//Baechu Kimchi

Baechu Kimchi

 

Ingrediente:

– Varză chinezească

– 1 cană cu sare grunjoasă

– 3 căni cu apă

– 1 cană cu fulgi de chili (korean gochugaru)

– 1 ridiche albă medie dată pe răzătoare

– 1/2 cană cu suc de pește

– 2 linguri cu zahăr

– 1 ceapă verde

– 1 ceapă dată pe răzătoare

– 1 morcov ras

– 1 lingură usturoi tocat

– 1 linguriță cu ghimbir tocat

Preparare:

Varza se curăță de frunzele de la suprafață, se spală și se taie în jumătăți. Se amestecă o jumătate de cană de sare cu apă, se pune peste varză și se presară cu restul de sare. Se lasă astfel 8 – 10 ore, întorcând varza din când în când. Când s-a înmuiat, se scoate varza din apa sărată, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs.

Se pune ridichea rasă într-un bol, se adaugă usturoiul, ghimbirul și ceapa, morcovii și sucul de pește. Se presară și ceapa verde, tăiată în bucăți mici, apoi se toarnă deasupra gochugaru, se adaugă zahărul și se amestecă. Se toarnă sosul peste varză și se unge fiecare frunză în parte cu sosul făcut. Când sunt toate frunzele unse, se înfășoară cu frunzele exterioare, se pune într-un bol și se lasă la fermentat.

Poate fi servită și imediat.

Baftă și poftă bună!!

Sursa: Rețete coreene pentru acasă