Bibimbap

Orez cu carne și legume

Ingrediente:

– 150 g carne de vită tocată

– castraveți cruzi

– 1 morcov

– 1 ceapă verde

– 2 ouă

– 50 g muguri de soia

– 5 ciuperci

– spanac

– sos de soia

– ulei de susan

– 3 căni de orez cu bob rotund aburit

– 6 căței de usturoi (tocați mărunți)

– zahăr

– pastă de chili iute (gochujang)

– alge prăjite (tăiate stil băț de chibrit)

Preparare:

Spanacul se opărește, după care se amestecă cu: o jumătate de lingură de sos de soia; o jumătate de linguriță cu zahăr; o linguriță cu ceapă verde tocată, o jumătate de linguriță cu usturoi pisat; o linguriță cu ulei de susan.

Carnea tocată se amestecă cu: o lingură cu sos de soia; o jumătate de linguriță cu zahăr; o linguriță cu ceapă verde tocată; o jumătate de linguriță cu usturoi pisat; o linguriță ulei de susan. Se amestecă bine și se prăjește.

Orezul se fierbe un pic mai uscat.

Se mai amestecă o linguriță de gochujang cu o jumătate de linguriță zahăr, o linguriță ulei de susan, puțină apă. Se pune pe carnea de vită și se mai prăjește puțin.

După ce se îndepărtează capetele și cozile de la mugurii de soia, se opăresc în apă cu sare și se scot într-un bol.

Castraveții se curăță de coajă, apoi se taie fâșii.

Morcovul se curăță, se taie felii subțiri (stil băț de chibrit) și se călește puțin.

Se spală și se scurg ciupercile, se taie în bucăți și se prăjesc cu puțin sos de soia, zahăr, ulei de susan și usturoi.

Separat, se prăjesc ouăle sau se poate prepara o omletă subțire, tăiată apoi în fâșii.

Se pune orezul fiert într-un bol, după care se așează pe el mugurii de soia, carnea de vită, ouăle, morcovii, spanacul, castraveții, iar în mijloc se pun algele prăjite.

Se servește cu kimchi.

Baftă și poftă bună!!

 

Sursa: Rețete coreene pentru acasă.