//Mama lui Sulli și Tiffany au vorbit despre regretata artistă în documentarul realizat de canalul MBC

Mama lui Sulli și Tiffany au vorbit despre regretata artistă în documentarul realizat de canalul MBC

MBC a difuzat un documentar despre regretata artistă Sulli, care s-a sinucis pe 14 octombrie 2019.

Pe 10 septembrie, canalul MBC a difuzat filmul documentar intitulat „De ce te-ai simțit inconfortabil cu Sulli?”, aceasta fiind prima dată când mama regretatei artiste a vorbit despre copilăria și viața personală a artistei, despre relația mamă-fiică a celor două și despre cum a primit vestea tragicei dispariții a fiicei sale.
Mama lui Sulli a spus: „Am divorțat pe când ea avea doar 7 ani și mi-am luat o slujbă. Cu banii cu care aș fi trimis-o pe Sulli la grădiniță, m-am gândit că aș putea să o trimit la o academie. M-am dus la o academie de actorie din Busan și directorul de acolo a plăcut-o foarte mult. Așa că m-am gândit că s-ar descurca bine și în Seul, așa că am plecat la Seul. După șase luni după ce am ajuns acolo, am rămas aproape fără bani din cauza taxelor și a vieții scumpe de acolo, încât am vrut să renunț, dar Sulli mi-a spus plângând: „Vreau să învăț mai mult”. După aproape o lună, timp în care simțeam că nu mai pot îndura, a fost distribuită în drama „Ballad of Seodong”. Regizorul dramei, Lee Byung Hoon, mi-a spus: „Sulli joacă bine. Este încrezătoare, luminoasă și fața ei strălucește ca a unei prințese”.

Datorită sugestiei făcute de către un reporter, ea a început să se promoveze sub numele de Sulli, și nu sub numele său real, Choi Jin Ri. Mama artistei a mai spus: „După ce au apărut articole despre ea în presă, ne-a contactat compania SM Entertainment, care a spus: „O vom crește pentru a deveni o celebritate, franciza agenției SM”, așa că a început să lucuiască în dormitoarele agenției pentru cei cu vârste fragede”.

Tiffany, fosta membră a trupei Girls’ Generation și colegă de agenție cu Sulli, prezentă și ea în cadrul acestui documentar, a povestit experiența întâlnirii sale cu Sulli, în perioada în care și ea era trainee. Ea a spus: „Am întâlnit-o prima dată pe Sulli pe când lucra la drama „Ballad of Seodong”. La SM, era deja un copil faimos ca actriță”.
Tiffany a mai vorbit și despre show-ul de divertisment din 2011, în care a apărut împreună cu Sulli, și în care Sulli a mulțumit membrelor trupei Girls’ Generation, Tiffany și Taeyeon, că au avut grijă de ea când s-a mutat în dormitoarele agenției, pe atunci fiind abia în clasa a cincea. Tiffany a mai spus: „Pentru a supraviețui, Sulli era extrem de precaută față de cei care erau în jurul ei.”.

Mama lui Sulli a explicat: „După ce a absolvit școala primară, a crescut brusc, ajungând la o înălțime de 172 cm și a început să se lupte cu kilogramele”.

„La început, nu am semnat un contract cu SM ca și cântăreață, era doar pentru actriță. Totuși, statutul ei de copil actor începuse să devină cam ambiguu, din cauza creșterii ei subite în înălțime, așa că cei de la SM au spus: „Ce face agenția noastră cel mai bine? Hai să mergem pe calea idolului”.
În 2015, SM Entertainment a confirmat că Sulli este într-o relație cu membrul duo-ului Dynamic Duo, Choiza. În ciuda diferenței de vârstă de 14 ani dintre ei, relația lor a durat timp de doi ani și șapte luni. În legătură cu această relație, mama lui Sulli a spus: „Întreaga noastră familie a fost fericită la aflarea veștii despărțirii lui Sulli de acesta. Chiar și după ce am văzut fotografiile lor împreună, tot nu îmi venea să cred. Credeam că era doar un articol inventat și exagerat. Am sunat-o imediat pe Sulli și am întrebat-o, iar ea mi-a spus: „Mamă, este adevărat”.

Mama artistei a explicat de ce nu a fost de acord cu această relație, spunând: „Să ai un iubit dintr-odată cu 14 ani mai în vârstă, înseamnă că faci prea repede, prea mulți pași în viață, fără acea perioadă de mijloc. Totul se schimbă, cum joci, cultura băutului și subiectele de conversație”. Sulli a fost supărată pentru dezaprobarea mamei și i-a spus acesteia: „Cred că am muncit din greu până acum pentru a câștiga acești bani, așa că te rog să recunoști asta.” . Așa că, începând cu următoarea plată, Sulli a spus că vrea să își primească personal banii de la agenție, iar mama sa a trebuit să scrie o declarație detaliată asupra tuturor cheltuielilor pe care le-a făcut până atunci pentru ea, pentru a-și primi banii înapoi, drept compensație. Mama sa a spus: „Cum și eu am o personalitate pătimașă, am stabilit apoi totul. După aceasta, ne-am vorbit doar ocazional, dar nu ne-am mai văzut niciodată”.

