//Song Joong Ki

Song Joong Ki

Song Joong Ki este unul din cei mai populari și îndrăgiți actori sud-coreeni, frumusețea și inocența chipului său care pare că nu îmbătrânește niciodată, aducându-i printre fani porecla de „Pretty Boy” (Frumușelul).

Nume real: Song Joong Ki ( 송중기 )

Data nașterii: 19 septembrie 1985

Locul nașterii: Daejeon, Coreea de Sud

Înălțimea: 178 cm

Educația: Sungkyunkwan University, specializarea Economia Afacerilor

Profesia: actor

Agenția: Blossom Entertainment, Coreea de Sud

Familia: părinți, un frate mai mare și o soră mai mică

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

Song Joong Ki, cel de-al doilea copil al familiei Song, a crescut în zona periferică a orașului metropolitan sud-coreean Daejeon. A fost un elev bun la învățătură, luând la examenul final de la terminarea liceului un scor de 380 de puncte (din 400 de puncte posibile), aceasta asigurându-i admiterea la Universitatea Sungkyunkwan, fiind considerată una din cele mai bune universități atât la nivel național, cât și internațional, din Coreea de Sud.


În perioada cât a fost elev de gimnaziu, a practicat patinajul viteză pe pistă scurtă, reprezentând orașul său natal, Daejeon, în multe competiții de nivel național. Din păcate, a fost nevoit să renunțe la acest sport în primul său an de liceu, din cauza unei accidentări severe. Mai târziu, în anul 2009, talentul său de patinator îi va aduce un rol în drama „Triple”, în care personajul său este un patinator viteză din echipa națională.
În timp ce se afla în Seul, pregătindu-se de examenul de admitere, a fost acostat de un agent din industria de entertainment în metrou, care i-a propus să intre în această industrie. Acest lucru nu s-a întâmplat imediat, deoarece dorea să își continue studiile iar tatăl său nu a fost de acord inițial ca el să devină actor. În anul trei de facultate, s-a decis să intre în industria de entertainment, reușind să își finalizeze studiile universitare în anul 2012, luându-și licența în specializarea Economia Afacerilor.

Prima apariție a lui Song Joong Ki într-un show televizat a fost în calitate de concurent al show-ului de cultură generală a canalului TV KBS, „Quiz Korea”, când a înlocuit pe un coleg de-al său mai mare care era bolnav. Asta a atras multă atenție asupra lui, devenind astfel fotomodel pentru coperta revistei universității „College”.

Song Joong Ki a debutat în anul 2008 în filmul „A Frozen Flower”, unde a jucat alături de Jo In Sung, Joo Jin Mo și Song Ji Hyo.

În anul următor, a apărut în unul din filmele scurte ale seriei de cinci filme „Five Senses of Eros”, „Believe in the Moment”, și în roluri mici, dar notabile, din dramele „Triple” și „Will It Snow for Christmas?”.  Tot în anul 2009 până în 2010, a fost gazda programului muzical de vineri al canalului de televiziune KBS, „Music Bank”.  Rolul care a atras și mai mult atenția asupra lui a fost cel din drama „Sungkyunkwan Scandal” din 2010, dramă care deși nu a avut un rating spectaculos, a devenit un hit pentru cultura sud-coreeană, iar „bromance-ul” (relația frățească) dintre el și personajul actorului Yoo Ah In a fost foarte popular printre telespectatori.

Anul 2012, descris chiar de Song Joong Ki ca un „an fenomenal” a fost unul foarte prolific și important pentru actor. El a interpretat rolul principal în filmul fantastic „A Werewolf Boy” (unde a jucat alături de actrița Park Bo Young), premiera acestui film având loc la Toronto, în cadrul Festivalului Internațional de Film. Pentru acest rol, Song Joong Ki a studiat documentare despre natură și a comportamentului câinilor fără stăpân, pentru a învăța mișcările corporale ale animalelor. De asemenea, a văzut de nenumărate ori filmele fantastice „Omul Foarfece”, „Nopți Însângerate”, precum și personajul Gollum (al lui J.R.R. Tolkien) din „The Lord of the Rings”. Filmul a mai participat și la Festivalul Internațional de Film Busan, devenind cel mai de succes film melodramatic sud-coreean din toate timpurile, cu mai mult de 7 milioane de bilete vândute în sălile de cinema.

