//Music Bank și Infinite Challenge – oprite pe o perioadă nedeterminată

Music Bank și Infinite Challenge – oprite pe o perioadă nedeterminată

Două din cele mai importante rețele de televiziune sud-coreene, KBS și MBC se confruntă cu greve generale ale angajaților, primele după 5 ani de zile.Principalul lor obiectiv este revoluționarea industriei știrilor și forțarea președinților acestor companii să demisioneze.

Totul a început de la canalul prin cablu JTBC care a dat ca știre faptul că, atunci când ocupa funcția de Președinte a Coreei de Sud, Park Geun Hye a abuzat de puterea pe care o avea, știrea nefiind, însă, furnizată și de rețelele SBS, KBS și MBC. Cea mai mare parte a coreenilor au multă încredere în informațiile oferite de aceste importante rețele TV.

Curând, însă, s-a descoperit faptul că cele 3 companii, SBS, KBS și MBC erau sub control guvernamental și toate știrile negative despre fosta președintă a Coreei de Sud au fost cenzurate. Dacă vreun reporter ar fi îndrăznit să scrie ceva negativ despre Park Geun Hye, ar fi fost imediat concediat și pus pe lista neagră.

Mai mult decât atât, rețeaua de televiziune prezidențială a fost selectată de către Korea Communications Commission, care este o instituție guvernamentală. Asta a dus la multă corupție iar acum, publicul sud-coreean știe că multe informații care le parvin de la aceste rețele de televiziune sunt cenzurate.

Acum, când noul Președinte al Coreei de Sud este Moon Jae In, reporterii și producătorii acestor companii au început să vorbească și să ceară multe schimbări.

Cum grevele sunt încă în desfășurare, multe programe ale celor 2 rețele TV, KBS și MBC vor fi reprogramate, inclusiv emisiunile de știri și cele de divertisment.

Aceasta înseamnă că show-uri precum Infinite Challenge, Music Core, ISAC 2017, Happy Together și Music Bank sunt amânate pe o perioadă nedefinită, până când greviștilor li se vor îndeplini cerințele și își vor relua lucrul.

Consiliile de conducere ale celor două companii au declarat că aceste greve sunt ilegale și au refuzat să demisioneze.
Sursa: koreaboo.com