//Povestea completă a trupei EXO, care a debutat cu 12 membri, dar acum au mai rămas doar 9

Povestea completă a trupei EXO, care a debutat cu 12 membri, dar acum au mai rămas doar 9

Iată mai jos întreaga poveste și ce s-a întâmplat.

Oricine a devenit fan al trupei EXO după anii 2014 sau 2015, poate fi un pic confuz atunci când urmărește videoclipurile vechi ale trupei și în care apar mult mai mulți membri.
Trupa EXO a intrat în industria K-Pop având 12 membri dar, de-a lungul anilor, au rămas doar nouă.

Când trupa EXO a debutat oficial în 2012, a fost considerată trupa cu cel mai mare număr de membri din această industrie, datorită celor 12 membri. Cu toate că numărul de băieți din trupă era un pic șocant, ei s-au bucurat imediat de o explozie a popularității lor.
Apoi, trupa a lansat primul lor album de studio, XOXO, atât în limba coreeană, cât și în limba chineză (mandarină). După acesta, au urmat multe alte lansări, printre care si EP-ul „Overdose”.
Dar, la puțin timp după aceste lansări, câteva vești neașteptate a șocat comunitatea fanilor trupei EXO, EXO-L.

În data de 15 mai 2014, SM Entertainment, agenția trupei, a confirmat faptul că membrul de origine chineză, Kris, a dat compania în judecată, cerând încetarea contractului său, principalul motiv fiind încălcarea drepturilor omului.

Câteva luni mai târziu, în octombrie, Luhan (tot de origine chineză) a urmat exemplul lui Kris și a intentat proces împotriva agenției sale pentru a anula contractul. Decizia sa s-a bazat pe problemele de sănătate pe care le avea și de sentimentul că agenția trata în mod diferit membrii de origine sud-coreeană față de cei străini. În aceste condiții, SM a anunțat că trupa EXO va continua activitatea cu zece membri și că se vor lupta în instanță cu cei plecați.
Din păcate, acesta nu a fost finalul. Pe 22 aprilie 2015, tatăl lui Tao, și el tot de origine chineză, a postat o scrisoare pe rețeaua de socializare Weibo, prin care își exprima îngrijorarea pentru fiul său și a vorbit despre retragerea acestuia din trupă. În scrisoare, acesta declara că Tao s-a accidentat în timpul activităților și nu a primit niciodată un tratament medical corespunzător.

A doua zi după publicarea acestei scrisori, SM Entertainment a dat o declarație oficială prin care spuneau că se caută soluții pentru negocierea cu Tao și tatăl acestuia. Mai târziu, Tao a recunoscut că nu a reușit să ajungă la un acord cu agenția și a intentat proces împotriva acestora.
În această perioadă, toți cei trei membri ai trupei EXO s-au întors în China, unde au început să se promoveze în mod individual. Cum niciunul dintre ei nu a reușit să ajungă la un consens cu compania lor, SM a intentat, de asemenea, procese împotriva celor trei.

În 2016, SM a reușit să câștige procesul împotriva lui Tao, fostul membru fiind obligat să returneze toți banii primiți în avans și dobândă pentru întârzierea returnării banilor.

Luhan și Kris, însă, au reușit să ajungă la o înțelegere cu SM în același an, cei doi foști idoli urmând a menține valabil contractul cu SM până în 2022, iar agențiile lor din China să plătească o anumită sumă de bani companiei sud-coreene.

Deși Luhan și Kris au ajuns la un aranjament cu veche lor agenție, Tao încă mai avea de luptat. În 2017, acesta pierde procesul în Coreea de Sud, dar la începutul anului 2018, câștigă un proces în China, dar numai asupra drepturilor de autor al albumului lansat de Tao.
În martie 2018, Curtea Supremă de Justiție din Coreea de Sud a dat verdictul final în această lungă bătălie juridică, declarând că, contractul lui Tao cu SM Entertainment este încă valabil și că acesta trebuie să îl respecte până la data finală.

După plecarea celor trei membri chinezi, fanii trupei EXO erau îngrijorați că le-ar putea urma exemplul și Lay, care este tot de origine chineză, și să părăsească trupa. Din fericire, Lay, care de o perioadă de destul de lungă de timp promovează în China, declară de câte ori are ocazia că este mândru că face parte din trupa EXO și că va fi întotdeauna membrul trupei.

Știind întreaga această poveste, nu putem decât să ne bucurăm că ceilalți  nouă membri au rezistat și au rămas puternici în urma acestui calvar mediatic și legal, ceea ce este o sursă de energie și curaj și pentru fanii lor, EXO-L.Sursa: koreaboo.com

TAGS: