//Numeroși idoli K-Pop afectați de noile reguli de înrolare în armată impuse de statul sud-coreean

Numeroși idoli K-Pop afectați de noile reguli de înrolare în armată impuse de statul sud-coreean

Coreea de sud a modificat regulile de înrolare în armată, toți bărbații trecuți de vârsta de 28 de ani (cei născuți înainte sau în anul 1991) fiind obligați să se înroleze atunci când primesc ordinul de încorporare. Cel care a primit înștiințarea de înrolare în armată, nu mai are voie să amâne plecarea.

O altă regulă impusă de noua lege se referă la faptul că tuturor bărbaților peste 25 de ani (deci, cei născuți înainte sau în anul 1994) li se limitează plecările în afara țării la maxim cinci ori pe an, dar fără a depăși o perioadă de ședere de șase luni.Din cauza acestei noi legislații, membrului trupei Hughlight, Doojoon, care este născut în anul 1989, nu i s-a permis pe data de 9 iunie a.c. să părăsească Coreea pentru participarea la K-Food Fair din Hanoi și nici nu va putea fi prezent la fan meetingul din Bangkok (Thailanda), de pe 24 iunie.

Pentru industria K-Pop, aceste noi reguli care privesc serviciul militar obligatoriu au un puternic impact, afectând un număr mare de idoli. Ei nu vor mai putea călători în străinătate pentru turnee, promovări de albume sau fan meetinguri, acest lucru fiindu-le limitat din cauza noilor reguli impuse.

Totodată, prin obligarea celor care au deja 28 de ani împliniți multe trupe K-Pop vor rămâne fără unii membri, printre acestea numărându-se și EXO, BTS, Highlight, Winner, iKON, SHINee, VIXX, GOT7 și altele.
Sursa: kbizoom.com