//Nouă povești tulburătoare care expun partea întunecată a industriei K-Pop

Nouă povești tulburătoare care expun partea întunecată a industriei K-Pop

Toate aceste relatări făcute de cei care au avut parte de experiențe, multe dintre ele traumatizante, dezvăluie ce există de multe ori în spatele strălucirii și frumuseții pe care noi, fanii K-Pop o vedem.

Iată mai jos câteva dezvăluiri făcute de unii idoli sau de către unii care doar au aspirat să devină idoli. 

1. Trainees minore forțate să facă favoruri sexuale investitorilor trecuți de 40 de ani


O persoană anonimă a dezvăluit că în spatele unui idol K-Pop stau povești oribile care s-au întâmplat înainte de debut. Aceasta a scris un articol în speranța că va exista cineva care să audă și să înțeleagă mai multe despre partea întunecată a industriei de entertainment.
Ea a dezvăluit că trainees, fetele care se pregăteau pentru a deveni idoli, (trei dintre ele fiind minore) au mers la un bar pentru a se întâlni cu câțiva investitori, toți trecuți de 40 de ani. Acolo au fost forțate să le toarne acestora băutură în pahare. Unul din investitori, care părea că deține puterea cea mai mare, a pus ochii pe cea mai drăguță fată din grupul lor și, mi târziu, a mers singur cu ea la o cafea, încercând permanent să o convingă să se „joace” cu el, oferindu-i bani, dar aceasta a refuzat. Bărbatul s-a enervat foarte tare și a început să o amenințe că poate oricând să cheme pe o altă colegă de-a ei. Apoi a dus-o cu forța la o saună unde, fără bani și telefon la ea, a obligat-o să doarmă acolo. Când s-a trezit, a văzut că investitorul îi lăsase 100 de dolari și mesajul „Ne vedem curând”. După ce au debutat, directorul agenției lor i-a pus în vedere fetei să nu vorbească despre ce s-a întâmplat, ei fiindu-i permanent frică de cei din compania ei.

2. Prince Mak din trupa JJCC

Membrul trupei JJCC, Prince Mak, care este australian-chinez și acum promovează solo în China, a dezvăluit multe din urâțenia industriei K-Pop într-unul din episoadele emisiunii „The Prince Mak Hour”. În primul rând, el a vorbit despre contractele cu companiile din această industrie, contracte care au termene între 7 și 15 ani, ele aplicându-se doar după debut. Asta înseamnă că toți anii de pregătire și de antrenamente intense nu contează.
De asemenea, el vorbit și despre sumele cu care sunt plătiți artiștii: companiile iau cam 80 – 90 % din venituri, iar diferența se împarte între membrii trupelor.
Toți artiștii sunt obligați să muncească până la epuizare, iar de multe ori nu le rămân nici măcar 3 – 4 ore de somn pe noapte.
Pentru a-și păstra imaginea, ei sunt obligați să își controleze săptămânal greutatea și, în funcție de aceasta, sunt de multe ori „pedepsiți” de companie, obligându-i să facă mai multe exerciții fizice sau interzicându-le să mănânce.
În ultimul rând, el a mai povestit despre faptul că cei care nu sunt sud-coreeni, nu sunt iertați dacă nu cunosc foarte bine limba coreeană.3. Un trainee băiat a dezvăluit experiența pe care a avut-o cu un sponsor

Acesta a povestit cum cineva din compania lui l-a prezentat unei femei care, la început, îi oferea mici daruri sau sume mice de bani (între 70 și 180 de dolari), pe care a fost tentat să îi ia deoarece el nu avea nicio sursă de venit. Cu timpul, însă, sumele de bani au început să crească, ajungând până la 930 de dolari, aceasta încurajându-l să-i accepte, spunându-i să îi considere doar ca pe un dar.
După un timp, însă, femeia i-a cerut băiatului să vină la ea acasă. Când el a refuzat, aceasta s-a supărat, spunându-i că nu îi poate face una ca asta, după tot ce a făcut pentru el. Deoarece această situație i-a displăcut total, băiatul a decis să rupă legătura cu acea femeie, spunându-i că îi va da toți banii înapoi. Ceea ce nu a realizat a fost suma acumulată de-a lungul acelei perioade, care a ajuns la aproximativ 27.000 de dolari, iar acum se luptă din greu să își plătească uriașa datorie.

4. Povestea unei foste trainee dintr-o trupă de fete, acum în vârstă de 31 de ani

O fostă aspirantă la titlul de idol K-Pop, acum în vârstă de 31 de ani, a declarat că regretă ultimii 10 ani din viața ei pe care și i-a dedicat pentru a deveni membra unei trupe K-Pop. Ea a rămas cu numeroase datorii din cauza operațiilor estetice pe care și le-a făcut pentru a arăta mai bine la televizor.
Aceasta a povestit că există o regulă a „greutății pentru debut”, pentru fetele cu o înălțime mai mică de 1,63 m. Acestea trebuie să cântărească 38 de kg. Fosta trainee are 1,60 m și s-a înfometat timp de 10 ani. Adesea, sâmbăta și duminica începea să mănânce ca nebuna, întrucât în fiecare zi de vineri erau cântărite. Mai mult decât atât, compania lor a instalat camere de supraveghere în dormitoare și în zona frigiderelor, așa că trebuiau să mănânce pe ascuns, iar dacă mâncau, trebuia să vomite tot ce au mâncat.

