Dakgalbi

Pui cu legume, prăjit în sos iute

Ingrediente:

– 300 gr piept de pui sau pulpe dezosate

– 1 cartof dulce tăiat cuburi

– 1 morcov tăiat rondele

– 1 ceapă tăiată felii

– 50 gr varză tăiată pătrățele

– 100 gr spaghete din cartof dulce (opțional).

Sosul:

– 1 linguriță de fulgi de chili (korean gochugaru)

– 2 linguri de pastă de chili iute (korean gochujang)

– 1 lingură de usturoi pisat

– 1 lingură de sos de soia

– 1 linguriță de ulei de susan

– 1 pară (sau măr) dată pe răzătoare

– 1 căniță cu zeamă de supă de pui sau legume

– 1 linguriță de zahăr sau miere de albine

– sare și piper după gust.

Preparare:

Spălați carnea de pui și tăiați-o bucățele. Amestecați bine toate ingredientele pentru sos și adăugați-le peste carne, apoi lăsați la marinat minim o oră. Puneți amestecul de pui cu tot cu sos într-o tigaie, la foc mic. Adăugați ceapa, morcovul și varza și lăsați la prăjit aproximativ 15 minute. Între timp, puneți la fiert spaghetele, iar după ce au fiert, spălați-le cu apă rece. După ce s-a prăjit carnea de pui cu legumele, adăugați și cartoful dulce, tăiat cubulețe și mai lăsați la foc mic încă 5 minute.

La sfârșit, adăugați spaghetele și mai lăsați încă 1 minut pe foc.

Se servește cu orez fiert și kimchi.

Baftă și poftă bună!!

 

Sursa: Rețete coreene pentru acasă.