//Yoo Ah In

Yoo Ah In

Yoo Ah In este unul dintre cei mai proeminenți și talentați actori din Coreea de Sud, care a știut încă de mic că drumul său este doar în lumea artistică, părăsindu-și orașul natal încă de la vârsta de 15 ani de unul singur și reușind să-și clădească o carieră impresionantă încă înainte de a împlini 30 de ani.

Nume de scenă: Yoo Ah In (유아인)

Nume real: Uhm Hong Sik

Data nașterii: 6 octombrie 1986

Locul nașterii: Daegu, Coreea de Sud

Înălțimea: 181 cm

Educația: Dankook University

Profesia: actor, fondator și director artistic al companiei Studio Concrete

Agenția: United Talent Agency, Coreea de Sud

Familia: părinți și două surori

Yoo Ah In s-a născut pe 6 octombrie 1986 în orașul Daegu, Coreea de Sud. Părinții lui fac parte dintr-o clasă socială de mijloc, el fiind cel mai dintre copii, având două surori mai mari.
Deoarece a fost un copil timid, de multe ori a declarat că multă vreme în copilăria sa a avut sentimentul că nu aparține acestei familii, deoarece nu semăna deloc cu niciunul dintre ei.
Încă din timpul liceului, atunci când a început să se dezvolte în el pasiunea pentru pictură, și-a dat seama că dorește să devină un artist. A fost deosebit de popular ca elev de liceu datorită farmecului său și a sensibilității artistice pe care o avea și, cu toate că fetele roiau în jurul lui, a preferat să rămână singur.
La vârsta de 15 ani a renunțat la școală, plecând de unul singur la Seul și încercându-și norocul în industria de divertisment.
Într-un final a reușit să termine liceul și a intrat la Universitatea Dankuk, fiind licențiat în arte, în această perioadă pregătindu-se și să devină cântăreț.Fiind o persoană introvertită, a scris pentru el însuși numeroase povești și poeme, aceasta fiind o formă de a-și exprima propriile sentimente și gânduri. Inițial, a refuzat publicarea acestor scrieri, dar, sub presiunea prietenilor, a acceptat publicarea lor în diverse reviste, fiind apreciat pentru aceste scrieri.

Cariera lui în show business a început prin a fi model și apariții în reclame comerciale. Începându-și activitatea de foarte tânăr, când a devenit adult știa deja cu ce se confruntă în acest domeniu și că poate avea o carieră strălucită în această industrie.

Debutul ca actor l-a avut în 2003, prin apariția în serialul „Honest Living”, ca apoi, în anul 2004, să apară în drama despre adolescenți „Sharp 1”, unde a interpretat propria sa persoană, fiind iubitul eroinei principale a dramei, Lee Ok Rim (interpretată de Go Ara), adică un licean care studiază pictura, pe nume Yoo Ah In (el însuși).În același an, 2004, a mai avut un rol în drama „April Kiss”.

Prin aceste roluri și apariții în numeroase reclame comerciale pentru adolescenți, a reușit să se facă destul de cunoscut și să câștige faimă.

Aceasta este perioada în care a început să se întrebe serios dacă acesta este drumul pe care vrea să meargă și dacă își dorește cu adevărat să devină o celebritate sau nu. Atunci s-a întors în orașul lui natal la familia lui, gândindu-se la ce alte opțiuni de reușită în viață ar mai avea. Hong Sik a fost întotdeauna foarte apropiat de mama lui, iar aceasta l-a sfătuit să își urmeze inima. După doi ani de introspecție, Hong Sik s-a întors la Seul, hotărât să-și exploreze propriile puteri și limite ca actor, dorindu-și roluri diversificate.Astfel, în 2006, a apărut în filmul independent „Boys of Tomorrow”, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film din Busan. În acest film, Yoo Ah In a  interpretat rolul unui tânăr frustrat, care caută o armă adevărată pentru a-și pune capăt zilelor. Vorbind despre acest rol, Yoo Ah In a spus că el a trăit acele sentimente ale personajului său mulți ani. Filmul și interpretarea tânărului actor Yoo Ah In au fost foarte mult lăudate, el primind pentru acest rol și primul său premiu, „Best New Actor” (Premiul pentru cel mai nou actor) la Busan Film Critics Awards.

Prin rolul interpretat în filmul „Skeletons in the Closet” din 2007, o comedie neagră în care Yoo Ah In a interpretat rolul unui tânăr care credea că a fost rege într-o viață anterioară, practic i s-a recunoscut definitiv talentul actoricesc.

Primul său rol principal l-a primit în anul 2011, în drama „Sungkyunkwan Scandal”, dramă care i-a adus recunoașterea națională, devenind unul din cei mai importanți și talentați actori din Coreea de Sud.~ Viața personală ~

În anul 2017, agenția sa a dezvăluit faptul că Yoo Ah In suferă de o formă necanceroasă de tumori la nivelul oaselor, motiv pentru care nu a fost acceptat să își satisfacă serviciul militar obligatoriu. Deși această boală i-a cauzat mici probleme de sănătate, totuși nu există riscul răspândirii tumorilor și nici să îi fie afectată viața de zi cu zi.

Lui Yoo Ah In îi place să gătească iar în timpul show-ului „Running Man” și-a arătat fanilor talentul său de bucătar. El deține și un restaurant în Itaewon, Seul, „Too Much Information Fries&Bar”.

În trecut, Yoo Ah In a fost într-o relație amoroasă cu Song Hye Kyo (actualmente, soția actorului Song Joong Ki). În prezent, există zvonuri că ar fi într-o relație cu Jung Yu Mi (cea născută în 1983, a nu se confunda cu actrița Jeong Yu Mi, născută în 1984), deși această informație nu a fost niciodată confirmată de cei doi.

Studio Concrete

Yoo Ah In este fondatorul (alături de alți artiști) și directorul artistic a companiei Studio Concrete, care a fost înființată în 2014. Misiunea acestei companii a fost „construirea unui sistem de suport pentru creativitatea generațiilor viitoare”. Studioul este deschis într-o clădire din Seul, conținând galerii de artă și o cafenea la primul nivel, iar la cel de-al doilea un workshop. Pentru a putea susține financiar activitatea, ei oferă consultanță artistică brandurilor sud-coreene foarte populare Lucky Chouette și Tom Paper.Imaginea publică

Yoo Ah In este considerat unul din cei mai deschiși artiști din Coreea de Sud în a spune ce gândește, fiind din această cauză unul din cei mai controversați actori ai generației sale. El a atras atenția în anul 2012, când a criticat aspru pe Twitter retragerea din cursa electorală pentru președinția Coreei de Sud a candidatului Ahn Cheol Soo.

El este cunoscut și pentru implicarea sa în frecvente controverse cu internăuții pe diverse rețele de socializare. Ultima sa controversă, care a creat tensiune și luare de poziție împotriva sa, este legată de comentariile anti-feministe pe care le-a făcut în 2017 față de mișcarea „Me too”, mișcare a femeilor împotriva hărțuirii sexuale, care a fost îmbrățișată și de femeile din mediul artistic din Coreea de Sud.

Recorduri înregistrate

- Primul actor sud-coreean care a înregistrat în decurs de 3 luni peste 19 milioane de spectatori (filmele „Veteran” și „The Throne” au fost lansate în lunile august, respectiv septembrie 2015).

- Primul actor sud-coreean cu două filme în topul box-office în aceeași perioadă de timp (septembrie 2015)

- Primul actor sud-coreean sub 30 de ani care a intrat în clubul actorilor cu căștiguri de peste 10 milioane de dolari, pentru filmul „Veteran”

- Primul actor sud-coreean sub 30 de ani care a câștigat Premiul „Cel Mai Bun Actor” la Blue Dragon Film Awards (cu filmul „The Throne”)

- Primul actor sud-coreean care a primit două nominalizări pentru premiul pentru „Cel mai bun actor” într-un rol principal masculin, atât la categoria film, cât și la categoria drame, la aceeași ediție a decernării premiilor „Baeksang Arts Awards” (pentru rolurile din filmul „The Throne” și drama „Six Flying Dragons”).

- Primul actor sud-coreean nominalizat pentru premiul „Best Actor” pentru două filme („Veteran” și „The Throne”) la aceeași ediție a premiilor Grand Bell Awards (Daejong Awards).Cariera artistică

~ Filme ~

2006 – Boys of Tomorrow

2007 – Shim’s Family / Skeletons In The Closet

2008 – Antique

2009 – Sky And Ocean / Sky And Sea

2011 – Punch / Wandeugi

2013 – Tough As Iron / Kkangchuli

2014 – The Satellite Girl And Milk Cow Animation Movie (vocea personajului Kyung Cheon)

2014 – Elegant Lies as Choo Sang-bak (apariție specială)

2015 – Veteran

2015 – Sado / The Throne

2016 – Like For Likes as Noh Jin-woo

2016 – CCRT Aerospace Art Film ( a interpretat propria sa persoană; a fost producător, co-regizor și a avut rolul principal, film creat de Studio Concrete)

2018 – Burning

2018 – Sovereign Default

2018 - The Interview (film de scurt metraj – este și producător al filmului)

2019 - Sender Unknown (film chinezesc de scurt metraj)

2020 - #Alive

2020 – Voice of Silence~ Drame ~

2003 – Honest Living

2004 - 2005 – Sharp 1 (a interpretat propria sa persoană Yoo Ah In)

2004 – April Kiss

2005 – SBS Drama City

2008 – Strongest Chil Woo / Chil Woo The Mighty

2009 – He Who Can’t Marry

2010 – Sungkyunkwan Scandal

2011 – Yoo Ah In’s Launch My Life (reality show)

2012 – Fashion King

2013 – Jang Ok Jung, Live In Love / Jang Ok Jung, Live For Love

2014 – Secret Love Affair

2014 – Discovery of Romance episode 16 (apariție episodică)

2015 - 2016 – Six Flying Dragons as Prince Lee Bang-won/King Taejong

2016 – Descendants of The Sun/Descended From The Sun (apariție episodică)

2017 – Chicago Typewriter

2020 – HellboundPremii obținute

2004 – nominalizat pentru premiul „Best New Actor” la Gonews Netizen Entertainment Awards pentru rolul din „Sharp 1”

2007 – „Best Newcomer” la College Student Choice Newcomer Awards pentru rolul din „Boys of Tomorrow”

2007 – „Best New Actor” la cea de-a 8-a ediție a Pusan Film Critics Awards Awards pentru rolul din „Boys of Tomorrow”

2007 – „Best New Actor” la cea de-a 3-a ediție a Pierson Youth (Pyungtaek) Film Festival Awards pentru rolul din „Boys of Tomorrow”

2008 – „Best New Actor” la cea de-a 11-a ediție a Director’s Cut Awards pentru rolul din filmul „Antique”

2010 – „Best Couple Award” la KBS Drama Awards pentru rolul din „Sungkyunkwan Scandal”, alături de actorul Song Joong Ki

2010 – „Style Award” la Arena Homme Plus The 5th A-Awards

2011 – „Hot 20’s Voice” la Mnet 20’s Choice Awards

2011 – „Style Icon of The Year Award ” la cea de-a 4-a ediție a Style Icon Awards

2012 – Film of the Year Awards: Korea Film Reporters Association pentru filmul „Wandeugi/Punch”

2013 – câștigătorul premiului Korea Environmental & Community Awards

2014 – „Best Character Awards” la TV Reports 2014 pentru rolul din „Secret Love Affair”