Și ea a confirmat povestea cu așa-zișii sponsori, întrucât și ea a primit numeroase astfel de oferte. Colegele sale care s-au lăsat tentate de astfel de oferte „dulci” au debutat mult mai repede decât celelalte, în timp ce altele care nu au reușit după un anumit timp să debuteze, au renunțat de bunăvoie la acest vis. În final, ea a declarat că a rămas cu un gol în suflet, dar îi susține pe toți cei care visează să devină un superstar și și-a cerut scuze părinților ei că a fost un copil neascultător.5. Director de companie arestat pentru vânzarea de fete trainees

Directorul unei agenții a fost arestat în mai 2017 și condamnat la 20 de luni de închisoare și plata unei amenzi de 17.800 de dolari pentru că a oferit contra cost patru din fetele care se pregăteau în agenția sa să devină idoli K-Pop unui bogat om de afaceri sud-coreean, stabilit la Los Angeles și forțarea unei alte femei să se prostitueze.

6. Director de agenție acuzat de agresiune sexuală asupra unor trainees minore

În iulie 2017, directorul unei agenții din industria de entertainment a fost acuzat de agresiune sexuală asupra unei fete de 17 ani și a uneia de 19 ani, intrând peste ele în dormitorul lor. Mai mult decât atât, a mai fost acuzat și de privare de libertate, adulter și agresiune, întrucât el a confiscat telefoanele mobile ale altor trei fete și le-a încuiat în dormitor. Acesta nu numai că le-a lovit în cap, dar le-a și amenințat că părinții lor vor trebui să plătească daune financiare agenției dacă pleacă, așa că acestora le-a fost frică să îl denunțe.

7. Idolii trebuie să își țină greutatea sub control

Numeroși trainees au povestit modul drastic prin care sunt forțați să își țină greutatea sub control.

Chaeyeon (DIA) a dezvăluit odată că zilnic își verifică greutatea și își măsoară talia. Ea a declarat că are o greutate standard pe care nu o poate depăși, deoarece ar putea fi pedepsită, iar atunci când șeful ei îi spune că trebuie să slăbească, ea trebuie să se supună.

Momo, membra trupei Twice, a declarat că a slăbit 7 kg într-o săptămână. Se pare că cei din compania ei au obligat-o să facă asta, în caz contrar nu ar fi urcat pe scenă pentru un showcase. Ea a mărturisit că timp de o săptămână nu a mâncat nimic, doar a supt un cub de gheață și a făcut multe exerciții fizice. A mers atât de departe, încât ajunsese să scuipe des doar în speranța că scade în greutate. Ea a mai dezvăluit că atunci când mergea să doarmă, îi era teamă că nu se mai trezește și izbucnea în plâns.

Xiumin, membrul trupei EXO, se pare că s-a luptat și el să scape de kilograme încă de la debut și a mărturist că înainte de promovarea albumului „Growl”, mânca doar o dată la două zile și bea cafea. Atunci a ajuns să cântărească 53 de kg.8. Membrele trupei AOA au fost plătite prima dată după trei ani de la debut

În anul 2016, a fost dezvăluit faptul că fetele din trupa AOA au început, în sfârșit, să fie plătite, la trei ani de la debutul lor. Din cauza cheltuielilor cu antrenamentele, cazarea, masa sau altele, trainees rămân, de obicei, cu numeroase datorii, pe care trebuie să le plătească după debut. Pentru fetele din trupa AOA, această plată a durat trei ani, în ciuda succesului și a faimei de care s-au bucurat încă de la început. Ele nu au primit niciun ban pentru toată munca lor timp de trei ani.

9. Scandalul SOPA (School of Performing Arts din Seul)

Pe 19 februarie 2019, elevii de la SOPA au postat pe Youtube un video prin care au demascat întreaga corupție din acest liceu, care pregătește elevii care aspiră să devină idoli K-Pop (printre absolvenții acestui liceu se numără și Cheng Xiao (fostă membră a trupei Cosmic Girls) sau Park Ji Hoon (fost membru al trupei Wanna One)). Ei au dezvăluit că sunt forțați să meargă la petreceri private sau să aibă contact fizic pe care nu și-l doresc și au făcut o petiție către guvernul sud-coreean, dar până în acest moment nu a fost luată nicio măsură în acest caz, întregul incident fiind ascuns sub preș.
Sursa: koreaboo.com