Japchae

Spaghete de cartofi dulci cu carne și legume

Ingrediente:

– 1 ceapă medie tăiată rondele

– Carne tăiată fâșii (pui / porc / curcan / vită/)

– 1 morcov tăiat fâșii subțiri, tip băț de chibrit

– 4 căței mari de usturoi pisați

– 5 ciuperci tăiate

– ½ ardel gras roșu sau capia tăiat fâșii subțiri

– 4 fire de ceapă verde tăiată bucăți de 2 cm

– 5 linguri ulei de susan

– 5 linguri sos de soia

– 5 lingurițe de zahăr

– 2 lingurițe semințe de susan prăjite

– jumătate de pachet de fidea de cartof dulce (250 gr)

Preparare:

Se fierb pastele 10 minute, se scurg, se stropesc cu 2 linguri de ulei de susan și cu o foarfecă de bucătărie se taie în câteva locuri pastele.

Într-o tigaie se călesc separat ceapa, ardeiul și morcovul, la foc mediu, max. 2 minute, după care amestecăm carnea cu ciupercile, usturoiul, ceapa verde, o linguriță de zahăr, 2 linguri sos de soia și o linguriță ulei de susan și se pun la călit max. 5 minute.

Se toarnă sosul de soia rămas, amestecat cu zahăr, peste paste, punem și legumele și carnea călite și ciupercile și se mai lasă la foc mic încă 2 – 3 minute.

Se iau de pe foc, se pun și restul de 2 linguri de ulei de susan și semințele de susan.

Baftă și poftă bună!

 

Sursa: Rețete coreene pentru acasă