//Luptă acerbă pentru premiul „Cea Mai Bună Actriță” la Blue Dragon Film Awards 2019. Vedeți nominalizările

Luptă acerbă pentru premiul „Cea Mai Bună Actriță” la Blue Dragon Film Awards 2019. Vedeți nominalizările

Au fost anunțate nominalizările pentru premiul „Cea Mai Bună Actriță” la ediția din acest an a decernării premiilor Blue Dragon Film Awards, iar spectatorii sud-coreeni sunt de-a dreptul încântați.

Cum fiecare dintre actrițele nominalizate sunt extrem de talentate, fanilor le este imposibil să facă previziuni asupra câștigătoarei de anul acesta al acestui premiu.Iată cele cinci actrițe nominalizate la categoria „Best Actress Award”:

Go Ah Sung pentru filmul „A Resistance”

În „A Resistance”, actrița Go Ah Sung interpretează rolul uneia dintre cele mai admirate activiste pentru independență din istoria Coreei, Yu Gwan Sun. Pentru a face cunoscută povestea lui Yu Gwan Sun, actrița Go Ah Sung a acceptat o sumă mult mai mică de bani pentru acest rol, deoarece filmul a avut un buget de producție foarte mic. Filmul, însă, s-a bucurat de multă atenție și susținere din partea publicului, echipa de producție fiind lăudată pentru efortul depus pentru reînvierea memoriei mișcării coreene de independență și problemele cu care s-au confruntat activiștii acestei mișcări, în special femeile, în acele timpuri.

Kim Hye Soo pentru filmul „Default”

În „Default”, Kim Hye Soo a interpretat personajul fictiv Han Si Hyun, director executiv al Băncii Coreei de Sud, care a încercat cu toate forțele să prevină prăbușirea economiei țării sale, în fața presiunilor Fondului Monetar Internațional. Deși filmul este ficțiune, povestea se bazează totuși pe evenimente reale care au avut loc în anul 1997 în Coreea de Sud, când a avut loc o criză financiară de proporții. După acest rol, actrița Kim Hye Soo a declarat într-un interviu: „Scriptul m-a făcut să fiarbă sângele în mine, așa că a trebuit să accept acest rol”.

Yoona pentru filmul „Exit”

Yoona, fosta membră a trupei Girls’ Generation, a interpretat personajul Jung Ui Joo în filmul „Exit”. Acesta este primul său rol principal într-un film, ceea ce face ca nominalizarea sa la acest prestigios premiu să aibă o și mai mare însemnătate pentru ea și fanii săi. Fostul idol K-Pop a fost lăudată pentru talentul său actoricesc, crescându-i și valoarea în cariera sa de actriță.Jeon Do Yeon pentru filmul „Birthday”

În „Birthday”, Jeon Do Yeon interpretează personajul Soon Nam, o mamă care și-a pierdut fiul într-un accident și este bazat pe faptele reale ale scufundării feribotului Sewol din anul 2014. Înainte de a fi lansat, în societatea sud-coreeană a existat îngrijorarea că cel mai înfiorător dezastru din istoria sud-coreeană este folosit într-un scop comercial. Totuși, filmul s-a concentrat pe viețile familiilor care au suferit în urma acestei tragedii, iar portretizarea suferinței unei mame care și-a pierdut fiul în acest cumplit accident a mișcat inimile tuturor spectatorilor acestui film.

Jo Yeo Jeong pentru filmul „Parasite”

În „Parasite”, actrița Jo Yeo Jeong a interpretat personajul Choi Yeon Gyo, o tânără, frumoasă și bogată soție a unui om de afaceri de succes. Criticii de filme sud-coreene au adorat stilul de interpretare a acestui rol al actriței Jo Yeo Jeong, afirmând că acesta este rolul de apogeu al carierei sale. Filmul a stârnit numeroase discuții atât la festivalurile de film naționale, cât și la cele internaționale, inclusiv la Festivalul de la Cannes, fiind considerat cel mai bun film produs de Bong Joon Ho.

Ceremonia decernării premiilor ediției de anul acesta a Blue Dragon Film Awards va avea loc pe 21 noiembrie 2019, la Paradise City Hotel and Resort din Incheon.

Succes tuturor!
Sursa: koreaboo.com