//O cântăreață din China acuză trupa Apink de plagiat

O cântăreață din China acuză trupa Apink de plagiat

Agenția trupei Apink se confruntă acum cu o situație dificilă.

Morgen Qu, o celebritate din China de pe internet, a acuzat trupa Apink de plagiat a piese „My My”.
Un cântec intitulat „Lucky Card” a fost lansat de către cântăreața chineză la începutul lunii septembrie și pare extrem de asemănător cu piesa „My My” a fetelor sud-coreene din trupa Apink.

Văzând că această controversă ia amploare, compozitorul piesei „Lucky Card” a venit cu explicații prin intermediul rețelei de socializare asiatice SNS.Acesta a declarat: „Sunt conștient de controversa asemănării celor două melodii. Controversa se pare că ia amploare din cauza asemănării ritmurilor pieselor, dar, atunci când am compus melodia, nu am știut că există deja o altă melodie cu un ritm asemănător. Mai mult decât atât, aranjamentul muzical al piesei a fost făcut de către un aranjor extern, iar în acest moment am demarat procedura de a rezilia contractul cu acesta”.

Compozitorul a mai spus că această controversă nu are nicio legătură cu cei care cântă melodia și roagă pe toată lumea să se abțină de la critici aduse acestor artiști.

Între timp, și agenția trupei Apink dorește să clarifice această chestiune, astfel că Plan A Entertainment a declarat: „După ce vom avea toate detaliile, vom discuta mai mult despre problema de copyright și altele”.

Piesa din China „Lucky Card” se pare că a fost ștearsă de pe platforma muzicală de streaming „NetEase Cloud Music.
Puteți asculta piesa „My My” a trupei Apink mai jos:

Sursa: koreaboo.com

TAGS: