, cât și în rândul tuturor iubitorilor de drame și filme sud-coreene din întreaga lume.

Nume real: Song Hye Kyo (송혜교) (cunoscută și sub numele englezesc Lorraine Song)

Data nașterii: 22 noiembrie 1981

Locul nașterii: Daegu, Districtul Dalseo, Coreea de Sud

Înălțimea: 161 cm

Educația: Sejong University, Seul, Coreea de Sud (Specializarea Arte și Film)

Profesia: actriță

Agenția: United Artists Agency, Coreea de Sud

Familia: părinții (care sunt divorțați de când ea era mică, fiind crescută doar de mama ei)

Religia: catolică

Limbi străine cunoscute: engleza și cantoneza

Song Hye Kyo s-a născut pe 22 noiembrie 1981, dar nașterea ei a fost înregistrată abia pe 26 februarie 1982, deoarece a fost foarte bolnavă la naștere, iar părinții ei nu au fost siguri că va supraviețui. Aceștia au divorțat pe când Hye Kyo era mică, ea fiind crescută de către mama ei, cele două mutându-se din orașul natal al actriței, Daegu, în Districtul Gangnam din Seul.

În școala generală, Song Hye Kyo a practicat patinajul artistic, renunțând la acest sport când era în clasa a opta. Deși actrița se consideră timidă și introvertită, totuși toți foștii ei profesori și colegi din liceu au descris-o ca pe o „fire veselă, care s-a înțeles bine cu prietenii ei și întotdeauna într-o dispoziție bună”.

În anul 1996, pe când avea doar 14 ani, a câștigat un concurs de modele (SunKyung Smart Model) și și-a făcut astfel debutul în industria de entertainment ca model pentru compania care executa uniformele școlare. Aceasta a dus la primul său mic rol într-o producție de televiziune, intitulată „First Love”, continuând apoi să apară în diferite drame sau sitcom-uri, cea mai notabilă fiind „Soonpoong Clinic”.

Faima și recunoașterea a obținută, însă, în anul 2000, după rolul interpretat în drama de succes „Autumn in My Heart”, unde a jucat alături de Song Seung Heon și Won Bin. Această dramă romantică a avut un succes deosebit, fiind considerată un pionier al trend-ului de seriale melodramatice sud-coreene, „valul coreean”, creând o adevărată „febră” în rândul telespectatorilor iar actriței aducându-i titulatura de „Hallyu Star”.

Popularitatea sa continuă să crească în 2003, după ce a jucat în drama „All In”, alături de actorul Lee Byung Hun, dramă ce a avut una din cele mai mari ratinguri de până atunci în rândul telespectatorilor, ajungând la 47,7%. Acest rol a făcut-o pe Song Hye Kyo cea mai cunoscută actriță din Asia.La începutul anului 2005, după terminarea filmărilor dramei „Full House” ( unde a jucat alături de Rain), Song Hye Kyo a plecat în San Francisco, iar apoi în Seattle, pentru a învăța limba engleză și pentru a-și reîncărca bateriile. Ea s-a întors în Coreea de Sud pe 5 martie 2005, declarând la întoarcere: „M-am odihnit bine. A fost o bună oportunitate pentru a reflecta asupra mea”.

În același an, ea și-a făcut debutul și pe marile ecrane, prin filmul „My Girl and I” (un remake sud-coreean al filmului japonez „Crying Out Love in the Center of the World” din 2004), film care a fost bine primit atât de către critici, cât și de către public. Singura insatisfacție a actriței a fost faptul că ea a fost identificată de către public cu personajul ei, în anii următori ea încercând să demonstreze că poate interpreta toate genurile, acceptând roluri variate.În anul 2008, și-a făcut debutul și în Statele Unite ale Americii, într-un film indie de la Hollywood, „Make Yourself at Home”, un thriller psihologic despre o fată a cărei mamă este shaman și care încearcă să își depășească destinul, devenind mireasă imigrantă în America. Deși pentru Song Hye Kyo, acest rol a fost o provocare, filmul nu a înregistrat succesul de casă pe care și l-ar fi dorit.

Considerată una din cele mai frumoase femei din Coreea de Sud, la începutul anului 2011, Song Hye Kyo a lansat photobook-ul „Song Hye-kyo's Moment”, care conține fotografii realizate în Atlanta, New York City, Buenos Aires, Patagonia, Paris, Olanda și Brazilia, de către cei mai buni fotografi. Toți banii strânși din vânzările acestei cărți au fost donate unei fundații pentru copii.

Tot în anul 2011, ea a devenit prima actriță asiatică ce a semnat un contract cu agenția internațională franceză Effigies, văzând în asta o posibilitate de a intra pe piața europeană.

Un an mai târziu, în 2012, Song Hye Kyo a mai lansat o carte de fotografii eseistice, intitulată „It's Time for Hye-kyo” („Este timpul pentru Hye Kyo”).

Vedeți mai jos trailer-ul de la lansarea cărții:

În anul 2000, a apărut în videoclipul piesei „Once Upon A Day” a lui Kim Bum Soo, alături de Song Seung Heon  și Ji Jin Hee, și în videoclipul piesei „Curious Destiny” a cântărețului Shin Sung Woo.

Viața personală

În anul 2003, după lansarea dramei de succes „All In” în care au fost parteneri, Song Hye Kyo și Lee Byung Hun au recunoscut că sunt un cuplu, existând zvonuri că cei doi se pregătesc chiar de căsătorie, însă relația lor a rezistat mai puțin de un an. Motivul invocat pentru despărțirea lor a fost programul fiecăruia foarte încărcat.

În anul 2009, după ce au jucat împreună în drama „The World That They Live ”, a fost făcut cunoscut publicului faptul că Song Hye Kyo și actorul Hyun Bin sunt împreună. Relația lor a durat un an și opt luni, despărțirea lor fiind anunțată a doua zi după ce Hyun Bin a fost înrolat în armată, la începutul anului 2011.

Zvonuri despre posibile relații cu partenerii ei de platou au existat în numeroase rânduri, dar nu au fost confirmate de niciuna din părți.

Primul pe lista zvonurilor este actorul Lee Chang Hoon, cu care Song Hye Kyo a jucat în perioada 1998 – 2000, pe când actrița avea doar 17 ani.

În anul 2013, în cadrul unui interviu, Lee Chang Hoon a dorit să clarifice aceste zvonuri din acea perioadă, declarând că el nu a considerat-o pe Song Hye Kyo decât ca pe o „soră mai mică”.

Astfel, în anul 2000, s-a speculat faptul că actrița ar avea o relație cu Song Seung Heon ( după drama „Autumn in My Heart”), apoi în 2004, după drama „Full House” că ar fi împreună cu Jung Ji Hoon (cunoscut ca Rain).

De asemenea, au existat zvonuri precum că Song Hye Kyo ar fi îndrăgostită de actorul Gang Dong Won, care i-a fost partener de platou în 2014, în filmul „My Brilliant Life”, și că actrița ar fi încercat să îl convingă să se întâlnească cu ea.

În anul 2017, după terminarea dramei „Descendants of the Sun” („Descendenții Soarelui”) din 2016, au apărut din zvonuri legate despre o posibilă relație dintre Song Hye Kyo și partenerul ei de platou, actorul Song Joong Ki, zvonuri care au fost confirmate în luna iulie 2017, relația lor fiind pecetluită prin căsătoria celor doi, pe 31 octombrie al aceluiași an, ceremonia de nuntă având loc la Hotelul Shilla, din Seul, la care au participat doar familiile și prietenii lor apropiați.

Pe 26 iunie 2019, actorul Song Joong Ki a înaintat actele de divorț, anunțând acest lucru prin intermediul firmei de avocatură ce îl reprezintă pe 27 iunie 2019.
Avocatul actorului a dat următorul anunț oficial: „Firma noastră de avocatură a înaintat actele de divorț în numele lui Song Joong Ki la Tribunalul Familiei din Seul, pe 26 iunie. În plus, dorim  să vă transmitem declarația oficială a lui Song Joong Ki”.
În această declarație, actorul își cere scuze fanilor, spunând că speră să fie un divorț amiabil:

„Bună ziua. Sunt Song Joong Ki.
În primul rând, aș dori să îmi cer scuze pentru că vă dau aceste vești nefericite mulțimii de fani care mă iubesc și cărora le pasă de mine.
Am început procesul de divorț de Song Hye Kyo. În loc să ne acuzăm reciproc și să căutăm care dintre noi este vinovat, sper ca acest proces de divorț să se desfășoare amiabil.
Vă cer înțelegere față de faptul că este dificil să dau detalii despre viața mea personală și mă  voi revanșa față de voi prin producții grozave pe viitor, după ce îmi voi vindeca rănile.
Vă mulțumesc”.

Imediat după acest anunț, și agenția lui Song Hye Kyo a declarat: „Considerăm că este regretabil că vă salutăm cu aceste vești nefericite. După ce s-au gândit bine, actrița Song Hye Kyo și soțul ei au făcut primul pas spre divorț. Motivul divorțului este diferența de personalitate și, pentru că cei doi nu au putut trece peste aceste diferențe, au fost forțați să ia această decizie. Vă cerem respectuos să înțelegeți că nu putem confirma niciun fel de detaliu, din respect pentru viața personală a celor doi actori. În plus, vă solicităm să vă abțineți de la postări scandaloase și comentarii speculative”.~ Curiozități despre Song Hye Kyo ~

Actrița Song Hye Kyo este cunoscută ca o acerbă activistă a drepturilor și protecției animalelor, participând regulat ca voluntar în cadrul organizației non-profit K.A.R.A (Korea Animal Rights Advocates).

