//Profesor sud-coreean condamnat la închisoare după ce un elev s-a sinucis din cauza lui

Profesor sud-coreean condamnat la închisoare după ce un elev s-a sinucis din cauza lui

Toată această tragedie s-a întâmplat din cauza unei cărți.

Pe data de 26 aprilie 2020, un profesor din Coreea de Sud, cu numele generic „A”, a fost găsit vinovat de abuzul unui copil și condamnat la 10 de închisoare și suspendarea licenței de a mai profesa timp de cinci ani.Conform presei din Coreea de Sud, profesorul A, care preda etica la Scoala Gimnaziala Youngshin din orașul Pohang, Coreea de Sud, l-a surprins pe elevul Kim Gun Woo citind o carte în timpul orei pe data de 25 martie 2019.

În timpul anchetei, s-a aflat că profesorul le ceruse elevilor ca pe timpul orei să studieze, iar Kim Gun Woo a ales să citească varianta japoneză a unei nuvele, pe care o împrumutase de la un prieten de-al său.Când profesorul a văzut cartea, l-a certat foarte tare pe elev, acuzându-l că citește o manga indecentă, deoarece erau ilustrații cu fete în bikini. Kim Gun Woo a încercat în zadar să îi explice profesorului că de fapt era un roman ilustrat, dar profesorul nu a vrut să înțeleagă și l-a pedepsit fizic pe acesta, obligându-l să facă flotări timp de 20 de minute în fața întregii clase.

Complet umilit și ferm convins că toți colegii săi îl vor agresa și îl vor umili și mai mult după acest incident, elevul a scris un bilet de adio pe caietul său de etică și, apoi, s-a aruncat pe o fereastră de la etajul cinci a școlii, luându-și viața.

Ultimele imagini înregistrate pe camerele de supraveghere ale școlii, cu Kim Gun Woo înainte de a se sinucideUltimele sale cuvinte, găsite pe caietul său de etică, au fost: „Nu mai vreau să trăiesc… Vă mulțumesc că le-ați dat colegilor mei de clasă motivul perfect de a mă tachina și a mă agresa. Nici măcar nu știți ce fel de nuvelă este. E o întreagă subcultură, dar nu vă pasă. Cum știți că este necuviincioasă? Știu că am și eu o vină în asta… dar mă simt complet umilit și violat. Vă rog să nu-l certați pe prietenul care mi-a împrumutat cartea…”


Ultimele cuvinte ale lui Kim Gun Woo, scrise pe caietul de etică

Poliția a început imediat o anchetă, iar părinții băiatului, disperați de pierderea fiului lor, au postat, în luna august 2019, o petiție pe pagina oficială a instituției prezidențiale (Casa Albastră), cerând anchetarea amănunțită a profesorului A. Cum această petiție a adus în atenția publicului acest caz, toți internăuții au stat cu ochii pe această anchetă.După un an, cazul a fost închis, iar profesorul A a fost găsit vinovat. Judecătorul de la Tribunalul Districtual Daegu, care a condus procesul, a dat următorul verdict: „Profesorul este vinovat de abuzul psihic al elevului, determinându-l pe acesta să își ia propria viață. În plus, considerând că profesorul nu a arătat niciun fel de interes de a ajunge la o înțelegere cu familia îndoliată, verdictul a fost inevitabil”.

După acest verdict final, internăuții s-au împărțit în două tabere, unii înfierând aceste „metode insensibile de ghidare a elevilor ”, alții luând apărarea profesorului, spunând că acesta nu merita să i se suspende dreptul de a preda și că acest verdict va crea un precedent ce va „pune sub amenințare profesorii care vor trebui să fie stricți cu unii elevi, atunci când va fi nevoie”.Cu toate acestea, toată lumea deplânge moartea adolescentului Kim Gun Woo și toți și-ar dori ca situația să fi fost diferită pentru acest băiat.Sursa: koreaboo.com