În același an acceptă și rolul principal din drama „The Innocent Man”, actorul primind multe laude pentru interpretare atât de la spectatori, cât și de la criticii de specialitate, finnd considerat „salvatorul” genului melodramatic atât pe micul ecran, cât și pe marele ecran.

În luna februarie 2013, după expirarea contractului cu agenția sa Sidus HQ, Song Joong Ki renunță la aceștia și trece la compania Blossom Entertainment.Pe 27 august 2013, Song Joong Ki este înrolat în armată, înainte de plecare, el susținând un fan meeting pe 17 august. El a fost soldat într-o unitate militară de infanterie, fiind desemnat a participa la misiuni de patrulare și recunoaștere de-a lungul zonei demilitarizare a frontierei cu Coreea de Nord (DMZ). A fost lăsat la vatră pe 26 mai 2015.

După perioada stagiului militar, a revenit pe micile ecrane prin intermediul dramei de mare succes „Descendants of the Sun” („Descendenții Soarelui”), unde a jucat alături de actrița Song Hye Kyo., iar pe marile ecrane a revenit în anul 2017, cu filmul „Battleship Island”, unde a jucat alături de actorii So Ji Sub și Hwang Jung Min.

~ Viața personală ~

De la debutul său din anul 2008, Song Joong Ki nu a fost implicat în niciun scandal mediatic. El a anunțat încă de la început că nu își va face publică viața sa amoroasă și că este un iubit foarte fidel.
Într-un interviu mai vechi, Song Joong Ki a declarat că prima lui dragoste a fost în perioada când era elev de liceu, dar a fost părăsit de iubita lui după numai 103 zile: „Deși prima mea dragoste este deja măritată, încă nu o pot uita”.
Actorul însuși a declarat că, în afară de prima sa iubire, a avut trei relații, toate de lungă durată. Astfel, el a avut o relație de șase ani, una de trei ani și una de doi ani, lucru pentru care fanii l-au admirat și lăudat mult.
În aprilie 2016, pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu fosta iubită a lui Song Joong Ki, devenind imediat virale și stârnind numeroase comentarii malițioase cu privire la modul cum arată aceasta.

Cu toate că au existat zvonuri despre posibile relații cu partenerele lui de platou, acestea nu au fost confirmate niciodată de niciuna din părți.
Astfel, în 2010, după drama „Sungkyunkwan Scandal”, au apărut zvonuri despre o posibilă relație cu actrița Park Min Young.

După drama „The Innocent Man”, fanii au suspectat o posibilă poveste de dragoste cu actrița Moon Chae Won. În 2012, aceleași suspiciuni lansate de către fani, au fost în legătură cu actrița Park Bo Young, cu care a jucat în filmul „Werewolf Boy”. Toate au rămas la stadiul de zvonuri, neexistând nicio dovadă că aceste relații ar fi adevărate.


În anul 2017, după drama „Descendants of the Sun”, au apărut aceleași zvonuri, cum că între cei doi protagoniști ai dramei, Song Joong Ki și actrița Song Hye Kyo, ar exista o posibilă poveste de dragoste. Cei doi au negat inițial această relație, dar pe 5 iulie 2017, agențiile lor au anunțat că cei doi actori s-au logodit. Ceremonia de nuntă a avut loc pe 31 octombrie 2017, într-una din cele mai luxoase locații din Seul, Hotel Shilla, nunta fiind una restrânsă și privată, participând doar familia și cei mai apropiați prieteni ai acelor doi. Deși media nu a avut acces, nunta celor doi a fost unul din cele mai mediatizate evenimente din Asia.Pe 26 iunie 2019, actorul Song Joong Ki a înaintat actele de divorț, anunțând acest lucru prin intermediul firmei de avocatură ce îl reprezintă pe 27 iunie 2019.
Avocatul actorului a dat următorul anunț oficial: „Firma noastră de avocatură a înaintat actele de divorț în numele lui Song Joong Ki la Tribunalul Familiei din Seul, pe 26 iunie. În plus, dorim  să vă transmitem declarația oficială a lui Song Joong Ki”.
În această declarație, actorul își cere scuze fanilor, spunând că speră să fie un divorț amiabil:

„Bună ziua. Sunt Song Joong Ki.
În primul rând, aș dori să îmi cer scuze pentru că vă dau aceste vești nefericite mulțimii de fani care mă iubesc și cărora le pasă de mine.
Am început procesul de divorț de Song Hye Kyo. În loc să ne acuzăm reciproc și să căutăm care dintre noi este vinovat, sper ca acest proces de divorț să se desfășoare amiabil.
Vă cer înțelegere față de faptul că este dificil să dau detalii despre viața mea personală și mă  voi revanșa față de voi prin producții grozave pe viitor, după ce îmi voi vindeca rănile.
Vă mulțumesc”.

Imediat după acest anunț, și agenția lui Song Hye Kyo a declarat: „Considerăm că este regretabil că vă salutăm cu aceste vești nefericite. După ce s-au gândit bine, actrița Song Hye Kyo și soțul ei au făcut primul pas spre divorț. Motivul divorțului este diferența de personalitate și, pentru că cei doi nu au putut trece peste aceste diferențe, au fost forțați să ia această decizie. Vă cerem respectuos să înțelegeți că nu putem confirma niciun fel de detaliu, din respect pentru viața personală a celor doi actori. În plus, vă solicităm să vă abțineți de la postări scandaloase și comentarii speculative”.~ Curiozități despre Song Joong Ki ~

Song Joong Ki este bun prieten cu multe celebrități, printre aceștia numărându-se Lee Gwang Soo, Park Yoo Chun, Kim Jae Joong, Im Joo Hwan, Jang Geun Seok, Kim Heechul și alții.

Într-un interviu acordat în 2016 canalului KBS1TV, a declarat că nu folosește rețelele de socializare, întrucât nu se pricepe deloc la tehnologie.

Totodată, nu are rezistență la alcool, declarând că atunci când bea plânge mult și nu mai găsește drumul spre casă.

În anul 2016, Song Joong Ki a primit titlul de Ambasador Onorific al Turismului Sud-Coreean din partea Organizației de Turism din Coreea de Sud, pentru activitatea de promovare a țării lor în întreaga lume. Din aprilie până în iulie 2016, el s-a întâlnit cu peste 60.000 de fani, participând la un turneu de fan meeting (Asia Fan Meeting Tour) în zece orașe din întreaga Asie (fan clubul actorului se numește „Ki Aile”, care înseamnă „Aripile lui Song Joong Ki”).

Tot în același an, el a apărut în Top 100 a Viitoarei Generații de Lideri și a devenit imaginea a peste 30 de brand-uri.

În anul 2010, a lansat cartea „Beautiful Skin Project”, un ghid despre sănătate și frumusețe pentru bărbați, care într-o lună de la lansare a devenit cea mai bine vândută carte din Coreea de Sud. Cartea a fost relansată în Japonia în 2013.

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

 

În 2012,a lansat piesa „Really”, piesă ce face parte din coloana sonoră a dramei „The Innocent Man”.

~ Filme ~

2008 - A Frozen Flower

2009 - Five Senses of Eros

2009 - The Case of Itaewon Homicide

2010 - Hearty Paws 2

2011 - Penny Pinchers

2011 - Rio

2012 - Pengi and Sommi (Narator)

2012 - The Grand Heist

2012 - A Werewolf Boy

2017 - The Battleship Island

2020 - Lightning Ship

~ Drame ~

2007 - Get Karl! Oh Soo Jung

2008 - Love Racing         

2008 - My Precious You               

2009 - Triple

2009 - My Fair Lady

2009 - Will It Snow for Christmas?

2010 - OB & GY

2010 - Sungkyunkwan Scandal

2011 - Deep Rooted Tree

2012 - The Innocent Man

2016 - Descendants of the Sun

2016 - The Sound of Your Heart

2017 - Man to Man

2019 - Asadal Chronicles

~ Show-uri de televiziune ~

2010 – 2011: Running Man (SBS)

2011: I’m Real: Song Joong Ki (QTV)

2011 – 2012: Tears of the Antarctic (narator, film documentar MBC)

2016: KBS News 9

2017: JTBC Newsroom

~ Apariții în videoclipuri muzicale ~

2009 – piesa „Poisonous Tongue" a lui Tei

2012 – piesa „Men Are All Like That” a lui Lim Jong Kook

~ Premii obținute ~

2010 – „New Style Icon (TV Actor)” la Style Icon Awards

2010 – „ Best Newcomer in a Variety Show” (Cel mai bun nou venit într-un show de televiziune) la SBS Entertainment Awards pentru Running Man

2010 – „Popularity Award” (Premiul de popularitate) la KBS Drama Awards, pentru rolul din „Sungkyunkwan Scandal”

2010 – „Best Couple Award” (Premiul pentru cel mai bun cuplu) împreună cu actorul Yoo Ah In,  pentru rolul din „Sungkyunkwan Scandal”

2011 – „BBF Fashionista Award” la Asia Model Festival Awards

2011 - „Producer's Award” (Premiul Producătorilor) la SBS Drama Awards, pentru rolul din „Deep Rooted Tree”

2012 – „Style Icon” la Style Icon Awards

2012 – „Top Excellence Award, Actor” (Premiul de Excelență, Actori) la Drama Star Awards și Korean Culture and Entertainment Awards, pentru rolul din „The Innocent Man”

2012 – „ Netizens' Award” (Premiul  Internăuților) și „Best Couple Award” cu Moon Chae Won, pentru rolul din „The Innocent Man”

2013 – „Favorite Actor” la Nickelodeon Kids' Choice Awards, pentru rolul din „A Werewolf Boy”

2016 – „Style Icon” la Style Icon Asia

2016 – „Most Popular Actor” (Cel mai popular actor de televiziune) la Baeksang Arts Awards pentru rolul din „Descendants of the Sun”

2016 - iQiyi Global Star Award” la Baeksang Arts Awards

2016 - „Korea's Brand of the Year” (Brandul sud-coreean al anului) la Korean Consumer Forum Awards (Premiile Forumului Consumatorilor sud-coreeni)

2016 – „Outstanding Korean Actor” la Seoul International Drama Awards, pentru rolul din „Descendants of the Sun”

2016 – „Daesang” (Marele Premiu) la APAN Star Awards, pentru rolul din „Descendants of the Sun”

2016 – „Best Couple Award” cu actrița Song Hye Kyo, la APAN Star Awards, pentru rolul din „Descendants of the Sun”

2016 – „President's Award” la Korean Popular Culture and Arts Awards

2016 – „Daesang” (Marele Premiu) la KBS Drama Awards, pentru rolul din „Descendants of the Sun”

2016 – „Best Couple” și „Best Asia Couple” cu actrița Song Hye Kyo, la KBS Drama Awards, pentru rolul din „Descendants of the Sun”

2016 – „Best Performer Award” la Korean Producer Awards, pentru rolul din „Descendants of the Sun”
Sursa:  en.wikipedia.org/wiki/Song_Joong-ki; : kprofiles.com; celebstat.com; fanpop.com/clubs/song-joong-ki-world; soompi.com