Dakdoritang

Tocană coreeană picantă de pui

Ingrediente:

– 1,5 kg copănele sau aripi de pui (sau un pui întreg tranșat în bucăți mai mici)

– 0,300 kg cartofi, tăiați în bucăți mari

– 2 morcovi, tăiați în bucăți destul de mari

– 1 ceapă, tăiată în bucăți mari

– 4 căței de usturoi (sau mai mulți, în funcție de preferințe)

– 2 feliuțe de ghimbir (sau mai multe, depinde de gusturile fiecăruia)

– 2 fire de praz sau ceapă verde, tăiate fâșii de cam 4 cm

– o lingură de ulei de susan

– 1 1/2 cană de apă

– 1/4 cană sos de soia

– 2 linguri de vin ( de orez, dacă aveți, dacă nu, e bun și al nostru, autohton)

– 2 linguri de pastă de chili iute (korean gochujang)

– 2 linguri de fulgi de chili (korean gochugaru)

– 1 lingură de miere de albine

– 1 lingură de zahăr alb

– 1 linguriță de semințe de susan

– piper și sare, după gust.

Preparare:

Amestecați apa, sosul de soia, vinul, pasta de chili, fulgii de chili, mierea, zahărul și piperul într-o cratiță, după care adăugați carnea de pui și puneți la fiert, la foc mediu, cu capacul pus, cam 15 minute, până puiul capătă o culoare brună.

Adăugați apoi cartofii, morcovul, ceapa, usturoiul și ghimbirul și lăsați în continuare la fiert cu capacul pus, mestecând din când în când, până cartofii sunt un pic moi. Îndepărtați apoi capacul și lăsați să fiarbă până puiul se desprinde de pe os iar zeama devine ca un sos.

La sfârșit, adăugați uleiul de susan, semințele de susan și ceapa verde.

Nota bucătarului: tocana poate fi preparată și în oala sub presiune dar, deoarece sunt destule ingrediente care lasă suficientă zeamă, nu mai puneți apă.

Baftă și poftă bună!!

 

Sursa: allrecipes.com