În luna august 2014, Song Hye Kyo și-a cerut scuze public pentru evaziune fiscală, argumentând faptul că a fost o eroare comisă de către contabilul ei, ea neplătindu-și taxele către statul sud-coreean în perioada 2009 – 2011, taxe care s-au ridicat la suma de 3,8 miliarde de woni (aproximativ 3,7 milioane de dolari americani), cu tot cu penalități.

Cariera artistică

~ Filme ~

2005 - My Girl and I       

2007 - Hwang Jin Yi        

2008 - Make Yourself at Home  (film american indie)

2010 - Camellia – „Love for Sale"             

2011 - Countdown         

2011 - A Reason to Live

2013 - The Grandmaster (film chinezesc)

2014 - My Brilliant Life  Choi Mi-ra         

2014 - The Crossing: Part 1 (film chinezesc)

2015 - The Queens        

2015 - The Crossing: Part 2 (film chinezesc)

~ Drame ~

1995 - New Generation Report: Adults Don’t Know        

1996-1997 - First Loved          

1997 - Happy Morning 

1997 - Beautiful Face       

1997 - 70-minute Drama: When They Met          

1997 - One of a Pair       

1997–1998 - Wedding Dress      

1998-1999 - Six Siblings

1998–2000 - Soonpoong Clinic  

1998 - White Nights 3.98

1998 - Deadly Eyes

1998–1999 - How Am I?              

1999–2000 - Marching

1999–2000 - Sweet Bride

2000 - Autumn in My Heart       

2001 - Hotelier

2001 - Guardian Angel

2003 - All In      

2004 - Sunlight Pours Down

2004 - Full House           

2008 - Worlds Within    

2013 - That Winter, the Wind Blows      

2016 - Descendants of the Sun 

2018–2019 – Encounter

~ Premii obținute ~

1996 – „Marele Premiu” la SunKyung Smart Model Contest

1998 – „Best New Actress in a Sitcom” (Cea mai bună nouă actriță într-un sitcom) la SBS Drama Awards pentru rolurile din dramele „Soonpoong Clinic”, „How Am I?”

2000 – „Photogenic Award, Actress” (Cea mai fotogenică actriță) și „Popularity Award, Actress” la KBS Drama Awards, pentru rolul din „Autumn in My Heart”

2001 – „Most Popular Actress (TV)” (Cea mai pupulară actriță) la Baeksang Arts Awards, pentru rolul din „Autumn in My Heart”

2001 – „Top Korean Star” la Gold Song Awards (Hong Kong)

2001 – „Popular Music Video Award” la Golden Disk Awards (piesa „Once Upon a day” al lui Kim Bum Soo

2001 – „Top 10 Stars” la SBS Drama Awards pentru rolul din „Guardian Angel”

2001 – „SBSi Award” la SBS Drama Awards pentru rolul din „Guardian Angel”

2002 – „Top 10 Asian Entertainers” la CETV Awards

2003 – „Top 10 Stars” și „Top Excellence Award, Actress” la SBS Drama Awards pentru rolul din „All In”

2004 – „Best Couple” (Cel mai bun cuplu) cu actorul Rain, în drama „Full House”

2004 – „Popularity Award, Actress” și „Top Excellence Award, Actress” la KBS Drama Awards, pentru rolul din „Full House”

2007 – „Best New Actress” la Blue Dragon Film Awards, pentru rolul din filmul Hwang Jin Yi

2009 – „Most Charming Charity Star Award” la Shanghai New Entertainment All Star Charity Awards

2009 – „Prime Minister's Commendation” (la recomandarea Primului Ministru) la Taxpayer’s Day

2011 – „Best Actress” (Cea mai bună actriță) la Women in Film Korea Awards, pentru rolul din filmul „A Reason to Live”)

2013 – „Daesang” (Marele Premiu) la APAN Star Awards, pentru rolul din „That Winter, the Wind Blows”

2013 – „Top Excellence Award, Actress in a Miniseries” și „Top 10 Stars” la SBS Drama Awards, pentru rolul din „That Winter, the Wind Blows”

2016 – „Most Popular Actress” (Cea mai populară actriță) și „iQiyi Global Star Award” la Baeksang Arts Awards pentru rolul din „Descendenții Soarelui”

2016 – „Best Couple”(Cel mai bun cuplu) (cu Song Joong Ki) la APAN Star Awards, pentru rolul din „Descendenții Soarelui”

2016 – „Daesang” (Marele Premiu) la KBS Drama Awards, pentru rolul din „Descendenții Soarelui”

2016 – „Best Couple” (Cel mai bun cuplu) și „Asia Best Couple” (cu Song Joong Ki) la KBS Drama Awards, pentru rolul din „Descendenții Soarelui”
Surse: en.wikipedia.org;  thefamouspeople.com;  koreatimes.co.kr