Relația dintre Sulli și Choiza a adus extrem de multe comentarii negative și pline de ură, despre care Tiffany a comentat: „Oriunde mergi, apar comentarii și ți se fac fotografii. Sinceră să fiu, ei nu doreau decât să aibă întâlniri obișnuite, normale, dar când totul se afla, cred că a fost foarte greu pentru ea”.
Mama lui Sulli a mai povestit că în anul 2016, a primit un telefon de la agenție, fiind anunțată că Sulli s-a rănit singură. Ea a continuat: „După ce a fost dusă la Urgențe, au apărut numeroase articole în presă, așa că m-au sunat pentru a nu fi luată prin surprindere de această veste. Mi-au spus că acum totul este sub control. Le-am spus că trebuie să mă duc la ea la spital, dar mi-au spus că nu pot face asta, deoarece în articole a apărut faptul că a ajuns la spital după ce a alunecat în baie, și că nu vor putea mușamaliza asta din cauza prezenței mele acolo. Cum nu am putut merge la spital, am plâns acasă timp de o săptămână.”.

Acest incident a avut loc imediat după despărțirea lui Sulli de Choiza, după aproape trei ani de relație. Mama ei a continuat cu lacrimi în ochi: „Cred că acesta a fost un ultim efort pentru ea. Cred că totul i se părea nesigur. Bărbatul pe care îl iubea a părăsit-o, iar mama ei nu era alături de ea. Cred că a fost greu pentru ea să facă față la toate aceste lucruri. Și cred că nici nu avea cu cineva să vorbească sincer”.
Într-un interviu mai vechi, Sulli a vorbit despre această spitalizare, spunând: „Obișnuiam să mă ascund în spatele celor apropiați și să rămânem puternici împreună, dar au fost momente în care cei care îmi erau aproape și chiar doar cei din jurul meu, au plecat cu toții. Cum toți aceștia au avut și ei clipe grele, cred că au fost ocupați având grijă să se autoprotejeze. Am întins mâna după ajutor, dar nimeni nu mi-a luat-o. De aceea am simțit că am pierdut, pentru că nu am avut pe nimeni cu care să vorbesc”.

În anii care au urmat, Sulli a continuat să fie ținta comentariilor malițioase, în ceea ce privește modul în care se afișa pe rețelele de socializare. În special, când Sulli a explicat decizia ei de a nu purta sutien, spunând: „Pentru mine, sutienul este un accesoriu. Am vrut să sfârâm aceste prejudecăți și mod de gândire”.

Regretata artistă a fost și o voce puternică pentru drepturile femeilor, spunând: „Folosesc tampoane de bumbac pentru menstruație. Cred că toate femeile, când au menstruație, merită să folosească tampoane de calitate”, mai târziu, ea donând tampoane în valoare de 500 de milioane de woni, pentru tinerele care provin din familii neprivilegiate.

Tiffany a comentat: „În tempo-ul și mediul în care trăiesc celebritățile, singurul loc în care te poți exprima liber este rețeaua de socializare. Sinceră să fiu, acest loc era atât de relaxant. Întotdeauna am aplaudat-o pe Sulli pentru dorința ei de exprimare și de a fi leberă. Este permis pentru acei oameni ca și tine să existe. Ea a pus întruna lumii întrebări, dar lumea i-a spus continuu „NU””.

Într-un alt interviu, Sulli a explicat: „Cum muncesc de la o vârstă fragedă, toată lumea crede că sunt foarte matură. Chiar dacă spun că îmi este greu, nu există nimeni care să mă asculte”.
După trecerea în neființă a lui Sulli, în octombrie 2019, mama sa a dezvăluit că a găsit acasă la acesta multe pungi cu medicamente, spunând: „Acasă la Sulli, erau atât de multe pungi cu medicamente. Erau mai multe decât ai putea înghiți. Stând pe scenă ca și cântăreață, a dezvoltat atacuri de panică și depresie. Nici măcar nu pot să-mi imaginez cât de singură s-a simțit. Regret că știu asta abia acum”.

Mama artistei a mai povestit și despre momentul în care a aflat știrea morții fiicei sale: „Am primit un telefon prin care mi s-a spus că Sulli s-a sinucis. Întotdeauna a locuit singură în acea casă, dar nu am mai putut să o las singură ultima dată. Mi-am spus că ar trebui să o iau de acolo ținând-o de mână și m-am dus la ea acasă. Era singură într-o cameră de la cel de-al doilea etaj. I-am atins mâinile, fața și am stat acolo timp de o oră. Îmi doream să o ating de la cap, până la degetele de la picioare. Încă regret că nu am putut să îmi iau rămas bun de la ea, așa cum trebuia, ultima dată. Încă îmi pare rău că am ajuns atât de târziu. Ma gândesc cât îmi doresc să mă întorc la acele momente, când îmi era dor de ea”.

Tiffany a spus: „În loc să mă gândesc de ce a trebuit ca Sulli să plece, mă gândesc mai întâi la mine. De ce nu am putut să mă apropii de ea încă o dată? Regret că nu am putut avea o conversație profundă cu ea, alături de ea. Dacă te gândești mai bine, nu toată lumea are nevoie de ajutor? Vreau să îi spun: „Îți mulțumesc că ți-ai petrecut timpul într-un mod atât de curajos, luminos și uimitor”.
Născută în 199, Sulli a debutat ca actor copil în 2005, ca mai apoi, în 2009, să debuteze ca membră a trupei f(x), pe care a părăsit-o în 2015, pentru a se concentra pe actorie. Ea s-a sinucis pe 14 octombrie 2019.
Sursa: soompi.com

Vedeți și:

Familia și prietenii și-au luat astăzi rămas bun de la Sulli

Parlamentari sud-coreeni au propus „Legea Sulli”, în urma tragicei morți a artistei

Actorul Yoo Ah In o vede pe regretata artistă Sulli ca un simbol al noii generații. Vedeți mesajul impresionant al actorului

 

TAGS: