SEVENTEEN

Seventeen, de multe ori numele lor stilizat – SVT – este o trupă sud-coreeană de băieți care activează în cadrul companiei Pledis Entertainment din 2015. Trupa are 13 membri care activează în 3 sub-grupuri (unit), fiecare după talentul și înclinațiile lui native: „Hip-Hop Unit”, „Vocal Unit” și „Performance Unit”.

Deoarece ei își compun melodiile, își produc discografia și își concep coregrafia încă de la debut, au fost supra-numiți „self-producing idol group” .


Pre-debut Încă din 2013, înainte de a debuta, au început să apară într-un show live de televiziune numit „Seventeen TV”, care era difuzat și online pe platforma de streaming Ustream, în care erau văzuți cum se antrenează.

Au debutat pe 26 mai 2015 într-un live showcase a postului de televiziune MBC. Au fost prima trupă K-Pop de băieți care au debutat cu un showcase de o oră la rețea importantă de televiziune. Piesa lor de debut a fost „Adore U” iar în septembrie același an au lansat piesa „Mansae”, piese ce fac parte din albumul „Boys Be”, care a devenit mai târziu cel mai bine album vândut al unei trupe noi înființate (rookie album) în anul 2015. Succesul acestui album a adus trupei „the Golden Disk Awards”, „Seoul Music Awards” și „Gaon Chart K-Pop Awards”.

Membrii trupei