2014 – Locul 18 în topul celor mai frumoși oameni din lume, „Sohu China Top 50 World’s Most Beautiful People”

2015 – premiul pentru cea puternică figură dintr-un film acordat de către Industry Critics

2015 – „Asia Star of the Year” la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Busan: Marie Claire Asia Star Awards

2015 – tvN 2015 Hottest Male Actor

2015 – „Most Favorite Actor” la cea de-a 15-a ediție a Korea World Youth Film Festival pentru rolul din „Veteran”

2015 – „Best Actor” la cea de-a 36-a ediție a Blue Dragon Film Awards (Daesang Film Awards) pentru rolul din „The Throne”

2015 – „Style Award” la Arena Homme Plus The 10th A-Awards

2015 – „Fashionista Award” la Star Awards

2015 – „Acting of The Year” la GQ Awards

2015 – „Artistic Acting Impression of The Year” la cea de-a 5- ediție a SACF Beautiful Artists Awards

2015 – „Movie Actor of The Year” la 2015 Gallup Korea Survey

2015 – locul #2 în topul „Sohu China Top 50 World’s Most Beautiful People” (și tot locul #2 în topul celebrităților sud-coreene)

2015 – „Top Figure of The Year ” la TV Reports 2015

2015 – „Icon of The Year” la cea de-a 4-a ediție a CFDK Korean Fashion Designers Awards

2015 – „Top Star Award” la 2015 Korea Film Actor’s Association Awards (Korean Screen Actors’ Guild Awards)

2015 – „Actor of The Year” la ELLE Awards

2015 – locul #12 în topul 2015 Korean Pop Culture Power Leaders –(locul #3 în rândul actorilor sud-coreeni)

2015 – „Movie Actor of The Year” la Cine21

2015 – „Top Excellence Male Performance (Best Acting) Award” la SBS Drama Awards pentru rolul din „Six Flying Dragons”

2015 – „Best Couple Award” cu Shin Se Kyung, la SBS Drama Awards pentru drama „Six Flying Dragons”

2015 – „Teen Choice Award (10 Stars Award)” la SBS Drama Awards pentru rolul din „Six Flying Dragons”

2016 – „Best Actor” la cea de-a 7-a ediție a Korean Film Reporter Association Awards (KOFRA) pentru rolul din „The Throne”

2016 – locul #2 în topul Forbes Korea Power Celebrities 2016 – (locul #1 în topul actorilor sud-coreeni)

2016 – „Best Actor” la cea de-a 12-a ediție a Max Movie Awards (Best Film Awards) pentru rolul din „Veteran”

2016 – „Style Icon Awards”la 10 Style Icon of The Year Award

2016 – Premiul Special „Next Generation Award” la cea de-a 10-a ediție a Asian Film Awards pentru rolurile din „The Throne” și „Veteran”

2016 – „Best Actor” la cea de-a 16-a ediție a Chunsa Film Art Awards pentru rolul din „The Throne”

2016 – „Best Actor” la cea de-a 36-a ediție a Golden Cinema Film Festival (Golden Screen Awards) pentru rolul din „Veteran”

2016 – „Top Excellence Male Performance (Best Actor)” la cea de-a 52-a ediție a Baeksang Arts Awards pentru rolul din „Six Flying Dragons”

2016 – „Most Favorite Actor” la cea de-a 16-a ediție a Korea World Youth Film Festival pentru rolul din „The Throne”

2016 – Câștigătorul premiului oferit de guvernul Coreei de Sud, „The Prime Minister’s Award”, The Korean Popular Culture and Arts Awards Winner For The Prime Minister’s Award ( la recomandarea primului-ministru)

2016 – „Style Icon of The Year Award” la Style Icon Awards

2017 – „Men of The Year” - GQ Korea 2017

2017 – „Photogenic of The Year” la cea de-a 19-a ediție a Korea Fashion Photographer Association Awards
Sursa: en.wikipedia.org