//Gochujang Bulgogi

Gochujang Bulgogi

Carne de porc marinată în sos iute, la tigaie

Ingrediente:

– 1 kg de carne de porc, tăiată felii cât mai subțiri

– 2 linguri de pastă de chili iute (korean Gochujang)

– 3 linguri de sos de soia

– 2 linguri de zahăr

– 2 cepe verzi tăiate mărunt

– 6 căței de usturoi tocați mărunt

– 2 lingurițe de ulei de susan

Preparare:

Amestecați toate ingredientele într-un bol, cu excepția cărnii pe care o tăiați felii subțiri, după care adăugați-o și pe aceasta și lăsați-o la marinat timp de oră.

Încălziți ulei într-o tigaie, adăugați bucățile de carne și prăjiți pe ambele părți. Se poate prepara carnea și pe grătar.

Se servește cu orez și kimchi.

Baftă și poftă bună!

 

Sursa: Rețete coreene pentru acasă